Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TERORISTI─îKI NAPAD NA PETAK 13. NIJE SLU─îAJAN? Na isti dan je PAPA jako razbjesnio muslimane!

TERORISTI─îKI NAPAD NA PETAK 13. NIJE SLU─îAJAN? Na isti dan je PAPA jako razbjesnio muslimane!

petak12parizPrije to─Źno 920 godina i to ba┼í 13. 11. 1095. godine na crkvenom saboru u Klermonu, u Francuskoj, papa Urban II pozvao je crkvene velikodostojnike i svjetovne vladare na vjerski kri┼żarski rat protiv turskog muslimanskog plemena

Nakon serije teroristi─Źkih napada koji su se dogodili u Parizu, postavlja se pitanje je li slu─Źajnost to ┼íto se ovaj nezapam─çeni masakr dogodio ba┼í na Petak 13.

Naime, prije to─Źno 920 godina i to ba┼í 13. 11. 1095. godine na crkvenom saboru u Klermonu, u Francuskoj, papa Urban II pozvao je crkvene velikodostojnike i svjetovne vladare na vjerski rat protiv turskog plemena Seld┼żuka koje je zauzelo Svetu zemlju u Palestini. Time je po─Źela epoha kri┼żarskih ratova.

Kr┼í─çani su odu┼íevljeno prihvatili poziv u rat. Papa je obe─çavao bogat plijen oslobodiocima Jeruzalema kojeg su tada dr┼żali Turci Seld┼żuci. Kri┼żari su na svoja odijela za┼íivala kri┼żeve od crvene tkanine, pa otuda naziv kri┼żari i kri┼żarski ratovi. Kr┼í─çani su po┼íli u Prvi kri┼żarski rat 1096.

Pred okupljenim, papa, koji je porijeklom Francuz, odr┼żao je govor. Prenosimo dio iz govora:

“O narode francuski! Rode od Boga voljeni i odabrani!

Iz tamnice jeruzalemske i iz Konstantinopolja poslan je tu┼żan glas da je jedan prokleti narod, potpuno otu─Ĺen od Boga silovito napao zemlje tih kr┼í─çana, i pobio mnoge stanovnike, plja─Źkaju─çi i pale─çi. Oni su dio zarobljenika odveli u svoju zemlju, dok je jedan broj surovim mu─Źenjem pobijen. Oni svojom ne─Źisto─çom skrnave oltare, pa ih onda ru┼íe.

Sada su carevinu Grka raskomadali, i oteli tako veliku teritoriju da ju je nemogu─çe prije─çi za dva mjeseca.

Na kome onda po─Źiva te┼żak zadatak da se te nepravde osvete, i da se taj teritorij povrati, ako ne na vama – vama kojima je iznad svih ostalih Bog povjerio izuzetnu ratni─Źku slavu, veliku hrabrost i snagu uni┼ítiti mo─ç onih koji vam se odupru? Neka vas ohrabre povdvizi va┼íih predaka – sjaj i veli─Źina Karla Velikog i drugih va┼íih kraljeva.

Neka vas potaknuti Sveti grob na┼íeg Gospodina i Spasitelja, koji sada dr┼że ne─Źisti narodi, kao i sveta mjesta koja su sada oskrnavljena … Neka vas nijedan va┼í posjed ne zadr┼żi, niti briga za obiteljske poslove.

Jer ova zemlja koju sada nastanjujete, zatvorena sa svih strana morem i planinskim vrhovima, suvi┼íe je uska za va┼í veliko stanovni┼ítvo; ona jedva opskrbljuje s dovoljno hrane i one koji je obra─Ĺuju. Zbog toga vi ubijate i pro┼żdirete jedni druge, zato vodite ratove i zato mnogi od vas stradaju u unutarnjim sukobima”.

Podsjetimo, serija teroristi─Źkih napada dogodila se diljem Pariza i u njima je ubijeno vi┼íe od 150 ljudi, dok je oko 200 ozlije─Ĺenih.

Te┼íke ozljede zadobilo je njih oko 80. Islamska dr┼żava je najavila da je ovo tek po─Źetak napada na Francusku.
 
(telegraf.rs/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,