Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŽIGOSANI: Predstavnici NVO koje financiraju stranci u Izraelu će morati nositi specijalne bedževe

ŽIGOSANI: Predstavnici NVO koje financiraju stranci u Izraelu će morati nositi specijalne bedževe

izrael-nvoJEDINO SA NJIMA ĆE IMATI PRAVO ULAZITI U PARLAMENT TE ZEMLJE I PO NJEMU SE KRETATI

Izraelska vlada je pooštrila pravila kojih će morati pridržavati NVO “nevladine organizacije” koje se natpolovično financiraju iz inozemstva.

Ako vladine mjere podrži parlament Izraela, takve NVO morat će na to ukazivati u svemu što o sebi tiskaju ili prezentiraju, a i to isticati u svim svojim izvještajima.

Još će biti dužne vlasti izvještavati: od koga točno dobivaju novac, plus – adrese svojih darodavaca.

Prilikom posjeta izraelskom parlamentu, predstavnici NVO sa stranim financiranjem morat će nositi specijalne bedževe.

Kako prenosi agencija Reuters, oko 70 izraelskih NVO – specijaliziranih za praćenje bliskoistočnog konflikta – dobiva novac iz inozemstva. Pored ostalog: i od Europske unije.

Ruski zakon o NVO obvezuje one među njima koje se bave politikom, a financiraju se iz inozemstva se registriraju u statusu “strani agent”.

Zamislite da se u Hrvatskoj promijeni vlast i da se pripadnici onih silnih stotina “nevladinih” organizacija tuđih vlada prisiljavaju da se registriraju sa statusom “strani agent” ili da nose u Saboru ove izraelske “specijalne bedževe”. Često bi u Saboru bilo više “znački” nego zastupnika! A i postalo bi jasno da Hrvatsku najviše “vole” i da u njoj najbolji tretman imaju upravo “strani agenti”!
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,