Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Moskva optu┼żila SAD da su pokrovitelj turske trgovine naftom sa Islamskom dr┼żavom

Moskva optu┼żila SAD da su pokrovitelj turske trgovine naftom sa Islamskom dr┼żavom

satelit-turskaMinistarstvo obrane Rusije saop─çilo je da tvrdnje Sjedinjenih Dr┼żava da ne vide kako nafta Islamske dr┼żave sti┼że u Tursku “li─Źi na otvoreno pokroviteljstvo nad tim ┼ívercom”

Glasnogovornik ruskog vojnog vrha – general Igor Kona┼íenkov – dodatno je precizirao:

“Kona─Źno su na┼íe kolege iz State departmana i Pentagona priznale da su snimci autenti─Źni koje su objavili o tome kuda odlazi nafta s teritorija koje su pod kontrolom me─Ĺunarodnog terorizma. Me─Ĺutim, njihova tvrdnja da na fotografijama ne vide kako kamioni-cisterne prelaze tursku granicu mogu samo izazvati. Jer, na fotografijama i ne mo┼że vidjeti KAKO PRELAZE “.

Kona┼íenkov je u nastavku podvukao: “Ministarstvo obrane RF je objavilo i video-snimke koji pokazuju kako kamioni-cisterne ne samo da u stotinama prolaze tursku granicu, nego je prolaze – bez zaustavljanja. Zato, kada ameri─Źki du┼żnosnici govore da ne vide da nafta terorista sti┼że u Tursku – to nije samo lukavljenje, to miri┼íe na izravno pokroviteljstvo”.

Kona┼íenkov je istovremeno ukazao da SAD raspola┼żu svom tehnikom potrebnom da se registrira ulazak nafte Islamske dr┼żave u Tursku:

“Ako su na┼íe fotografije i video-snimci Amerikancima ipak malo – savjetujem im da pogledaju snimke svojih dronova kojih je u posljednje vrijeme iznad tursko-sirijske granice i nalazi┼íta nafte pod kontrolom terorista sada tri puta vi┼íe nego ranije”.

Ovome je jo┼í pridodao: “Ameri─Źki dronovi, kao i vojni zrakoplovi, polije─çu s turske baze Incirlik. A ti dronovi ne samo da su u stanju snimiti svaku cisternu s naftom, nego i broj na automatskoj pu┼íci koja se nalazi na sjedi┼ítu pored njenog voza─Źa. Osim dronova, SAD raspola┼żu i satelitima za koje tvrde da “sve vide”, ali se, evo, ispostavlja da sve vide, ali ni┼íta ne znaju “.

Kona┼íenkov je istovremeno naglasio da je Ministarstvo obrane RF za─Źu─Ĺeno izjavom ┼íefa Pentagona Ashtona Cartera da je njegova avijacija tijekom proteklog mjeseca uni┼ítavala samo naftne tvrtke terorista koje donose dobit.

Carter je istaknuo da SAD nemaju za cilj da u Siriji i Iraku uni┼ítiti “svu naftnu infrastrukturu”, ─Źak ni na teritorijama pod kontrolom ID. Kona┼íenkov je povodom ovoga ironi─Źno primijetio:

“Treba li iz Karterovih rije─Źi izvu─çi zaklju─Źak da su Amerikanci godinu i po dana uni┼ítavali samo one naftne objekte teoristima koji su im donosili gubitke ?! U svakom slu─Źaju, sada je jasnije otkud banditima onoliki novac za nabavu oru┼żja, vrbovanje novih pristalica i izvo─Ĺenje krvavih teroristi─Źkih akata. A i kako se moglo dogoditi da se teritorija pod kontrolom Islamske dr┼żave pove─ça stotina puta”.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,