Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, UPOZORENJE HRANA ! » Nemojte se prepustiti emocionalnom prejedanju, umjesto toga naučite što žudnja za hranom znači i kako je prevladati

Nemojte se prepustiti emocionalnom prejedanju, umjesto toga naučite što žudnja za hranom znači i kako je prevladati

hamburger-jeloSvi smo iskusili žudnju za hranom, i s dobrim razlogom često to više značenja nego što možda mislite

Sljedeći put kada imate osjećaj žudnje da stalno nešto jedete, pokušajte ga shvatiti suprotnim od osjećaja sramote i krivnje kako mnogi od nas često to vide.

Prema ispitivanjima potrebe za hranom, možda možemo početi razumjeti ono što zapravo znače i zašto oni u biti postoje.

U svojoj knjizi “Konstantna žudnja: Što vaša žudnja za hranom znači i kako se može pobijediti”, Doreen Virtue pokušava ući u smisao koji se nalazi iza žudnje za ne-tako-zdravom hranom, kao što su čokolada, kruh, sir i pommes fites.

Nakon što shvatite značenje koje stoji iza žudnje za hranom, možete ju početi eliminirati.

Citirat ćemo vam izvadak iz knjige Doreen Virtue:

Svaki dio tebe je savršen, cijelovit i potpun; i apetit nije iznimka. Vaša žudnja za hranom i proždrljivi apetit ne znači da nešto nije u redu s vama ili da ste slabi na bilo koji način.

Umjesto toga, pokazujete da je vaš apetit djeluje upravo onako kako treba. Vaše cijelo tijelo, uključujući i apetit, odražava razinu mira u vašem životu. Vaš apetit je osmišljen kao instrument komandne ploče aviona koji će vas upozoriti kada ste u manjku duhovnog i emocionalnog goriva.

Glad je trepereće signalizirajuće crveno svjetlo, “Trebam veću smirenost duha!”

Životinje dodaju dodatnu težinu u pripremi za zimsku hibernaciju. Ljudi koji nose dodatnu težinu u duhovnom stanju hibernacije, prespavat će svoj ​​pravi potencijal.

Dodatna težina služi kao zaštita protiv percipirane opasnosti i nedostatak, u svijetu koji je zapravo, ispunjen sigurnosću i obilja.

Vrijeme je da se probudite iz teške, umorne hibernacije od prekomjerne težine i prejedanja. Kada izađete iz tamne zimske pećine na dnevno svjetlo, iskusit ćete ​​pravo stanje vječnog proljeća, ispunjen kreativnošću, uspjehom i energijeom!

U prošlosti, možda ste pokušali ubiti apetit s vanjskim silama kao što su dijeta, prašci, tablete. Kao što ste i sami otkrili, taj pristup ne funkcionira na duge staze.

Ono što je potrebno, umjesto toga, je liječiti apetit pomoću internog pristupa. Nije slučajno da žudite za određenom hranom u određenom trenutku. Mi žudimo za namirnicama koje se nadamo da će nam dati mir uma.

Žudnja za hranom će se dogoditi iz dva razloga: želja da se osjećate bolje emocionalno ili da promjenite vašu razinu energije.

Želimo da se osjećamo smirenije i mirnije. Više sigurni u sebe i uvjereni. Manje ljuti. Ili se manje bojati. Sva stvorenja moraju ispuniti svoje osnovne potrebe za hranom, vodom, odmorom, skloništem, i mirom uma.

Ako je bilo koja od ovih potreba neispunjena, vaše tijelo signalizira da ispravite situaciju. Ovaj proces održavanja udobnog, zdravog balansa u vašem tijelu i umu se naziva homeostaza.

Trbušni osjećaji

Homeostatski mehanizam kaže da odjenete jaknu, kada vam je hladno, pijete kad ste žedni, i spavate kada ste umorni. Kada izgubite mir, vaši instinktivni osjećaji usmjeravaju da poduzmu mjere za ispravljanje nezgodne situacije.

Ako ne poduzmete ništa, imat ćete negativne emocije kao što su depresija. Ipak, vaše tijelo se vodi prema smjeru za održavanje homeostaze, pa pokuša drugi pristup.

Vaš apetit zna koja hrana će isporučiti željene emocija ili razinu energije, one koje će vas vratiti na privremeno stanje mira. Svaka hrana koja ima specifična svojstva žudnje će vas vratiti u privremenu homeostaze. Vaša tijesna prirodna inteligencija je izuzetna.

Kako autorica Virtue objašnjava u svojoj knjizi, naš instinkt je izuzetno važan dio našeg tijela, i mi možemo puno naučiti slušajući ga.

Na primjer, razmislite o tome kako nas strah, uzbuđenje, ljutnja i ljubav skreće sa pravog puta. Razmotrite sljedeće emocije:
• Imali ste leptiriće uzbuđenja u trbuhu.
• Friško ste zaljubljeni i u ljubavi, i izgubili ste apetit, kao rezultat.
• Vaša intuicija je došla u obliku “crijevnog osjećaja”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,