Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » PUTIN: Problem Europe je u tome ┼íto je dio svog suvereniteta predala – Amerikancima!

PUTIN: Problem Europe je u tome ┼íto je dio svog suvereniteta predala – Amerikancima!

Putin-EURUSKI LIDER UKAZAO DA EUROPSKA UNIJA NEMA NIKAKVU SAMOSTALNOST U VANJSKOJ POLITICI

“Od na┼íih partnera iz Europe ne o─Źekujemo da odustanu od svoje euroatlantske orijentacije, ali smatramo da bi bilo dobro da bar sudjeluju u dono┼íenju odluka koje ih se ti─Źu. A ne da svaki put samo salutiraju kada dobiju naloge odnekud iza oceana”- rekao je Vladimir Putin u dokumentatnom filmu “Svjetski poredak”.

Ruski lider je ovome dodao: “Problem Europe je ┼íto ne vodi samostalnu vanjsku politiku. Nikakvu. Normalno je kada ─Źlanovi nekog vojno-politi─Źkog bloka dio suvereniteta prenesu na nadnacionalne organe. Ali, u ovom slu─Źaju nije toliko predat NATO ve─ç ─Źelniku tog bloka – Sjedinjenim Dr┼żavama”.

Putin je za primjer naveo ulazak ameri─Źkih trupa u Irak. Tada su Njema─Źka i Francuska bile protiv, a Washington i ostali su im govorili da nisu u pravu:

“Ispostavilo se obrnuto. Odnosno: da je biv┼íi francuski predsjednik Jacques Chirac – koji je ─Źovjek enciklopedijskih znanja i sa dobrim vezama sa bliskoisto─Źnim sunitima – predvidio do ─Źega ─çe ta invazija dovesti. Danas imamo razorenu dr┼żavnost zemalja u regiji, terorizam cvijeta, a udari se ve─ç nanose i po Parizu. Pokazalo se da je Chirac bio u pravu, kao i biv┼íi njema─Źki kancelar Gerhard Schroeder, uostalom”- naglasio je Putin.

Dodao je da se u interesu stabilnosti u svijetu moraju uzimati u obzir interesi Njema─Źke.

“Ne mogu sve generacije Nijemaca se osje─çati pora┼żenim u pravima zbog onoga ┼íto su po─Źinili nacisti. Nijemci su imali i veliki antifa┼íisti─Źki pokret u kojem je bilo i kr┼í─çana i komunista. Imam pravo da ovako razmi┼íljam i kao predsjednik Rusije i kao ─Źlan obitelji u kojoj je, i sa maj─Źine i sa o─Źeve strane, u Drugom svjetskom ratu bilo vi┼íe mrtvih nego ┼íto je ostalo ┼żivih”- dodao je Putin.

Istovremeno je ukazao da na Zapadu – kao i ranije – smatraju da Rusiju treba malo pritisnuti da bi mu oni negdje i u pone─Źemu popustila”:

“Nije na┼íe da negdje nadiremo ili da na ne─Źemu inzistiramo. Mi polazimo samo od jednog: ne mo┼żemo dozvoliti ukrajinskim nacionalistima da “pojedu” ljude koji ┼żive na jugoistoku Ukrajine. Rije─Ź je o cjelokupnom ruskojezi─Źnom stanovni┼ítvu Donbasa koje se orijentira na Rusiju”.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

PRIJETNJE 2016. GODINE: Masonski CFR prvi put me─Ĺu prijetnje visokog nivoa uvrstio "politi─Źku nestabilnost u Europi"
TRUMP: Amerika više nema novca za konfrontaciju s Rusijom

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , ,

reklama