Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Moskva optužila SAD da su pokrovitelj turske trgovine naftom sa Islamskom državom

Moskva optužila SAD da su pokrovitelj turske trgovine naftom sa Islamskom državom

satelit-turskaMinistarstvo obrane Rusije saopćilo je da tvrdnje Sjedinjenih Država da ne vide kako nafta Islamske države stiže u Tursku “liči na otvoreno pokroviteljstvo nad tim švercom”

Glasnogovornik ruskog vojnog vrha – general Igor Konašenkov – dodatno je precizirao:

“Konačno su naše kolege iz State departmana i Pentagona priznale da su snimci autentični koje su objavili o tome kuda odlazi nafta s teritorija koje su pod kontrolom međunarodnog terorizma. Međutim, njihova tvrdnja da na fotografijama ne vide kako kamioni-cisterne prelaze tursku granicu mogu samo izazvati. Jer, na fotografijama i ne može vidjeti KAKO PRELAZE “.

Konašenkov je u nastavku podvukao: “Ministarstvo obrane RF je objavilo i video-snimke koji pokazuju kako kamioni-cisterne ne samo da u stotinama prolaze tursku granicu, nego je prolaze – bez zaustavljanja. Zato, kada američki dužnosnici govore da ne vide da nafta terorista stiže u Tursku – to nije samo lukavljenje, to miriše na izravno pokroviteljstvo”.

Konašenkov je istovremeno ukazao da SAD raspolažu svom tehnikom potrebnom da se registrira ulazak nafte Islamske države u Tursku:

“Ako su naše fotografije i video-snimci Amerikancima ipak malo – savjetujem im da pogledaju snimke svojih dronova kojih je u posljednje vrijeme iznad tursko-sirijske granice i nalazišta nafte pod kontrolom terorista sada tri puta više nego ranije”.

Ovome je još pridodao: “Američki dronovi, kao i vojni zrakoplovi, polijeću s turske baze Incirlik. A ti dronovi ne samo da su u stanju snimiti svaku cisternu s naftom, nego i broj na automatskoj pušci koja se nalazi na sjedištu pored njenog vozača. Osim dronova, SAD raspolažu i satelitima za koje tvrde da “sve vide”, ali se, evo, ispostavlja da sve vide, ali ništa ne znaju “.

Konašenkov je istovremeno naglasio da je Ministarstvo obrane RF začuđeno izjavom šefa Pentagona Ashtona Cartera da je njegova avijacija tijekom proteklog mjeseca uništavala samo naftne tvrtke terorista koje donose dobit.

Carter je istaknuo da SAD nemaju za cilj da u Siriji i Iraku uništiti “svu naftnu infrastrukturu”, čak ni na teritorijama pod kontrolom ID. Konašenkov je povodom ovoga ironično primijetio:

“Treba li iz Karterovih riječi izvući zaključak da su Amerikanci godinu i po dana uništavali samo one naftne objekte teoristima koji su im donosili gubitke ?! U svakom slučaju, sada je jasnije otkud banditima onoliki novac za nabavu oružja, vrbovanje novih pristalica i izvođenje krvavih terorističkih akata. A i kako se moglo dogoditi da se teritorija pod kontrolom Islamske države poveća stotina puta”.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,