Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » CRNI PETAK: Alergični na knjige i znanje! Kako je prošao dan najveće zombi kupovine i velike prijevare potrošača! (VIDEO)

CRNI PETAK: Alergični na knjige i znanje! Kako je prošao dan najveće zombi kupovine i velike prijevare potrošača! (VIDEO)

crni-petakU SAD-u je prošao dan kojeg su mnogi dugo čekali. Riječ je o ‘crnom petku’ (Black Friday), danu koji označava početak blagdanske kupovine i koji se na američkom kontinentu tradicionalno zbiva prvi petak nakon Dana zahvalnosti

Veliki popusti na većinu robe, ponajviše na elektroničke uređaje i igračke, ljude privlače toliko da cijelu noć čekaju pred vratima trgovina, a onda mahnito ulijeću i grabe sve što im se nađe pod rukom.

Nisu rijetki ni nasilni okršaji ako nekoliko ljudi ugleda i zgrabi istu stvar. U videu ispod možete vidjeti ‘klasičnu’ tučnjavu na Crni petak.

Krenut ćemo sa primjerima pomahnitalog kaosa u slijedećim video materijalima.

Video iz Saginaw, Michigan pokazuje kupce za vrijeme Crnog petka kako se tuku oko parnog uređaja za povrće, dok žena krade proizvod djetet starosti maksimalno 6. godina nakon što je fizički napala djetetovu majku. Nakon toga se majka pokušala pohrvti sa ženom i vratiti artikl vrišteći: “Zašto si tako agresivna – plašiš me!”

Osoba koja je postavila video na YouTubeu je vjerojatno zaposlenik trgovine, komentirajući da ne žele dobiti otkaz objavljujući snimku u javnost.

Video je još jedan primjer kako Amerikanci polude za proizvodima koje oni stvarno ne trebaju i ne mogu si stvarno priuštiti.

Kao što smo izvijestili prije, Crni petak je kompletna prijevara temeljena oko mita da kupci dobivaju popuste kakve ne bi dobili u bilo koje drugo doba godine.

U stvarnosti, trgovine uživaju veće profitne marže tijekom praznika jer trgovci umjetno napuhavaju cijene proizvodima  u mjesecima prije crnog petka kako bi naknadni popusti izgledali jako dobro dobro za vrijeme praznika.

Mnogi od istih popusta za koje kupci provedu sate čekajući i kampirajući pred trgovinama također su dostupni u online trgovinama u svakom trenutku, u nekim slučajevima čak i par dana prije Crnog petka.

Video materijeli prikazuju uobičajenu dužnost sramote kupada koji su nedavno slavili Dan zahvalnosti da bi nakon toga kupili novi flat screen TV, radije nego proveli vrijeme sa svojim obiteljima.

Donosimo vam nekoliko videa koji će vam prikazati lijepi i smireni blagdanski ugođaj u Americi.
 

 
I naravno, nezaboravni video Mark Dicea koji u odjeći Djeda Mraza svake godine iznenadi zombi kupce.

 
WALMART zaposlenica napala kupca

 
Divljanje, padanje, rušenje…

 
Masovna tuča žena u shopping centru, valjda oko laka za nokte

 
Pa malo i sa policijom

 
I za kraj malo od prijašnjih godina, da usporedite

 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,