Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » ANKETA: VEĆINA GLASAČA U SAD SLAŽU SE SA TRUMPOM O ZABRANI ULASKA MUSLIMANA U ZEMLJU

ANKETA: VEĆINA GLASAČA U SAD SLAŽU SE SA TRUMPOM O ZABRANI ULASKA MUSLIMANA U ZEMLJU

donld-trump-muslimaniVećina Amerikanaca ima negativan stav o islamu! Kako stvari stoje, Donald Trump ima većinu iza sebe, a ne manjinu kako su neki mislili

Nova Rasmussenova anketa pokazuje da se najvjerojatnije birači slažu predsjedničkim trkačem Donald Trumpom da se privremena zabrana muslimanskih imigranata i putnika treba izreći.

Anketa je pokazala da se velika većina republikanaca, dvije trećine, slažete s Trumpom, dok se veći od svih birača slaže s prijedlogom Trumpa.

Među svim biračima, 46 % posto favorizira privremenu zabranu ulaska muslimana u SAD, a 40 % posto protiv. Daljnji četrnaest posto ispitanika izjavilo je da su neodlučni.

Među republikancima, 66 % posto kaže da favoriziraju Trumpovu ideju, dok je samo 24 % posto se protivi planu, uz 10 posto neodlučnih.

Brojevi su u skladu su s drugim istraživanjima provedenim od strane Bloomberga i The Washington Posta, koji su objavili anketnu potporu Trumpu po tom pitanju.

Nova anketa YouGov/HuffPost je također otkrila da većina Amerikanaca ima negativan stav o islamu nakon terorističkih napada u Parizu i Kaliforniji.

Anketa je pokazala da je samo 27 % posto demokrata ima povoljno mišljenje o islamu, dok je samo 11 % posto republikanaca i 15 % posto nezavisnih rekklo isto.

Prije pucnjave u San Bernardinu, Trump je pokazao da podržava ideju baze podataka za praćenje muslimana u SAD-u. Nakon pucnjave Trump je također izjavio da je potreban moratorij dok se oni koji dolaze u zemlju ne mogu ispravno provjeravani.

Trumpove kontroverzne riječi su pokrenule buru rasprava, ali rezultati njegovih anketa su probili krov i nastavljaju rasti.

Pojavivši se na CNN-u, Trump je uzvratio na kritike izjavom “grupa koja me ne kritizira je javnost. – javnosti se slaže s onim što sam rekao”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,