Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » TURSKA PODRŽAVA ISIS TAKO DA SU ANONYMOUSI ODMAH NAPRAVILI OVO … ČITAVOJ DRŽAVI …

TURSKA PODRŽAVA ISIS TAKO DA SU ANONYMOUSI ODMAH NAPRAVILI OVO … ČITAVOJ DRŽAVI …

anonymous_turska_isisOdavno su proširene glasine da Turska kupnju naftu od ISIS-a i bitno pomaže skupinu u njihovim nastojanjima da osvoje Bliski istok

Rusija je stala na kraj glasinama, a Anonymous su krenuli u akciju.

Čini se da je hakerska skupina Anonymous slijedila prijetnu ratom protiv ISIS-a i njihovih pristaša pokretanjem značajnog cyber napada na Tursku koja je izgleda učinio veća oštećenja.

Pisanje portala Townhall:

Haktivistička skupina Anonymous je preuzela odgovornost za masivni cyber napad protiv Turske tijekom kojeg je srušila stotine tisuća web stranica u zemlji.

Anonymous je tvrdio da su izveli napade zbog potpore Turske Islamskoj državi, unatoč činjenici da je Vlada u više navrata demantirala pomaganje terorističkoj skupini.

“Draga vlado Turske, ako ne prestanete podržavati ISIS, mi ćemo i dalje napadati vaš internet, vaš root DNS, vaše banke i srušiti sve vaše državne web stranice”, rekao je video objavljen na Anonymous YouTube kanalu, koj je od tada uklonjen.

“Nakon što “sredimo” vaš root DNS, počet ćemo napadati vaše zračne luke, vojnu infrastrukturu i privatne tvrtke koje rade sa državom”, dodaje se.

“Mi ćemo uništiti kritičnu bankarsku infrastrukturu.”

Ranije ovog mjeseca, turski poslužitelji su bili bombardirani više od tjedan dana s nekim od najintenzivnijih cyber napada u povijesti zemlje.

Poslužitelji su bili pod salvom niza Distributed Denial-of-service (Ddos) napada, u kojem hakeri pokušavaju srušiti web stranice s masivnom količinom lažnog prometa.

“Napad je ostavio srušenih više od 400.000 web stranica u Turskoj”, izjvila je tvrtka za istraživanje sigurnosti Radware, u blogu ovaj tjedan.

Vlada je na kraju morala odrezati sav inozemni internet promet koji je dolazio na “.tr” web stranice, koja je domena za Tursku, radi ublažavanja napada, rekao je Radware.

Turska je suočena kritikama jer nije proaktivno sudjelovala u borbi protiv ISIS-a, pogotovo s obzirom na geografsku blizinu u Siriji i Iraku.

Predsjednik Obama je javno pritisnuo Tursku kako bi bolje osigurala svoju granicu sa Sirijom. Američki dužnosnici također su izrazili nezadovoljstvo kako Turska nije zabranila trgovinu naftom i krijumčarenje koje ide preko Turske i pomaže u financiranju ekstremističkih boraca.

Turska nije baš od pomoći u borbi protiv ISIS i ti bi pomislio da će biti malo više zabrinuti s obzirom ISIS predstavlja izravnu i obližnji prijetnju.

Anonymous je bio vrlo aktivan u pokušaju da se bori protiv radikalnog islama i čini se da su spremni ići protiv svakoga tko agresivno ne osudi takvo nasilje.

Dobro za njih. Samo neka tako nastave!
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,