Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Assad optužio Francusku za širenje terorizma: “U Francuskoj se jučer dogodilo ono što se u Siriji događa već pet godina”

Assad optužio Francusku za širenje terorizma: “U Francuskoj se jučer dogodilo ono što se u Siriji događa već pet godina”

bashar-assadPredsjednik Sirije Bashar al-Assad izjavio je da politika zapadnih zemalja na Bliskom istoku pomaže širenju terorizma

Predsjednik Sirije Bashar al-Assad izjavio je da politika zapadnih zemalja na Bliskom istoku, uključujući politiku Francuske, pomaže širenju terorizma, prenosi agencija SANA.

Prethodno je predsjednik Sirije izrazio sućut francuskim poslanicima zbog terorističkih napada u Parizu, podsjetivši da se isto to na teritoriju Sirije događa već pet godina.

“U Francuskoj se jučer dogodilo ono što se u Siriji događa već pet godina”, citirao je Radio Europa 1 Asada, koji je o tome govorio na sastanku s francuskim zastupnicima u Siriji.

U sedam dijelova Pariza u petak 13. su praktično istovremeno izvedeni teroristički napadi – oružani napadi i eksplozije tijekom kojih je, prema podacima lokalnih vlasti, poginulo 150 osoba, i preko 200 ranjeno.

Sastanak s francuskim parlamentarcima organiziran je u okviru posjete Siriji tijekom koje francuski parlamentarci planiraju razgovarati sa šefom diplomacije Validom Mualemom i članovima sirijskog parlamenta, priopćio je agenciji Sputnjik zastupnik Nacionalne skupštine (donjeg doma parlamenta) Thierry Mariani.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,