Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Amerikanci uznemireni što kineska vojska već ima laserske puške i topove

Amerikanci uznemireni što kineska vojska već ima laserske puške i topove

laser-vojskaRUSKI RATNI BRODOVI USKORO DOBIJAJU “LASERSKE STANICE ZA ZASLJEPLJIVANJE” BEZ PREMCA U SVIJETU

Amerikanci tvrde da je kineska vojska počela dobivati ​​puške sa “osljepljujućim laserima”, iako je takvo oružje zabranjeno konvencijom UN o korištenju običnog naoružanja.

The Washington Free Beacon objavio je: “Kina modernizira svoje lasersko oružje da bi zadovoljila potrebe svojih Oružanih snaga pri izvođenju različitih ratnih operacija.

Osljepljujuće oružje se koristi najviše za zasljepljivanje na kratkim udaljenostima i za oštećivanje pribora za noćno promatranje”.

Spomenuta konvencija je donesena 1980, s bitnim dopunama iz 1999. godine, a Free Beacon naglašava da SAD koristi lasere protiv neprijateljskih zrakoplova, bespilotnih letjelica i navođenih raketa.

Američka mornarica koristi lasere protiv dronova, manjih brodova i podmornica.

Free Beacon tvrdi da se Pentagon nema u planu domoći pušaka sličnih kineskim.

Američki stručnjak za kinesko naoružanje, Rick Fisher, tvrdi da Kina ima i najmanje dva tipa laserskih topova i da će ih možda pokušati prodati drugim zemljama.

Fischer ukazuje da Kinezi uvjeravaju da svoje laserske puške predstavljaju kao pomoćne oružje za svoje specijalne policijske jedinice, ali da se oni mogu koristiti i u realnim borbama.

Početkom listopada su se pojavile tvrdnje da će ruski vojni brodovi uskoro dobiti “stanice za osljepljivanje protivnika”, kakve neće imati nitko u svijetu.

Global Times je objavio četiri različita tipa laserskih topova.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , ,