Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » PRVI PUT U POVIJESTI ANGELA MERKEL ─îESTITALA NOVU GODINU NA ARAPSKOM! ┼áTO SE DOGA─ÉA?

PRVI PUT U POVIJESTI ANGELA MERKEL ČESTITALA NOVU GODINU NA ARAPSKOM! ŠTO SE DOGAĐA?

merkel-nova-godinaPrijenos novogodi┼ínjeg obra─çanja kancelarke Njema─Źke prvi put ─çe imati i arapski i engleski prijevod

U novogodi┼ínjem govoru njema─Źka kancelarka Angela Merkel poziva gra─Ĺane da ne podlegnu rasisti─Źkom raspolo┼żenju, kako bi se izbjegao raskol me─Ĺu stanovni┼ítvom, pi┼íe njema─Źki tjednik “Der Spiegel”.

“Ne mo┼żemo pratiti one koji hladno, pa ─Źak i sa mr┼żnjom u srcu, sude o tome ┼íto zna─Źi biti Nijemac i ┼żele isklju─Źiti druge iz tog odre─Ĺenja”, citira “Spiegel” njema─Źku kancelarku.

Merkel ne sumnja u ispravnost odluke da se pozove i prihvati ogroman broj “izbjeglica” i poziva gra─Ĺane da se ujedine i vjeruju da ─çe integracija migranata u europsko dru┼ítvo Njema─Źkoj donijeti samo dobro.

“Iz uspje┼ínih migracija Njema─Źka ─çe izvu─çi ekonomsku i socijalnu korist”, uvjerena je Angela Merkel.

Ove godine ─çe prijenos novogodi┼ínjeg obra─çanja kancelarke Njema─Źke prvi put imati i arapski i engleski prijevod.

Prema posljednjim podacima Frontexa, grani─Źne agencije EU, za prvih deset mjeseci 2015. godine na teritorij zemalja EU stiglo je 1,2 milijuna migranata.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , ,