Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTINU PREKIPILO: Svatko tko napadne rusku vojsku u Siriji biti ─çe uni┼íten

PUTINU PREKIPILO: Svatko tko napadne rusku vojsku u Siriji biti će uništen

putin-slika-govor-sirijaSvaka sila koja zaprijeti ruskoj vojsci u Siriji biti ─çe uni┼ítena, poru─Źio je ruski predsjednik Vladimir Putin

On je na godi┼ínjem pro┼íirenom kongresu Ministarstva obrane pozitivno ocijenio akcije ruske grupacije u Siriji. Ministar obrane Sergey Shoygu podnio je izvje┼í─çe u kojem je, izme─Ĺu ostalog, ukazao i na posljedice ┼íirenja NATO-a.

┼áef Kremlja Vladimir Putin je na godi┼ínjoj pro┼íirenom kolegiju Ministarstva obrane naredio da se u slu─Źaju prijetnje ruskim vojnicima u Siriji djeluje maksimalno o┼ítro.

“┼Żelim upozoriti one koji ponovno poku┼íaju organizirati bilo kakve provokacije protiv na┼íih vojnika, mi smo ve─ç poduzeli dodatne mjere kako bi se osigurala sigurnost ruskih vojnika i zra─Źne baze. Ona je oja─Źana novim zrakoplovnim komponentama i sustavima protuzra─Źne obrane. Sva djelovanja udarne avijacije vr┼íe se uz pratnju lovaca. Nare─Ĺujem da se djeluje krajnje o┼ítro. Bilo kakvi ciljevi koji ugro┼żavaju rusku grupaciju ili na┼íu kopnenu infrastrukturu moraju smjesta biti uni┼íteni”, rekao je ruski predsjednik.

Putin je istaknuo da djelovanja Rusije u Siriji ne diktiraju apstraktni geopoliti─Źki interesi niti te┼żnja da se testira novo naoru┼żanje nego to ┼íto Islamska dr┼żava predstavlja izravnu prijetnju za Rusiju.


On je tako─Ĺer naveo da su akcije ruskih vojno-zrakoplovnih snaga u Siriji sinkronizirane s radom ruskih specijalnih slu┼żbi i da tijela Federalne slu┼żbe sigurnosti otkrivaju maskirane stanice terorista, pa i onih iz ID-a.

Dodao je i da jedinice Slobodne sirijske vojske, koje broje oko 5.000 osoba, zajedno s vladinim snagama vode ofenzivu protiv terorista.

Rekao je i da bez obzira na zna─Źajne uspjehe postignute u tehni─Źkom opremanju ruskih vojno-zrakoplovnih snaga, taj proces treba nastaviti i u kopnenim i pomorskim snagama.

Treba posvetiti pozornost ja─Źanju nuklearnih strate┼íkih snaga, opremati nuklearnu trijadu novim naoru┼żanjem i modernizirati sustav PZO, naglasio je Putin.

“Posebnu pa┼żnju treba posvetiti ja─Źanju borbenog potencijala strate┼íkih nuklearnih snaga, realizaciji obrambenih kozmi─Źkih programa. Treba, kako je i predvi─Ĺeno na┼íim planovima, opremati sve komponente nuklearne trijade novim naoru┼żanjem.

Pove─çavati u─Źinkovitost sustava upozoravanja na raketni napad i zra─Źno-svemirske obrane. Neophodno je razvijati i infrastrukturu za osiguranje strate┼íkih nuklearnih snaga.

Imam u vidu pozicijska podru─Źja jedinica strate┼íkih raketnih sustava, punktove baziranja strate┼íkih podvodnih nosa─Źa raketa i aerodrome avijacije dalekog dometa”, naveo je Putin.
 

 
(sputniknews.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,