Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TERORISTIČKI NAPAD NA PETAK 13. NIJE SLUČAJAN? Na isti dan je PAPA jako razbjesnio muslimane!

TERORISTIČKI NAPAD NA PETAK 13. NIJE SLUČAJAN? Na isti dan je PAPA jako razbjesnio muslimane!

petak12parizPrije točno 920 godina i to baš 13. 11. 1095. godine na crkvenom saboru u Klermonu, u Francuskoj, papa Urban II pozvao je crkvene velikodostojnike i svjetovne vladare na vjerski križarski rat protiv turskog muslimanskog plemena

Nakon serije terorističkih napada koji su se dogodili u Parizu, postavlja se pitanje je li slučajnost to što se ovaj nezapamćeni masakr dogodio baš na Petak 13.

Naime, prije točno 920 godina i to baš 13. 11. 1095. godine na crkvenom saboru u Klermonu, u Francuskoj, papa Urban II pozvao je crkvene velikodostojnike i svjetovne vladare na vjerski rat protiv turskog plemena Seldžuka koje je zauzelo Svetu zemlju u Palestini. Time je počela epoha križarskih ratova.

Kršćani su oduševljeno prihvatili poziv u rat. Papa je obećavao bogat plijen oslobodiocima Jeruzalema kojeg su tada držali Turci Seldžuci. Križari su na svoja odijela zašivala križeve od crvene tkanine, pa otuda naziv križari i križarski ratovi. Kršćani su pošli u Prvi križarski rat 1096.

Pred okupljenim, papa, koji je porijeklom Francuz, održao je govor. Prenosimo dio iz govora:

“O narode francuski! Rode od Boga voljeni i odabrani!

Iz tamnice jeruzalemske i iz Konstantinopolja poslan je tužan glas da je jedan prokleti narod, potpuno otuđen od Boga silovito napao zemlje tih kršćana, i pobio mnoge stanovnike, pljačkajući i paleći. Oni su dio zarobljenika odveli u svoju zemlju, dok je jedan broj surovim mučenjem pobijen. Oni svojom nečistoćom skrnave oltare, pa ih onda ruše.

Sada su carevinu Grka raskomadali, i oteli tako veliku teritoriju da ju je nemoguće prijeći za dva mjeseca.

Na kome onda počiva težak zadatak da se te nepravde osvete, i da se taj teritorij povrati, ako ne na vama – vama kojima je iznad svih ostalih Bog povjerio izuzetnu ratničku slavu, veliku hrabrost i snagu uništiti moć onih koji vam se odupru? Neka vas ohrabre povdvizi vaših predaka – sjaj i veličina Karla Velikog i drugih vaših kraljeva.

Neka vas potaknuti Sveti grob našeg Gospodina i Spasitelja, koji sada drže nečisti narodi, kao i sveta mjesta koja su sada oskrnavljena … Neka vas nijedan vaš posjed ne zadrži, niti briga za obiteljske poslove.

Jer ova zemlja koju sada nastanjujete, zatvorena sa svih strana morem i planinskim vrhovima, suviše je uska za vaš veliko stanovništvo; ona jedva opskrbljuje s dovoljno hrane i one koji je obrađuju. Zbog toga vi ubijate i proždirete jedni druge, zato vodite ratove i zato mnogi od vas stradaju u unutarnjim sukobima”.

Podsjetimo, serija terorističkih napada dogodila se diljem Pariza i u njima je ubijeno više od 150 ljudi, dok je oko 200 ozlijeđenih.

Teške ozljede zadobilo je njih oko 80. Islamska država je najavila da je ovo tek početak napada na Francusku.
 
(telegraf.rs/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,