Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TEKSAŠKI GUVERNER PORUČIO OBAMI U SVEZI KONTROLE ORUŽJA: “DOĐI I UZMI”‘

TEKSAŠKI GUVERNER PORUČIO OBAMI U SVEZI KONTROLE ORUŽJA: “DOĐI I UZMI”‘

abbott-obama-oruzjeTeksaški guverner je oživio revolucionarni bojni poklič u obrani prava na oružje iz Drugog amandmana

Na Novu godinu, teksaški guverner Greg Abbott imao jaku poruku za predsjednika Obamu glede predstojećeg plana i zakona o kontroli oružja: “Dođite i uzmite ga”, naravno ako smijete.

“Obama želi nametnuti veću kontrolu oružja”, Abbott je nedavno izjavio. “Moj odgovor? Dođite i uzmite ga!.”

Izjava republikanski guvernera dolazi u trenutku nakon najave da će Obamina administracija krenuti u akciju kasnije ovog mjeseca kroz nametanje strožih pravila prodaje i kupnje oružja.

Predsjednik će se uskoro sastati s odvjetnicima kako bi razgovarao o tome koje mjere mogu poduzeti kako bi se izbjegao Drugi amandman bez odobrenja Kongresa, izvještava Washington Post.

Nova pravila će navodno zahtijevati od privatnih prodavača oružja veće provjere, kao i sprečavanje ljudi koji su na “vladinom popisu” da budu u mogućnosti kupiti oružje.

U međuvremenu, guverner Abbott je napravio snažan znak potpore Teksašanima i Drugom amandmanu.

Na prvi dan Nove godine je stupio na snagu novi zakon koji omogućava licenciranim nositeljima oružja da javno nose oružje.

Izraz “doći i uzmi” potiče zapravo iz teksaške revolucije, uglavnom u bitci kod Gonzalesa, gdje su se teksaški pobunjenici pobunili protiv meksičke vojske i izazvali ih da dođu po topove koje su im posudili za obranu.
 
(preveo:mag.A.B./uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,