Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Apokalipti─Źno ‘proro─Źanstvo’ Islamske dr┼żave: Znaju gdje ─çe biti njihova zadnja bitka?

Apokalipti─Źno ‘proro─Źanstvo’ Islamske dr┼żave: Znaju gdje ─çe biti njihova zadnja bitka?

Dabiq-magazin‘Proro─Źanske’ rije─Źi islamisti objavljuju u svakom broju svog propagandnog magazina Islamske dr┼żave pod nslovom “Dabiq”

Slanje kopnenih snaga u Siriju direktno ─çe ispuniti ISIL-ovo apokalipti─Źno proro─Źanstvo nakon ─Źega ─çe samo postati ja─Źi, tvrdi jedan od vode─çih stru─Źnjaka za Islamsku dr┼żavu.

Dok je podr┼íka javnosti za slanjem vojske u Siriju u borbu protiv islamista sve ve─ça i nakon ┼íto je Velika Britanija odlu─Źila sudjelovati u zra─Źnim napadima na Siriju, Jean-Pierre Filiu, profesor bliskoisto─Źnih odnosa u Parizu navodi za New York Times da bi kopnene snage bile najgora zamka u koju me─Ĺunarodna zajednica mo┼że upasti.

Prema odlomcima iz ISIL-ove skripte o Islamskoj dr┼żavi, njihovo temeljno vjerovanje je da ─çe se kona─Źna borba dogoditi u gradu Dabiqu u Siriji izme─Ĺu pripadnika Islamske dr┼żave i nevjernika, ─Źime bi se ozna─Źio po─Źetak kraja.

ISIL je svoj glavni propagandni magazin nazvao po toj ‘obe─çanoj’ borbi i u svakom broju Dabiqa citiraju svoj osniva─Źa Abu Musaba al-Zarqawija:

“Iskra je zapaljena u Iraku i uz Alahovu dozvolu ┼íirit ─çe se bez prestanka dok ne zapali osvaja─Źke vojske u Dabiqu.”

“Zbog ovog ‘proro─Źanstva’ najgora je odluka i─çi u kopnene akcije”, tvrdi Filiu, autor knjige “Apokalipsa u islamu”.

“Oni ┼żele vojsku na kopnu jer su taj scenarij ve─ç predvidjeli. To je vrlo mo─çno i emotivno predvi─Ĺanje. ‘Proro─Źanstvo’ potencijalnim novim d┼żihadistima i ovim sada┼ínjima ne daje samo osje─çaj da su dio ne─Źeg posebnog, dio elite, ve─ç da ─çe biti i dio zavr┼íne bitke”, nastavlja Filiu.

Filiu ima ideju kako zaustaviti ISIL.

“‘Proro─Źanstvo’ se mora ‘poni┼ítiti’. To se mo┼że posti─çi vojnom akcijom koja ─çe ih uzdrmati, poput osvajanja Raqqe, ali to moraju napraviti lokalci”, tvrdi Filiu.
 
(express.hr/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,