Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Putin: Bog može praštati teroristima, a na meni je da ih pošaljem k njemu!

Putin: Bog može praštati teroristima, a na meni je da ih pošaljem k njemu!

putin-subara-pozdrav-vojnik-rusijaBog može praštati teroristima, a na meni je da ih pošaljem njemu, poručuje ruski predsjednik Vladimir Putin

Remi Maluf, novinar i voditelj kanala “Rusija danas”, objavila je na Twitteru ovu Putinovu izjavu nakon što je potvrđeno da je ruski “Airbus” iznad Egipta srušen pomoću bombe.

Nakon toga došlo je do krvavih napada na Parižane, pa je francuski predsjednik Francois Hollande poručio da je “Islamska država” – “najveća tvornica terorista ikada”.

Uslijedili su koordinirani udari zračnih snaga Rusije i Francuske na Raku i druge islamističke lokacije u kojima su ubijena 33 džihadista u posljednja 72 sata.

I Barack Obami američki novinari uputili su brojna nezgodna pitanja.

“Zašto SAD, zemlja s najvećom vojskom na svijetu, pruža podršku svakoj drugoj državi kada je riječ o borbi protiv “Islamske države”, a sama ne može srediti te gadove”, upitao ga je novinar.

Koalicija pod vodstvom SAD-a navodi da je u posljednjih mjesec dana pogodila 175 ciljeva “Islamske države”, povezanih s proizvodnjom, prijevozom i preprodajom nafte, jednog od glavnih izvora financiranja militanata.

Obama najavljuje nastavak dosadašnje strategije, “koja će ostvariti rezultate, ali je za to potrebno vrijeme”.
 
(srna.rs/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,