Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NASA: Neprekidni ciklusi propasti. Propale su 32 civilizacije, propast će i ova

NASA: Neprekidni ciklusi propasti. Propale su 32 civilizacije, propast će i ova

nasa-kostur-civilizacijaOvu tvrdnju je naglasilo i nedavno istraživanje financirano od strane NASA-e koje kaže: “Kolapsi čak i naprednih civilizacija su se pojavljivali puno puta u posljednjih pet tisuća godina, i često su ih slijedila stoljeća populacijskog i kulturnog pada te gospodarske regresije.”

Povijesna lekcija – tijekom 18. stoljeća, na primjer, Francuska je bila najveća velesila u Europi, ako ne i na svijetu. No, postali su samodopadni, vjerujući da imaju nekakvo “božansko pravo” vladati suvereno, te da mogu biti fiskalno neodgovorni kako im paše.

Francuska vlada je trošila novac poput pijanih mornara; socijalni programi, besplatne bolnice i monumentalni spomenici. Držali su ogromne teritorije u inozemstvu, sudjelovali u stalnom ratovanju, a imali su čak nametljivu obavještajnu službu koja je špijunirala kralja jednako kao i sve ostale.

Naravno, ništa od toga nisu mogli platiti. Francuski proračunski deficiti je bio izvan kontrole, pali su u dug i srozali svoju valutu. U konačnici, francusko je gospodarstvo propalo, donoseći sa sobom razdoblje od 26 godina hiperinflacije, građanskog rata, vojnih osvajanja i genocida.

Navedeno istraživanje je pokazalo da neki od današnjih trendova poput neodržive potrošnje resursa i ekonomskog raslojavanja, a koji pogoduju eliti, mogu vrlo lako rezultirati kolapsom. U zaključku je čak istaknuto da je “raspad vrlo teško izbjeći te da to zahtijeva velike promjene u politici.”

Zapravo, ovo je vrlo loša vijest. Činjenica je da je naše moderno društvo protkano rizicima – masivnim dugovima, deficitom, tiskanjem novaca, ratovima, osiromašenim resursima. A povijest svakako pokazuje da se dominantna vlast uvijek mijenja, carstva se uspinju i padaju. Globalni monetarni sustav se uvijek mijenja, kao i prevladavajući društveni ugovori. No postoji jedan daleko veći trend u cijeloj povijesti koji premašuje sve ostalo, a to je porast čovječanstva.

Ljudska bića su u biti kreatori alata. Mi uzimamo probleme i pretvaramo ih u mogućnosti. Mi pronalazimo rješenja. Prilagođavamo se i nadilazimo. Svijet ne dolazi do kraja. On će se resetirati, a to je ogromna razlika.

Razmislimo o sustavu pod kojim živimo – malena šaka pripadnika elite ima potpunu kontrolu nad ponudom novca. Gospodare špijunskom mrežom i oružjem za masovno uništenje. Mogu oduzeti bogatstvo drugima prema nahođenju. Mogu zadužiti još nerođene generacije.

Od malena su nas učili da “mi narod” imamo moć utjecanja na radikalne promjene putem glasanja. No, to je samo još jedna bajka. Glasovanje samo mijenja igrače. To ne mijenja igru.

Tehnologija je jedan od glavnih mjenjača igre. Danas tehnologija postoji kako bi u potpunosti revolucionirala način na koji živimo i upravljamo sobom.

Današnji sustav je samo model iz 19. stoljeća koji se primjenjuje na društvo 21. stoljeća. Ono, prostorija puna ljudi donosi odluke o tome koliko novca štampati? To je tako zastarjelo da je to gotovo smiješno. No, obzirom da većina zapadnih vlada posuđuje novac da bi samo platila kamate na novac koji je već posudila, očito je da je trenutna igra gotovo završena. I kada završi, doći će do resetiranja i moguće je da će biti burno.

To je razlog zašto želite imati plan B, i zašto ne želite imati sva jaja u jednoj košari. Uostalom, zašto se zamarati radeći tako teško, ako je sve što ste ikada postigli ili osigurali za svoju djecu vezano u zemlji s jadnim osnovama?

Pitate se koji je plan B? Pa postići osobnu slobodu i financijski prosperitet bez obzira na to što se događa.

Jer, carstva se uspinju, dosežu vrhunac, pa propadaju… to je ciklus povijesti. Taj je povijesni uzorak formiran i već je vidljiv u mnogim dijelovima svijeta.

Jeste li spremni ili uzimate sve zdravo za gotovo? Jeste li spremni za promjene koje se mogu dogoditi preko noći?
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(nexus-svjetlost.com/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,