Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » HEROJ KONFERENCIJE – BOLIVIJSKI PREDSJEDNIK MORALES U PARIZU: Kapitalizam oslobodio rušilačke sile i uništit će Zemlju

HEROJ KONFERENCIJE – BOLIVIJSKI PREDSJEDNIK MORALES U PARIZU: Kapitalizam oslobodio rušilačke sile i uništit će Zemlju

moralesBolivijski predsjednik Evo Morales upozorio je na konferenciji UN o klimi da odgovornost za klimatske promjene i probleme leži na “kapitalističkom sustavu”

Pritom je pozvao ostale zemlje da se “poduzmu hitne mjere za spašavanje Zemlje”.

Odmah u nastavku je rekao: “Izražavam duboku zabrinutost povodom dramatične situacije s mijenjanjem klime koje prijeti samom postojanju naše majke-Zemlje. Sve zemlje, a naročito kapitalističke – moraju prestati s uništavanjem našeg planeta”.

Morales se posebno okomio na kapitalizam kao sustav:

“Kapitalizam je uzdigao rušilačke sile u ime slobode tržišta i ljudskih prava. Taj sustav je doveo do ogromnog rasta potrošnje, što sada razara prirodu i ljudsko postojanje. Kapitalizam je tijekom dva posljednja stoljeća stvorio divljačku rušilačku formulu postojanja čovječanstva, pretvorivši sve u trgovinu u interesu izabranih”.

Predsjednik Bolivije rekao je svjetskom skupu svih glavnih kapitalističkih lidera:

“Priroda se pretvara u objekt eksploatacije. Egoizam i pretjerana potrošnja uništit svjetsku zajednicu ako se nastavimo kretati kapitalističkim putem. U tom slučaju ćemo biti osuđeni na propast i iščeznuće”.

Morales je jedan od vodećih kritičara kapitalizma u svijetu, a i zapadnog modela društva.
 

 
(fakti.org,youtube/uredio:nsp)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , ,