Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » JEDVA ─îEKALI DA UVEDU POLICIJSKU DR┼ŻAVU: Najvi┼íi stupanj uzbune u Bruxellesu, zatvoren metro! “Izbjegavajte ┼íoping centre, koncerte…”

JEDVA ─îEKALI DA UVEDU POLICIJSKU DR┼ŻAVU: Najvi┼íi stupanj uzbune u Bruxellesu, zatvoren metro! “Izbjegavajte ┼íoping centre, koncerte…”

bruxselles-terorsticki-napadBelgija je u subotu podignula stupanj uzbune za podru─Źje glavnoga grada Bruxellesa na najvi┼íu razinu, upozoravaju─çi javnost da izbjegava gu┼żve zbog ozbiljne prijetnje napada, rekao je du┼żnosnik vlade

Stupanj uzbune za Bruxelles podignut je na najvi┼íu, ─Źetvrtu razinu nakon sastanka ministara i vrha policije i sigurnosnih slu┼żbi.

“Stanovni┼ítvu savjetujemo da ┼íto vi┼íe izbjegava mjesta gdje se okuplja puno ljudi poput shopping centara, koncerata ili stanice javnoga prijevoza”, rekao je glasnogovornik vladina kriznog centra.

Razina uzbune podignuta je na najvi┼íu razinu za podru─Źje Bruxellesa nakon nove sigurnosne procjene, priop─çila je Organizacija za koordinaciju analize prijetnje”(ocam) koja spada pod belgijsko ministarstvo unutarnjih poslova. Razina uzbune za ostatak zemlje ostaje tri, dodao je OCAM.

Mjera je poduzeta nekoliko sati nakon ┼íto je protiv osobe koja je uhi─çena u Belgiji podignuta optu┼żnica za terorizam u vezi s napadima u kojima je u Parizu 13. studenoga poginulo 130 osoba. Ta osoba, ─Źiji identitet nije objavljen, tre─ça je protiv koje je u Belgiji podignuta optu┼żnica za napade u Parizu.


Glasnogovornik kriznog centra odbio je re─çi ┼íto je izazvalo promjenu razine stupnja uzbune jer se istrage nastavljaju. “Ne mo┼żemo dati vi┼íe informacija. Istraga jo┼í traje”, rekao je.

Zatvara se promet podzemnom ┼żeljeznicom

Sve stanice podzemne ┼żeljeznice ostat ─çe zatvorene u subotu u Bruxellesu, objavio je Stib, javna tvrtka za briselski prijevoz, nakon ┼íto je Belgija podigla razinu teroristi─Źke uzbune na maksimalnu zbog “neposredne” prijetnje.

“Na preporuku kriznog centra Unutarnje savezne javne slu┼żbe, sve na┼íe stanice podzemne ┼żeljeznice ostat ─çe danas zatvorene. Radi se o predostro┼żnosti”, objavio je u subotu ujutro Stib na internet stranici.

“Autobusi prometuju ali su neki tramvaji zahva─çeni tom mjerom”, dodaje prijevoznik koji ─çe “u konzultacijama s kompetentnim vlastima i policijom odlu─Źiti od danas do sutra ho─çe li se stanice ponovno otvoriti”.

Belgija je u no─çi s petka na subotu podigla na najvi┼íu razinu teroristi─Źku uzbunu za grad Bruxelles, objavio je nacionalni krizni centar OCAM spominju─çi “neposrednu” prijetnju.
 

 
(index.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,