Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Muftija Muhamed Jusufspahić: Alah je zabranio nasilje i zastrašivanje, islam nema veze s terorizmom!

Muftija Muhamed Jusufspahić: Alah je zabranio nasilje i zastrašivanje, islam nema veze s terorizmom!

Muhamed-Jusufspahic-islamMuftija Islamske zajednice Muhamed Jusufspahić, rekao je da je Alah zabranio nasilje i zastrašivanje i to je najbolji način da se kaže da islam nema veze s terorizmom

Muftija je dodao da nakon terorističkih napada u Parizu strahuje da se odnos prema muslimanima u Europi može promijeniti.

Mi ustvari nismo u miru, nego smo u ratu. Nije redovno stanje, nego je izvanredno stanje. Što je posljedica toga, to bi samo Bog znao kazati, ali mi možemo neke stvari pomisliti – jedan opći metež, ne samo prazni rafovi po trgovinama, nego jedna opća sumnjičavost.

Sletio sam u Pariz u subotu, to je dan nakon napada, nisam bio u uniformi, ali su mogli znati da sam ja Muhamed, i moj pasoš je srpski, nisam vidio nikakvo zaustavljanje, sve je bilo redovito, vidio sam jednu dobru volju, ali čini mi se da je to na pragu, da takvo jedno stanje među nama nestane, i treba se boriti da dobra volja među ljudima ostane – istakno je on na televiziji N1.

Muftija srbijanski ocjenjuje da je trenutno stanje posljedica jednog općeg nerazumijevanja svetih tekstova, odnosno, kako je rekao, riječi Božje.

Nisam džabe bio u Parizu, bio sam prije toga u Bruxellesu. U jednom trenutku sam bio željan govoriti na arapskom, zato što neki Arapi ne znaju engleski, ali nisam skidao slušalicu i čuo sam kako me prevoditelj prijevodi pogešno.

Meni Bog nije rekao da ubijam, nego da se branim od onoga tko hoće da me ubije.

Posljedica takvog lošeg razumijevanja je i u glavi onih koji su ubijali u Parizu, ali i u glavi onih koji su meta, koji su prestrašeni. Ovo je nasilje prema meni, nitko u goroj situaciji nije sada od onih francuskih muslimana koji su ugroženi – ocijenio je Jusufspahić.


Jusufspahić kaže i da ne isključuje da je sve osmišljeno od strane onih koji, kako je rekao, u svojim proračunima žele imati više novca, koji imaju političku kampanju i od toga se mogu “oprostiti”.

Ja ne znam, ja nisam dio toga, ja sam samo potencijalna meta, potencijlna žrtva koja se u jednom trenutku može naći na nekom stadionu. Ljude pozivam da putem bogoljublja pokušamo sačuvati dobru volju među nama – poručio je on.

Tko je napravio Islamsku državu? Od kojih pojedinaca je sastavljana?
Došli su sa svih strana, bivši vojnici i generali prethodnih režima koji su sklanjani sa politčke scene, vidim momke koji su došli iz Njemačke …

Tko tamo ratuje u Siriji, pokušajte zamisliti koje bi razmjere imala ta varijanta građanske neposlušnosti da se nisu umiješali čimbenici koji žele očuvati svoje baze u Siriji”, upitao je Jusufspahić.

Muftija srbijanski ocjenjuje i da mlade ljude da se bore u Siriji vrbuju “lovci na ljudske duše”.

“On neće sebe poturiti da bi izvršio teroristički napad, nego nekog tko je bio nevin u svakom pogledu”, ocjenjuje Jusufspahić i dodaje da hodže moraju “biti na usluzi Bogu” da takve stvari preveniraju.

Jusufspahić je ocijenio i da je položaj muslimana u Srbiji dobar u odnosu na neke situacije u kojima su bili ranije, a loš u odnosu na neke situacije u kakvim bi trebali živjeti.

“Mogu li ja ovdje propovijedti vjeru i ponašati se kao musliman? Mogu. Ja sam slobodan čovjek”, kaže on.
 
(N1info.com/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,