Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Misteriozna grobnica bez ključa: Iza njenih vrata nalazi se vremenski stroj?

Misteriozna grobnica bez ključa: Iza njenih vrata nalazi se vremenski stroj?

brompton-grobljeTeorija da se u mauzoleju krije vremenski stroj nastala je na pomalo iskrivljenim povijesnim činjenicama, ali i nekoliko navodnih dokaza o njegovoj gradnji

Ray Godson i Stephen Coates jedva čekaju domoći se ključa koji otvara velika brončana vrata na ulazu u impozantni granitni mauzolej groblja Brompton u zapadnom Londonu. Godsonu bi pronalazak ključa koji je izgubljen krajem sedamdesetih omogućio da oda počast svojoj prabaki Hannah Courtoy, koja je sahranjena u grobnici s dvije od tri svoje kćeri.

No, Coatesovo zanimanje za mauzolej je drugačije i zanimljivije: on smatra da je davno zatvorena grobnica bila vremenski stroj iz viktorijanskog doba.

“Sigurno bi ga isprobao. Pa tko ne bi iskoristio priliku da putuje kroz vrijeme”, rekao je Coates za Independent.

Coatesu je ta ideja toliko privlačna da je odlučio organizirati da pripovijedanja na groblju 20. prosinca kako bi prikupio dovoljno novca da napravi novi ključ za mauzolej.

No, pravljenje novog ključa nije jednostavno, jer je mauzolej na listi spomenika Londona, pa ga mogu napraviti samo određeni majstori.

Teorija da je grobnica Hannahe Courtoy zapravo vremenski stroj postoji već godinama, a teorija je zasnovana na dijelom iskrivljenim povijesnim činjenicama, a dijelom zbog bogate mašte pojedinaca.

Ono što je točno je da je Hannah, koja je umrla 1849. godine, vjerojatno imala neke veze s Josephom Bonomijem, poznatim kiparom i egiptologom čiji se malo skromniji spomenik nalazi samo nekoliko metara od mauzoleja.

Pričalo se da je Bonomi dizajnirao mauzolej i za Hannah, što i nije nemoguće, obzirom da se na vrhu građevine nalazi piramida, a zidovi su išarani čudnim hijeroglifima, kakvi se nalaze i na Bonomijevom spomeniku.

Ljudi iz tog vremena bili su fascinirani idejom putovanja kroz vrijeme i neki su vjerovali da su faraoni otkrili tajne takvih avantura. Za Bonomija se pretpostavlja da je naučio njihove trikove na putovanjima u Egipat.


Ako je to istina, svoja saznanja je mogao prenijeti svom poslovnom partneru, misterioznom istraživaču iz Londona, Samuelu Alfredu Warneru, koji je sahranjen na istom groblju.

Warnerom najpoznatiji izum bila je ‘nevidljiva granata’ ili kako kaže Coates, ‘bomba koja se mogla teleportirati na kratke udaljenosti, nešto kao psihički torpedo’.

Zanimljivo je da je Kraljevska mornarica bila zaintrigirana Warnerovim metafizičkim oružjem, pa su mu čak dozvolili da demonstrira svoje oružje. U tim testiranjima uništen je barem jedan brod, ali njegova efikasnost nikada nije dokazana.

Warnerova veza s ‘psihičkim torpedom’ bila je konačni dokaz za Coatesa da je mauzolej komora za teleportaciju ili vremenski stroj. Coates tvrdi da je mauzolej samo dio cijelog niza komora koje se nalaze na sedam groblja u različitim djelovima Velike Britanije, a koje su omogućavale teleportaciju od jedne do druge lokacije u milisekundi.

Prema njegovim riječima, tu je osmi grob, odnosno mauzolej koji je vrlo sličan mauzoleju u kojem se nalaze posmrtni ostaci Hannahe, a koji se nalazi na pariškom groblju Montmartre.

Oni koji podržavaju teoriju o vremenskom stroju tvrde kako je znakovito da na cijelom groblju Brompton samo za mauzolej Courtoy nema nikakvog plana niti za njega postoji ključ. Tvrde kako mauzolej nije otvoren od kada je u njemu sahranjena Hannah, iako vodič na groblju, Robert Stephenson, kaže da nije siguran u tu teoriju.

“Mislim da je mauzolej otvaran nakon njezine smrti. Iako je ova teorija o vremenskom stroju privukla jako puno posjetitelja na groblje, moram reći da baš i ne vjerujem u nju”, kazao je Stephenson.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(express.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,