Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » RASKRINKANA ZAVJERA STOLJE─ćA: GMO pravi od nas kanibale!

RASKRINKANA ZAVJERA STOLJE─ćA: GMO pravi od nas kanibale!

gmo-hramaNapravljen je prvi korak ka trijumfu znanosti nad prijevarama i korupcijom

Prije nekoliko dana sud u Parizu prihvatio je rezultate do kojih je do┼íao istra┼żiva─Źki tim na ─Źelu s profesorom Gilles-├ëric S├ęralinijem a oni su nedvosmisleni: Sve vrste GMO su otrovne kako za ljude tako i za ┼żivotinje!

Prvi korak je napravljen

Francuski pravosudni organi dali su ovom istra┼żivanju pravni legitimitet, dok su nezavisni mediji u─Źinili da se ┼íira javnost obavijestiti o detaljima ove “prijevare stolje─ça” i postane svjesna da je ulog u kockanju s GMO jednostavno preveliki: u pitanju su ┼żivoti milijuna ljudi koji bi, bez hrabrosti i napora francuskih istra┼żiva─Źa bili prepu┼íteni na milost i nemilost multinacionalnih kompanija koje na umu imaju isklju─Źivo materijalnu dobit.

Dakle, Seralini i njegov tim suradnika okupljenih oko organizacije CRIIGEN (Komitet za neovisno istra┼żivanje i informacije o genskoj tehnici) napravili su krupan prvi korak ka trijumfu znanosti nad prijevarama i korupcijom.

U stru─Źnim krugovima se smatra da ─çe ova odluka francuskog suda imati globalni odjek i da ─çe, kako navode, “pomo─çi da se svijet oslobodi ─Źudovi┼íta u liku genetski modificiranih organizama”.

O ─Źemu se zapravo radi

Istra┼żivanja koja su se pune dvije godine odvijala u najstro┼żoj tajnosti, ┼íto je bilo neophodno s obzirom na mo─ç njihovnog glavnog protivnika oli─Źenog u multinacionalnoj kompaniji Monsanto, dovela su do zastra┼íuju─çih otkri─ça.

─îetiri generacije ┼ítakora su ispitivane. One su hranjene genetski modificiranim kukuruzom i u drugoj generaciji imali su probleme s unutra┼ínjim organima. U tre─çoj generaciji pove─çan je postotak jedinki sa krcinomom, dok je u ─Źetvrtoj generaciji dramati─Źno pove─çana nemogu─çnost jedinki se reproduciraju.

Dakle, laboratorijske ┼żivotinje nisu mogle sa─Źuvati ni postoje─çi broj jedinki, a kamoli da taj broj pove─çati. – Sve ono ┼íto zadesi biljke i ┼żivotinje, kad-tad ─çe zadesiti i ─Źovjeka jer se on nalazi na vrhu hranidbenog lanca.

Po okon─Źanju istra┼żivanja rezultati su proslije─Ĺeni neovisnim istra┼żiva─Źima koji su ih verificirali, a cijela pri─Źa je obajavljena u poznatom znanstvenom ─Źasopisu “Food and Technology”

Razumije se, studija je izazvala momentalnu reakciju Monsanta koji je samo nekoliko sati po objavljivanju iste krenuo u bjesomu─Źnu kampanju protiv Seralinija i koji je u naporima da obrani svoje, prije svega materijalne interese, posegao za oprobanim metodama.

Tra┼żeno je da se studija odbaci kao znanstveno neutemeljena, uz apsurdnje tvrdnje poput one da je “Seralini koristio pogre┼íne ┼ítakore” (!?). Potegli su i svoje najja─Źe oru┼żje, korupciju, a cijela sramna kampanja je na kraju rezultirala povla─Źenjem Seralinijevog ─Źlanka, uz nevjerojatno obrazlo┼żenje da “zaklju─Źci nisu jasni”.

Povla─Źenje ─Źlanka omogu─çio je Richard E. Goodman, biv┼íi radnik Monsanta koji je od strane te tvrtke doveden na do tada nepostoje─çu funkciju u ─Źasopisu “Food and Technology”. On je imenovan za “zamjenika urednika za biotehnologiju”, a jedna od njegovih prvih “uredni─Źkih intervencija” bilo je povla─Źenje Seralinijevog ─Źlanka kao “neosnovanog”.

Me─Ĺutim Seralini i njegov tim su nastavili istra┼żivanja i studije na ┼ítakorima, da bi na kraju ustanovili alarmantan broj kancerogenih oboljenja, te┼íkih o┼íte─çenja organa i preranih smrti kod ┼ítakora hranjenih Monsantovim proizvodom.

GMO pipci

O mo─çi Monsanta svjedo─Źi i ─Źinjenica da je uspio pustiti pipke i do nekih od najmo─çnijih institucija u Europi pa je tako povjerenstvo za GMO u EU poku┼íala zabraniti daljnje ┼íirenje studije, dok je njeno tijelo EFSA (European Food Safety Authority) osudila studiju, iako sama nije provela nikakvu provjeru iste.


Otrov na tanjuru, ili kako sve GMO mo┼że vas ubiti

Laboratorijska istra┼żivanja prehrane ┼żivotinja, utvrdila su da izvjesni GMO usjevi, uklju─Źuju─çi i one koji su ve─ç pu┼íteni u komercijalni promet, posjeduju toksi─Źke ili alergeni─Źke efekte. Ovi efekti, koji su posljedica samih GMO usjeva ili ostataka pesticida na njima, uklju─Źuju:

 • Toksi─Źnost jetre i bubrega
 • Pove─çanje jetre
 • Poreme─çena funkcija jetre, gu┼ítera─Źe i testisa
 • Ubrzano starenje jetre
 • Poreme─çaji u funkcioniranju probavnog sustava i promjene na razini stanica kod jetre i gu┼ítera─Źe
 • Manje u─Źinkovita uporaba hrane i poreme─çaji probave
 • Promjene u crijevnim bakterijama
 • Abnormalnosti tankog crijeva
 • Prekomjeran rast ovojnice trbuha, sli─Źno prije-aknceroznom stanju
 • Izmijenjena biokemija krvi, vi┼íestruko o┼íte─çenje organa i potencijalni u─Źinci na plodnost mu┼żjaka
 • Poreme─çaji imuniteta, imunolo┼íkog odgovora i alergijske reakcije
 • Poreme─çaji funkcije enzima u bubrezima i srcu
 • Stoma─Źne lezije i neobja┼ínjive smrti
 • Vi┼ía gusto─ça ovojnice maternice
 • ┼Żestoke upale trbuha i ote┼żala maternica
 • Razlika u te┼żini organa je ─Źest znak toksi─Źnosti ili bolesti

Kako je u Europi

Kada se GMO tek pojavio, Europska unija se suglasila da bez dozvole svih ─Źlanica, ne─çe prihvatiti ovakvu proizvodnju. Naknadno su donijeli odluku, pod pritiskom Amerike, da svaka zemlja mo┼że pojedina─Źno odlu─Źivati ÔÇőÔÇői da primat ima nacionalno zakonodavtstvo.

Zemlja pod najvi┼íe GMO hektara ima ┼ápanjolska, pogotovo kada je u pitanju raj─Źica, a zatim i Poljska. U regiji najvi┼íe genetski modificiranih polja ima Rumunjska.

GMO je potpuno liberaliziran u Rumunjskoj, gdje su parcele prodavane strancima za 50 do 150 eura po hektaru. Najviše površine je pod sojom.

Na drugoj strani je Njema─Źka. Prema Internacionalnoj slu┼żbi za nabavku poljoprivrednih biotehni─Źkih aplikacija, ova zemlja je, nakon presude suda u Strasbourgu o utjecaju GMO, dozvolila proizvodnju GMO hrane na simboli─Źnih 19 hektara. ┼ávedski poljoprivrednici obra─Ĺuju “mutirane” organizme na svega 16 hektara, Ma─Ĺarska je u postupku zabrane uvoza.

Ogra─Ĺuju samo polja

Dr┼żave poput Italije i Slovenije donijele su zakon o tome da se organska polja odvajaju po regiji od genetski modificiranih. Tako su napravili posebne zone po zemlji u kojima se bave uzgajanjem mutirane hrane.

Me─Ĺutim ─Źini se da ovo i nije najbolja metoda jer rezultati velikog broja studija pokazali su da GMO i ne-GMO usjevi ne mogu “koegzistirati”

GMO geni se ne mogu kontrolirati, ograni─Źiti ili “opozvati”.

Jednom kada se oslobode u prirodnu sredinu, oni su u stanju se odr┼żati i ra┼íiriti kroz unakrsnu polinaciju i samo-osjemenjivanje. Uz to, mo┼że do─çi do mije┼íanja GMO usjeva s ne-GMO usjevima tijekom ┼żetve, prilikom skladi┼ítenja ili u transportu.

Iz ovih razloga, “koegzistencija” GMO i ne-GMO, odn. organskih usjeva neizbje┼żno rezultira GMO zaga─Ĺenju ne-GMO i organskih usjeva. Ovo oduzima pravo na izbor poljoprivrednicima i potro┼ía─Źima, na koji se na─Źin svi prisiljavamo da proizvodimo i jedemo hranu koja je potencijalo zaga─Ĺena GMO-om, i tako do u nedogled.
 

 
(srbijadanas.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , ,