Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » DAVID ICKE: Kako zaobići reptilski mozak i povratiti stvaralačku energiju?

DAVID ICKE: Kako zaobići reptilski mozak i povratiti stvaralačku energiju?

mozak-reptilUm je sofisticirani sustav za prenošenje i mi emitiramo i apsorbiramo frekvencije u skladu s frekvencijama (sustav misli i uvjerenja) koje držimo u našem umu

Kako bi vratili svoju urođenu moć stvaranja, moramo znati odabrati kako prihvatiti ili odbiti frekvencije da bi resetirali svoj um. Na taj način ćemo započeti usklađivanje s izvorom energije, našim višim ja, životnom svrhom, srećom, ljubavi, našim istinskim potencijalom.

U prosjeku, um pojedinca emitira približno 70 000 misli dnevno, i nemoguće je prepoznati svaku od tih misli, pogotovo jer je velika većina njih ukorijenjena u podsvijesti. No dobra je vijest da postoji prečac za praćenje vlastitih misli i ponovno usklađivanje sa svojim istinskim potencijalom, a to su naše emocije – naš urođeni sustav za navođenje.

Jednostavno, usredotočite se na to da se osjećate dobro! Kada emocije signaliziraju da nešto nije dobro, primijenite rasuđivanje i ponovno fokusirajte svoje vibracije na bilo što osjećate dobrim (višu frekvenciju).

Kako rasuđivati?

Rasuđivanje zahtijeva odmak, a odmak je stanje objektivnosti. Kako bi se raspoznali situaciju (frekvenciju) koju očitujete u trenutnoj stvarnosti, morate biti u mogućnosti odvojiti se od nje prije kompulzivne reakcije koja je odgovor reptilskog uma.

Biti “impulzivan” znači reagirati bez predumišljaja. U početku, to će biti veliki izazov, to može pobuditi sve vrste promjena u vašem životu jer smo sve do nedavno bili uvjetovani djelovati uglavnom iz reptilskog mozga, odnosno, djelovali smo kroz dio mozga zaduženog za preživljavanje. Nakon što ovo uistinu shvatite, tada možete početi ponovno trenirati vaš um i podesiti urođeni ljudski dar kreativne moći.

Sve će biti lakše nakon boljeg razumijevanja aspekata funkcioniranja mozga:

Ljudi imaju tri samostalna no međusobno povezana dijela u mozgu – reptilski i limbički dio te neokorteks. Reptilski dio je dio mozga odgovoran za trenutan odgovor bez rasuđivanja, dio koji je u evolutivnom smislu najstariji. Limbički dio je dio mozga koji se prvi razvio kod sisavaca.

On stvara emocije u odnosu na našu trenutnu stvarnost. Neokorteks je sjedište misli, evoluirani svjesni dio našeg mozga koji je najviše u skladu s izvorom, s našim višim ja, istinskim ne ograničenim potencijalom. On stvara kreaciju, manifestaciju, maštu, svijest, razvoj, logičko razmišljanje, objektivnost, empatiju i što je najvažnije – svijest.

Da bi napredovali umjesto preživljavali, moramo naučiti zaobići reptilski mozak, dio koji djeluje u modusu preživljavanja te izaziva impulzivne programirane odgovore. Karakteristike reptilskog mozga su dominacija, agresivnost, seks i traženje partnera, krutost, opsesija, kompulsivnost, obožavanje, strah, pokoravanje i pohlepa, što su sve ograničavajuće frekvencije.

Dakle, da bi razvili sposobnost zaobilaženja frekvencija svog reptilskog mozga morate kao prvo prepoznati što je to te napraviti svjesni odmak. To je jednostavno pomak u percepciji koji se mora dogoditi u vašoj svijesti.


Bit je u odmaku, odgođenoj reakciji odnosno u objektivnosti. Razmotrimo: velika većina reklamnih kampanja, sadržaja medija i političkih propagandi ciljaju upravo na odgovore reptilskog mozga u masama, čime dakle stvaraju devoluciju kolektivno manifestirane stvarnosti. Oni koji se prešutno slažu s tom ciljanom aktivacijom reptilskog mozga produžuju modus preživljavanja i gube urođeni dar stvaranja života u neograničenom izobilju.

Zašto? Zašto se naša trenutna stvarnost temelji na niskim vibracijskim frekvencijama reptilskog mozga, ako već posjedujemo znanje o čudesnoj kreativnoj snazi limbičkog i neo-korteks dijela mozga? Pa, jeste li čuli već išta o tome, do sada? Jeste li učili o ovome u školi, ili igdje? Razgovarate li o tome otvoreno s prijateljima i obitelji? Priča li se i piše li se o tome u mainstream medijima? Ne. Kolektivno smo ugnjetavani kako bi razmišljali i djelovali samo s reptilskim mozgom. 

Zapitajte se o religijskim pričama, o reptilskim kipovima i simbolima na zgradama vlade i institucija, o vojnim sukobima, o reklamama, televizijskim emisijama i informativnim programima. Naš današnji svijet kontrolira dominirajuća vlast reptilskog mozga!

Shvatite i prihvatite da ste vi kao ljudsko biće, odnosno vaš mozak je hibrid reptila, sisavaca i vašeg istinskog potencijala – kreatora. Nadogradite frekvencije vašeg uma i funkcionirajte kroz stalni odmak i rasuđivanje i to će promijeniti vaš život.

Na primjer, kada hodate kroz neki trgovinski centar i vašu pažnju privuče oglas sa seksualno atraktivnim modelom koji potiče kupovinu nekog proizvoda, vi ćete odmah biti potaknuti time i razmišljat ćete o kupovini tog predmeta. Tako to obično biva… a zapravo bi trebalo ići ovako – vi šetate kroz trgovinski centar, osjećate se dobro i vaše oči na sekundu ulove takav agresivni oglas.

Tada biste trebali razmišljati ovako: “Ok. Nešto u meni je privuklo te niske vibracije, shvaćam da se cilja na moj reptilski mozak, ali ne hvala, odmičem se od te niske vibracije i mijenjam je mislima visokih vibracija ili osjećajima dobrih emocija i idem dalje.” U početku će ovaj proces zahtijevati stalni trud, no kasnije će to postati sasvim automatska reakcija i doći ćete do točke kada ćete ponovno programirati neuronske putove na način koji koristi puni potencijal vašeg uma.

Ovi kontrasti koji se nalaze na vašem putu nisu nužno loši, oni neće nužno potaknuti niže vibracijske odgovore već će pomoći u postizanju odmaka i rasuđivanja, u usklađivanju s visokim vibracijskim frekvencijama koje su u skladu sa vašom životnom svrhom.

Kontrast i dualnost su zapravo alati koji će vam pomoći u usklađivanju i koji će povećati specifičnost vaših emitiranih vibracija, da bi vam donijele ono što želite što je brže moguće. Ništa nije loše, osim ako ne pozivate da to i dalje bude loše. Albert Einstein je rekao: “Ne možete riješiti problem s istom svijesti koja ga je stvorila. Morate naučiti vidjeti svijet iznova.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(nexsus-svjetslost.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , ,