Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » TURSKA PODR┼ŻAVA ISIS TAKO DA SU ANONYMOUSI ODMAH NAPRAVILI OVO … ─îITAVOJ DR┼ŻAVI …

TURSKA PODR┼ŻAVA ISIS TAKO DA SU ANONYMOUSI ODMAH NAPRAVILI OVO … ─îITAVOJ DR┼ŻAVI …

anonymous_turska_isisOdavno su pro┼íirene glasine da Turska kupnju naftu od ISIS-a i bitno poma┼że skupinu u njihovim nastojanjima da osvoje Bliski istok

Rusija je stala na kraj glasinama, a Anonymous su krenuli u akciju.

─îini se da je hakerska skupina Anonymous slijedila prijetnu ratom protiv ISIS-a i njihovih prista┼ía pokretanjem zna─Źajnog cyber napada na Tursku koja je izgleda u─Źinio ve─ça o┼íte─çenja.

Pisanje portala Townhall:

Haktivisti─Źka skupina Anonymous je preuzela odgovornost za masivni cyber napad protiv Turske tijekom kojeg je sru┼íila stotine tisu─ça web stranica u zemlji.

Anonymous je tvrdio da su izveli napade zbog potpore Turske Islamskoj dr┼żavi, unato─Ź ─Źinjenici da je Vlada u vi┼íe navrata demantirala pomaganje teroristi─Źkoj skupini.

“Draga vlado Turske, ako ne prestanete podr┼żavati ISIS, mi ─çemo i dalje napadati va┼í internet, va┼í root DNS, va┼íe banke i sru┼íiti sve va┼íe dr┼żavne web stranice”, rekao je video objavljen na Anonymous YouTube kanalu, koj je od tada uklonjen.

“Nakon ┼íto “sredimo” va┼í root DNS, po─Źet ─çemo napadati va┼íe zra─Źne luke, vojnu infrastrukturu i privatne tvrtke koje rade sa dr┼żavom”, dodaje se.

“Mi ─çemo uni┼ítiti kriti─Źnu bankarsku infrastrukturu.”

Ranije ovog mjeseca, turski poslu┼żitelji su bili bombardirani vi┼íe od tjedan dana s nekim od najintenzivnijih cyber napada u povijesti zemlje.

Poslu┼żitelji su bili pod salvom niza Distributed Denial-of-service (Ddos) napada, u kojem hakeri poku┼íavaju sru┼íiti web stranice s masivnom koli─Źinom la┼żnog prometa.

“Napad je ostavio sru┼íenih vi┼íe od 400.000 web stranica u Turskoj”, izjvila je tvrtka za istra┼żivanje sigurnosti Radware, u blogu ovaj tjedan.

Vlada je na kraju morala odrezati sav inozemni internet promet koji je dolazio na “.tr” web stranice, koja je domena za Tursku, radi ubla┼żavanja napada, rekao je Radware.

Turska je suo─Źena kritikama jer nije proaktivno sudjelovala u borbi protiv ISIS-a, pogotovo s obzirom na geografsku blizinu u Siriji i Iraku.

Predsjednik Obama je javno pritisnuo Tursku kako bi bolje osigurala svoju granicu sa Sirijom. Ameri─Źki du┼żnosnici tako─Ĺer su izrazili nezadovoljstvo kako Turska nije zabranila trgovinu naftom i krijum─Źarenje koje ide preko Turske i poma┼że u financiranju ekstremisti─Źkih boraca.

Turska nije ba┼í od pomo─çi u borbi protiv ISIS i ti bi pomislio da ─çe biti malo vi┼íe zabrinuti s obzirom ISIS predstavlja izravnu i obli┼żnji prijetnju.

Anonymous je bio vrlo aktivan u poku┼íaju da se bori protiv radikalnog islama i ─Źini se da su spremni i─çi protiv svakoga tko agresivno ne osudi takvo nasilje.

Dobro za njih. Samo neka tako nastave!
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,