Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IPAK SE NIJE SRUŠIO: Masivna vatra progutala Dubai Tower, ali se ipak nije srušio

IPAK SE NIJE SRUŠIO: Masivna vatra progutala Dubai Tower, ali se ipak nije srušio

dubai-pozar-neboderPožar u Dubaiju gutao 302 metara visok neboder, no ipak se nije srušio

Tijekom proslave Nove godine u neboderu u Dubaiju buknuo je veliki požar.

U požaru je ozlijeđeno najmanje 16 osoba, od kojih 14 lakše. Jedna osoba imala je srčani napad, ali nije ozbiljno ugrožena, a među stradalima nema djece, priopćio je ured za odnose s javnošću vlade.

Turist iz Irske, Kenneth Flynn kaže da se za vrijeme požara našao na drugom katu nebodera. Kada je čuo zbrku izašao je iz zgrade, a odjednom su s nje počeli otpadati dijelovi. Čak je i u blizini zgrade bilo nesnošljivo vruće zbog vatre koja je gutala sve pred sobom, ispričao je.

Vatra je gutala neboder od 63 kata, koji je visok 302 metra, javlja RT. Radi se o hotelu Address, s pet zvjezdica u blizini Burj Khalife. Požar je buknuo na 20. katu ove građevine.

Nevjerojatna priča fotografa koji je visio s 48. kata gorućeg hotela: “To je to, mrtav sam”

Pravu dramu proživljavao je jedan gost gorućeg hotela u centru Dubaija, koji je u Novu godinu ušao držeći se za rub balkona na 48. katu luksuznog hotela.

“Još samo jedan sat i to je to, mrtav sam”, ispričao je fotograf što mu je u dramatičnim trenucima prolazilo kroz glavu za AFP.

Neposredno prije nego što je izbio požar, fotograf je stajao na balkonu kako bi mogao fotografirati spektakularni novogodišnji vatromet. Potom je izbio veliki požar koji je u svega nekoliko trenutaka progutao dvadeset katova hotela. Zbog straha da bi se mogao ugušiti, fotograf je odlučio pokušati se spasiti tako što se svezao užetom za platformu za čišćenje prozora – i ostao visjeti s balkona hotela.

Odmotao je 30 metara čvrstog kabela s naprave koju čistači prozora koriste, pričvrstio ga za svoj remen te zakoračio preko ruba. U tom trenutku nalazio se svega desetak metara od vatre.

Potom je počeo zvati sve ljude iz imenika koji bi mu mogli pomoći, a u konačnici su stigli dužnosnici civilne zaštite, koji su ga pokušali umiriti.

Tek nakon nešto više od pola sata spasioci su stigli do njegovog kata, odvezali ga i odveli na sigurno.

“Kada sam vidio svjetla i čuo zvukove koraka na katu na kojem sam bio, počeo sam lupati po aluminiju kako bi zadobio njihovu pažnju”, priča fotograf, koji je želio ostati anoniman te dodaje da se, unatoč drami, veseli novoj 2016. godini te da je uzbuđen. “Ovo nikada neću zaboraviti”, kaže.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(index.hr,dnevno.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,