Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTINU PREKIPILO: Svatko tko napadne rusku vojsku u Siriji biti će uništen

PUTINU PREKIPILO: Svatko tko napadne rusku vojsku u Siriji biti će uništen

putin-slika-govor-sirijaSvaka sila koja zaprijeti ruskoj vojsci u Siriji biti će uništena, poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin

On je na godišnjem proširenom kongresu Ministarstva obrane pozitivno ocijenio akcije ruske grupacije u Siriji. Ministar obrane Sergey Shoygu podnio je izvješće u kojem je, između ostalog, ukazao i na posljedice širenja NATO-a.

Šef Kremlja Vladimir Putin je na godišnjoj proširenom kolegiju Ministarstva obrane naredio da se u slučaju prijetnje ruskim vojnicima u Siriji djeluje maksimalno oštro.

“Želim upozoriti one koji ponovno pokušaju organizirati bilo kakve provokacije protiv naših vojnika, mi smo već poduzeli dodatne mjere kako bi se osigurala sigurnost ruskih vojnika i zračne baze. Ona je ojačana novim zrakoplovnim komponentama i sustavima protuzračne obrane. Sva djelovanja udarne avijacije vrše se uz pratnju lovaca. Naređujem da se djeluje krajnje oštro. Bilo kakvi ciljevi koji ugrožavaju rusku grupaciju ili našu kopnenu infrastrukturu moraju smjesta biti uništeni”, rekao je ruski predsjednik.

Putin je istaknuo da djelovanja Rusije u Siriji ne diktiraju apstraktni geopolitički interesi niti težnja da se testira novo naoružanje nego to što Islamska država predstavlja izravnu prijetnju za Rusiju.

On je također naveo da su akcije ruskih vojno-zrakoplovnih snaga u Siriji sinkronizirane s radom ruskih specijalnih službi i da tijela Federalne službe sigurnosti otkrivaju maskirane stanice terorista, pa i onih iz ID-a.

Dodao je i da jedinice Slobodne sirijske vojske, koje broje oko 5.000 osoba, zajedno s vladinim snagama vode ofenzivu protiv terorista.

Rekao je i da bez obzira na značajne uspjehe postignute u tehničkom opremanju ruskih vojno-zrakoplovnih snaga, taj proces treba nastaviti i u kopnenim i pomorskim snagama.

Treba posvetiti pozornost jačanju nuklearnih strateških snaga, opremati nuklearnu trijadu novim naoružanjem i modernizirati sustav PZO, naglasio je Putin.

“Posebnu pažnju treba posvetiti jačanju borbenog potencijala strateških nuklearnih snaga, realizaciji obrambenih kozmičkih programa. Treba, kako je i predviđeno našim planovima, opremati sve komponente nuklearne trijade novim naoružanjem.

Povećavati učinkovitost sustava upozoravanja na raketni napad i zračno-svemirske obrane. Neophodno je razvijati i infrastrukturu za osiguranje strateških nuklearnih snaga.

Imam u vidu pozicijska područja jedinica strateških raketnih sustava, punktove baziranja strateških podvodnih nosača raketa i aerodrome avijacije dalekog dometa”, naveo je Putin.
 

 
(sputniknews.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,