Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Užas u Njemačkoj: Žene u kampovima žrtve odvratnih komentara, neprimjerenih dodira i silovanja

Užas u Njemačkoj: Žene u kampovima žrtve odvratnih komentara, neprimjerenih dodira i silovanja

njemacka-imigrantiOno o čemu smo pisali se počinje događati u velikom mjeri. Nakon obilaska izbjegličkih logora organizacije su došle do zaključka po kojem je stanje u ovim masovnim smještajima za žene, ali i pripadnike LGBT zajednice “alarmantno”, a tek je migracija krenula takoreći

Humanitarne organizacije upozoravaju na teško stanje žena i pripadnika LGBT zajednice u izbjegličkim logorima diljem Njemačke i traže poseban smještaj za ove izbjegličke skupine koje su izložene seksualnom nasilju, prenose njemački mediji.

“Nema žene u izbjegličkim logorima koja nije doživjela prodorne poglede, odvratne komentare, nedozvoljeno dodirivanje ili čak silovanje”, priopćeno je na zajedničkoj konferenciji za tisak organizacija “Women in Exile” i Izbjegličkog savjeta savezne pokrajine Brandenburg u Potsdamu.

Nakon obilaska izbjegličkih logora organizacije su došle do zaključka po kojem je stanje u ovim masovnim smještajima za žene, ali i pripadnike LGBT zajednice “alarmantno”.

“Izbjegle žene i LGBT osobe su zbog spola ili spolnog identiteta višestruko izložene nasilju i diskriminaciji: kroz rasističke napade i pooštrene zakone o azilu te kroz traumatična iskustva tijekom bijega u Njemačku, koja se nastavljaju u izbjegličkim logorima u Njemačkoj, u vidu seksualnog napastovanja, nedostatka privatnosti i straha od protjerivanja”, stoji u priopćenju humanitarnih organizacija koje govore o “strukturalno uvjetovanom seksualnom nasilju”, uvjetovanom smještajem u centrima s velikim brojem izbjeglica.


Istodobno se ukazuje i na pogoršanje situacije nedavnim stupanjem na snagu novih zakona o azilu koji će zbog predviđene procedure prouzročiti produljenje boravka u primarnim prihvatnim centrima, u kojima je stanje i najalarmantnije.

Pritom je, kako se navodi, stanje posebice teško za pripadnike romske zajednice iz zemalja tzv. zapadnog Balkana koji, kako nalaže nova zakonska regulativa, niti ne smiju napuštati primarne prihvatne centre dok se po hitnom postupku ne riješi, tj. odbije, njihov zahtjev za azilom.

Kao posljedicu ovog iskustva, Izbjeglički savjet savezne pokrajine Brandenburg, traži odvajanje žena i djece i pripadnika LGBT zajednice u posebne smještaje.

Slika dolje prikazuje legalni oglas kojima se navlače muslimanski imigranti u EU zemlje. Sadržaj oglasa nećemo komentirati.finska-silovanje-imigranti
 
(index.hr/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , ,