Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » U┼żas u Njema─Źkoj: ┼Żene u kampovima ┼żrtve odvratnih komentara, neprimjerenih dodira i silovanja

U┼żas u Njema─Źkoj: ┼Żene u kampovima ┼żrtve odvratnih komentara, neprimjerenih dodira i silovanja

njemacka-imigrantiOno o ─Źemu smo pisali se po─Źinje doga─Ĺati u velikom mjeri. Nakon obilaska izbjegli─Źkih logora organizacije su do┼íle do zaklju─Źka po kojem je stanje u ovim masovnim smje┼ítajima za ┼żene, ali i pripadnike LGBT zajednice “alarmantno”, a tek je migracija krenula takore─çi

Humanitarne organizacije upozoravaju na te┼íko stanje ┼żena i pripadnika LGBT zajednice u izbjegli─Źkim logorima diljem Njema─Źke i tra┼że poseban smje┼ítaj za ove izbjegli─Źke skupine koje su izlo┼żene seksualnom nasilju, prenose njema─Źki mediji.

“Nema ┼żene u izbjegli─Źkim logorima koja nije do┼żivjela prodorne poglede, odvratne komentare, nedozvoljeno dodirivanje ili ─Źak silovanje”, priop─çeno je na zajedni─Źkoj konferenciji za tisak organizacija “Women in Exile” i Izbjegli─Źkog savjeta savezne pokrajine Brandenburg u Potsdamu.

Nakon obilaska izbjegli─Źkih logora organizacije su do┼íle do zaklju─Źka po kojem je stanje u ovim masovnim smje┼ítajima za ┼żene, ali i pripadnike LGBT zajednice “alarmantno”.

“Izbjegle ┼żene i LGBT osobe su zbog spola ili spolnog identiteta vi┼íestruko izlo┼żene nasilju i diskriminaciji: kroz rasisti─Źke napade i poo┼ítrene zakone o azilu te kroz traumati─Źna iskustva tijekom bijega u Njema─Źku, koja se nastavljaju u izbjegli─Źkim logorima u Njema─Źkoj, u vidu seksualnog napastovanja, nedostatka privatnosti i straha od protjerivanja”, stoji u priop─çenju humanitarnih organizacija koje govore o “strukturalno uvjetovanom seksualnom nasilju”, uvjetovanom smje┼ítajem u centrima s velikim brojem izbjeglica.


Istodobno se ukazuje i na pogor┼íanje situacije nedavnim stupanjem na snagu novih zakona o azilu koji ─çe zbog predvi─Ĺene procedure prouzro─Źiti produljenje boravka u primarnim prihvatnim centrima, u kojima je stanje i najalarmantnije.

Pritom je, kako se navodi, stanje posebice te┼íko za pripadnike romske zajednice iz zemalja tzv. zapadnog Balkana koji, kako nala┼że nova zakonska regulativa, niti ne smiju napu┼ítati primarne prihvatne centre dok se po hitnom postupku ne rije┼íi, tj. odbije, njihov zahtjev za azilom.

Kao posljedicu ovog iskustva, Izbjegli─Źki savjet savezne pokrajine Brandenburg, tra┼żi odvajanje ┼żena i djece i pripadnika LGBT zajednice u posebne smje┼ítaje.

Slika dolje prikazuje legalni oglas kojima se navla─Źe muslimanski imigranti u EU zemlje. Sadr┼żaj oglasa ne─çemo komentirati.finska-silovanje-imigranti
 
(index.hr/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , ,