Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » WTF1190F (koji ku***1190F) JE PAO: Ovo je dokaz da nas izvanzemaljci ne mogu uništiti smećem

WTF1190F (koji ku***1190F) JE PAO: Ovo je dokaz da nas izvanzemaljci ne mogu uništiti smećem

wtf-asteroidKomad svemirskog smeća koji je nazvan WTF1190F, je upravo pogodio Zemlju

Komad svemirskog smeća koji je nazvan ‘WTF1190F’ je 13. studenog pao u Indijski ocean.

Ne zna se točno o kakvom je predmetu riječ, no pretpostavlja se da bi to mogao biti komad rakete neke od nedavnih misija na Mjesecu ili da je predmet star nekoliko desetljeća, možda još iz vremena misija Apollo, piše Daily Mail.

Pretpostavlja se da će veći dio predmeta izgorjeti u atmosferi. Predmet je dugačak oko dva metra. Mogao je pasti u blizini Šri Lanke.

Stručnjaci kažu kako ne predstavlja opasnost za ljude, a da će njima pomoći da prouče način na koji takvi predmeti reagiraju na Zemljinu atmosferu.

Bill Gray, nezavisni developer astronomskog softvera koji prati ovaj predmet s NASA-inim astronomima kaže kako se prema načinu na koji predmet putuje vidi da je najvjerojatnije šupalj. Stručnjaci su predmet otkrili još 2013. godine, javlja ESA.

Predmet šupalj kao i glave ljudi koji vjeruju NASA-i

Stručnjaci kažu kako ne predstavlja opasnost za ljude, a da će pomoći da prouče način na koji takvi predmeti reagiraju na Zemljinu atmosferu.


Pad WTF-a (koji KU***) su mogli vidjeti samo stanovnici Šri Lanke i krajnjeg juga Indije no sagorijevanje se uživo prenosilo iz zvjezadrnice.

Astronomi Paul Cox i dr. sci. Mark Boslough koji se specijalizorao za udare asteroida i kometa istaknuli strahovito važnost ovog promatranja.

Gledajući sagorijevanje, dobivamo važan uvid u što točno možemo očekivati u slučaju pada asteroida, rekao je dr. Boslough.

Paul Cox našalio se kako sada “barem znamo da izvanzemaljci ne mogu uništiti Zemlju tako da ju pretvore u magnet za smeće”.

No obojica ističu kako je najveća vrijednost čitave priče i medijske pažnje oko WTF-a to što su prijenos mogli gledati i učenici u školskim klupama, a upravo je popularizacija astronomije nešto što garantira da ponovo okrenemo ambicije svemiru.

Da li je po tome astronomija znanost u smeću koje pada iz svemira? U očekivanju WTF1191….
 

 
(net.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , ,