Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » ISTRAĆœIVANJE: Pasterizacija mlijeka pospjeĆĄuje rast super bakterija

ISTRAĆœIVANJE: Pasterizacija mlijeka pospjeĆĄuje rast super bakterija

mlijeko-pasterizacijaIstraĆŸivanja i dalje dokazuju opasnosti koje se kriju iza pasteriziranog mlijeka, a jedno od njih je identificiralo bakterije koje formiraju spore koje ne samo da preĆŸivljavaju pasterizaciju mlijeka, nego su u stanju i bujati, kao rezultat topline

Određene bakterije imaju mogućnost formiranja čvrstih, zaĆĄtitnih endospora ĆĄto im omogućava da preĆŸive ekstremne uvjete. Znanstveni stručnjaci za hranu su identificirali Paenibacillus bakterije kao dominantne sporogene bakterije u mlijeku.

Već je poznato da pasterizacija mlijeka moĆŸe pretvoriti proteine i masti u nove konfiguracije. Stvaraju se novi proteini s ponavljajućim aminokiselinama, a oni imaju vaĆŸnu ulogu u razvoju nekoliko bolesti.

Pasterizirano mlijeko je moĆŸda jedno od najvaĆŸnijih nutricionistički deficitarnih pića ne prikladno označeno kao “savrĆĄena hrana.” Zdravstveni duĆŸnosnici čak izdaju savjetodavna upozorenja kako bi se osiguralo da oni s oslabljenim imunoloĆĄkim sustavom, konzumiraju samo pasteriziranu hranu. No istina o pasterizaciji je da ona denaturalizira mlijeko. Ono time mijenja svoju kemijsku strukturu, uniĆĄtava hranjive tvari i u konačnici rezultira formiranjem slobodnih radikala u tijelu.

VaĆŸno je istaknuti da kravlje mlijeko kao hrana uopće i nije namjenjeno ljudima već potomcima vlastite vrste. Ne prikladno je za ljudski organizam zbog svog proteina kazeina koji je ustvari ljepilo i ĆĄteti organizmu baĆĄ poput glutena iz pĆĄenice. Svo kravlje mlijeko (konvencionalno i organsko) ima 59 aktivnih hormona, alergene, masnoće i kolesterol. Kravlje mlijeko također moĆŸe imati mjerljive količine herbicida, pesticida, dioksina (do 200 puta viĆĄe u odnosu na sigurnu razinu), do 52 snaĆŸna antibiotika, krv, gnoj, izmet, bakterije i viruse.

Pasterizacija uniĆĄtava enzime, smanjuje sadrĆŸaj vitamina, denaturalizira krhke mliječne bjelančevine, uniĆĄtava vitamin C, B12 i B6, ubija korisne bakterije, promiče patogene i povezano je s alergijama, kolikama u dojenčadi, razvojnim poremećajima kod djece, osteoporozom, artritisom, bolestima srca i rakom.

Druga vaĆŸna stvar glede pasterizacije je miĆĄljenje da se time stvara “mrtav” proizvod, međutim, to nije točno. IstraĆŸivanja pokazuju da određene bakterije ne samo da preĆŸivljavaju pasterizaciju, nego su u stanju i reproducirati se.

IstraĆŸivači s poljoprivrednog koledĆŸa Cornell su identificirali bakteriju Paenibacillus kao najvaĆŸniju bakteriju koja formira spore u mliječnim proizvodima, a tvrde da rast Paenibacillus bakterije stimulira toplinska obrada poput pasterizacije. Sojevi ove bakterije mogu preĆŸivjeti ekstremne uvjete i sposobne su preĆŸivjeti jednako visoku toplinu kao i hlađenje.


Zdravstvene posljedice dugotrajnog konzumiranja tih bakterija joĆĄ nisu poznate, no istraĆŸivanja pokazuju da one mogu omesti mliječnu formulu i ostale prehrambene proizvode.

Neki prerađivači mlijeka su povećali temperaturu pasterizacije, u pokuơaju da se uniơte sporogene bakterije. Prva izvjeơća pokazuju da ove mjere samo dovode do joơ viơe kvarenja. Joơ nije poznato jesu li ove bakterije prisutne i u fermentiranim mliječnim proizvodima.

Ơto zapravo stoji iza priče o pasterizaciji?

Primarna tvrdnja prehrambene industrije otkriva sve: da bi se prehranilo 7 milijardi ljudi na planeti, znanstvenici vjeruju da se hrana mora ozračiti, pasterizirati i sterilizirati u interesu javne sigurnosti.

ViĆĄi stručni znanstvenik za hranu, Toby MacDonald, kaĆŸe da je jedini način da se zaĆĄtiti stanovniĆĄtvo onaj kroz aktualne i modificirane sterilizacijske tehnike koje će hranu učiniti sigurnom za sve. On ističe: “SadaĆĄnje i modificirane metode, uključujući zračenje i pasterizaciju su vrlo učinkovite u smanjenju ĆĄtetnih bakterija i patogena u opskrbi hranom.

Porast od 50% prehrambene potraĆŸnje do 2030. će zahtijevati viĆĄe sredstava u infrastrukturi praćenja hrane, tako da sva hrana s potencijalom za proizvodnju moĆŸe biti ispravno sterilizirana kako bi se spriječile toksičnosti.”

Zaơto bi se hrana morala ozračiti, sterilizirati i pasterizirati?

Hrana se kao takva sve manje lokalno uzgaja, sve je preusmjereno na ogromne poljoprivredne povrơine pod nadzorom velikih industrija gdje se hrana uzgaja za tov i za ljudsku prehranu. Tretira se pesticidima, herbicidima i umjetnim gnojivom, genetski se modificira i time se otvara put razvoju brojnih super bakterija. Intenzivnom poljoprivredom se zapravo nutricionistička vrijednost hrane smanjuje te se zamjenjuje raznim kemikalijama, koje uniơtavaju ljudski organizam, kako bi se osigurao veći prinos, sigurniji transport i kao krajnji i jedini cilj, osigurao profit, a ne zdravlje ili dostupnost hrane.

Organska poljoprivreda na lokalnoj razini je jedini odrĆŸivi način koji moĆŸe pruĆŸati kvalitetne proizvode i ograničiti rast ovih super bakterija kao i svih ostalih patogena, a u cilju naĆĄe zdrave prehrane i zdravlja koje proizlazi iz nje.
 
(nexus-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,