Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » ISTRA┼ŻIVANJE: Pasterizacija mlijeka pospje┼íuje rast super bakterija

ISTRA┼ŻIVANJE: Pasterizacija mlijeka pospje┼íuje rast super bakterija

mlijeko-pasterizacijaIstra┼żivanja i dalje dokazuju opasnosti koje se kriju iza pasteriziranog mlijeka, a jedno od njih je identificiralo bakterije koje formiraju spore koje ne samo da pre┼żivljavaju pasterizaciju mlijeka, nego su u stanju i bujati, kao rezultat topline

Odre─Ĺene bakterije imaju mogu─çnost formiranja ─Źvrstih, za┼ítitnih endospora ┼íto im omogu─çava da pre┼żive ekstremne uvjete. Znanstveni stru─Źnjaci za hranu su identificirali Paenibacillus bakterije kao dominantne sporogene bakterije u mlijeku.

Ve─ç je poznato da pasterizacija mlijeka mo┼że pretvoriti proteine i masti u nove konfiguracije. Stvaraju se novi proteini s ponavljaju─çim aminokiselinama, a oni imaju va┼żnu ulogu u razvoju nekoliko bolesti.

Pasterizirano mlijeko je mo┼żda jedno od najva┼żnijih nutricionisti─Źki deficitarnih pi─ça ne prikladno ozna─Źeno kao ÔÇťsavr┼íena hrana.ÔÇŁ Zdravstveni du┼żnosnici ─Źak izdaju savjetodavna upozorenja kako bi se osiguralo da oni s oslabljenim imunolo┼íkim sustavom, konzumiraju samo pasteriziranu hranu. No istina o pasterizaciji je da ona denaturalizira mlijeko. Ono time mijenja svoju kemijsku strukturu, uni┼ítava hranjive tvari i u kona─Źnici rezultira formiranjem slobodnih radikala u tijelu.

Va┼żno je istaknuti da kravlje mlijeko kao hrana uop─çe i nije namjenjeno ljudima ve─ç potomcima vlastite vrste. Ne prikladno je za ljudski organizam zbog svog proteina kazeina koji je ustvari ljepilo i ┼íteti organizmu ba┼í poput glutena iz p┼íenice. Svo kravlje mlijeko (konvencionalno i organsko) ima 59 aktivnih hormona, alergene, masno─çe i kolesterol. Kravlje mlijeko tako─Ĺer mo┼że imati mjerljive koli─Źine herbicida, pesticida, dioksina (do 200 puta vi┼íe u odnosu na sigurnu razinu), do 52 sna┼żna antibiotika, krv, gnoj, izmet, bakterije i viruse.

Pasterizacija uni┼ítava enzime, smanjuje sadr┼żaj vitamina, denaturalizira krhke mlije─Źne bjelan─Źevine, uni┼ítava vitamin C, B12 i B6, ubija korisne bakterije, promi─Źe patogene i povezano je s alergijama, kolikama u dojen─Źadi, razvojnim poreme─çajima kod djece, osteoporozom, artritisom, bolestima srca i rakom.

Druga va┼żna stvar glede pasterizacije je mi┼íljenje da se time stvara ÔÇťmrtavÔÇŁ proizvod, me─Ĺutim, to nije to─Źno. Istra┼żivanja pokazuju da odre─Ĺene bakterije ne samo da pre┼żivljavaju pasterizaciju, nego su u stanju i reproducirati se.

Istra┼żiva─Źi s poljoprivrednog koled┼ża Cornell su identificirali bakteriju Paenibacillus kao najva┼żniju bakteriju koja formira spore u mlije─Źnim proizvodima, a tvrde da rast Paenibacillus bakterije stimulira toplinska obrada poput pasterizacije. Sojevi ove bakterije mogu pre┼żivjeti ekstremne uvjete i sposobne su pre┼żivjeti jednako visoku toplinu kao i hla─Ĺenje.


Zdravstvene posljedice dugotrajnog konzumiranja tih bakterija jo┼í nisu poznate, no istra┼żivanja pokazuju da one mogu omesti mlije─Źnu formulu i ostale prehrambene proizvode.

Neki prera─Ĺiva─Źi mlijeka su pove─çali temperaturu pasterizacije, u poku┼íaju da se uni┼íte sporogene bakterije. Prva izvje┼í─ça pokazuju da ove mjere samo dovode do jo┼í vi┼íe kvarenja. Jo┼í nije poznato jesu li ove bakterije prisutne i u fermentiranim mlije─Źnim proizvodima.

┼áto zapravo stoji iza pri─Źe o pasterizaciji?

Primarna tvrdnja prehrambene industrije otkriva sve: da bi se prehranilo 7 milijardi ljudi na planeti, znanstvenici vjeruju da se hrana mora ozra─Źiti, pasterizirati i sterilizirati u interesu javne sigurnosti.

Vi┼íi stru─Źni znanstvenik za hranu, Toby MacDonald, ka┼że da je jedini na─Źin da se za┼ítiti stanovni┼ítvo onaj kroz aktualne i modificirane sterilizacijske tehnike koje ─çe hranu u─Źiniti sigurnom za sve. On isti─Źe: ÔÇťSada┼ínje i modificirane metode, uklju─Źuju─çi zra─Źenje i pasterizaciju su vrlo u─Źinkovite u smanjenju ┼ítetnih bakterija i patogena u opskrbi hranom.

Porast od 50% prehrambene potra┼żnje do 2030. ─çe zahtijevati vi┼íe sredstava u infrastrukturi pra─çenja hrane, tako da sva hrana s potencijalom za proizvodnju mo┼że biti ispravno sterilizirana kako bi se sprije─Źile toksi─Źnosti.ÔÇŁ

Za┼íto bi se hrana morala ozra─Źiti, sterilizirati i pasterizirati?

Hrana se kao takva sve manje lokalno uzgaja, sve je preusmjereno na ogromne poljoprivredne povr┼íine pod nadzorom velikih industrija gdje se hrana uzgaja za tov i za ljudsku prehranu. Tretira se pesticidima, herbicidima i umjetnim gnojivom, genetski se modificira i time se otvara put razvoju brojnih super bakterija. Intenzivnom poljoprivredom se zapravo nutricionisti─Źka vrijednost hrane smanjuje te se zamjenjuje raznim kemikalijama, koje uni┼ítavaju ljudski organizam, kako bi se osigurao ve─çi prinos, sigurniji transport i kao krajnji i jedini cilj, osigurao profit, a ne zdravlje ili dostupnost hrane.

Organska poljoprivreda na lokalnoj razini je jedini odr┼żivi na─Źin koji mo┼że pru┼żati kvalitetne proizvode i ograni─Źiti rast ovih super bakterija kao i svih ostalih patogena, a u cilju na┼íe zdrave prehrane i zdravlja koje proizlazi iz nje.
 
(nexus-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,