Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Čovjek je isprintao prvu 3D railgun pušku koja puca projektile plazme brzinom 900 kilometara na sat

Čovjek je isprintao prvu 3D railgun pušku koja puca projektile plazme brzinom 900 kilometara na sat

puska-3d-printanjeNeovisni inženjer je razvio Railgun, magnetsko oružje koje možete ispucavati grafit, aluminij, volfram, pa čak i projektile plazme pri brzinama većim od 900 km na sat

Prvo elektromagnetsko oružje koje bi se moglo nazvati pretečom railguna, patentirao je Louis Octave Fauchon-Villeplee davne 1918. godine, a američka vojska već duže od jednog desetljeća testira brodski railgun tvrtke BAE Systemsa koji projektil težine od 3,2 kg može ubrzati do nadzvučnih brzina od nekih 8.600 km/h, što je otprilike Mach 7 i poslati ga na udaljenost od 213 km.

Mada railgun spada u jedno od oružja koje će (uz lasersko oružje), u potpunosti promijeniti moderno ratovanje, postoje hobisti koji na njemu rade u kućnoj radinosti.

Za printanje ove revolucionarne puške je odgovoran korisnik “NSA_Listbot” na servisu Imgur koji je koristio svoje znanje inženjeringa, neke naširoko dostupne dijelove i 3D printer za izradu railgun-a, te zatim ustupio svoje snimke u akciji.

Puška posjeduje šest kondenzatora sa oko 1,8 kJ energije po ispucavanju. Ona također može pucati čestice ugljika i teflon/plazmene šipke.

Važno je napomenuti da ova railgun puška izrađena u kućnoj radinosti nije tako smrtonosna kao vojno oružje.

Iako projektili ispucani brzinom mogu učiniti neke štete za razliku od vojnog railgun oružja koje može ispucavati streljivo brzinom 21 000 kilometara na sat u samo 0,2 sekundi.

Ovdje je njegovo kućno izrađeno oružje u ​​uporabi:
 

 

 
(preveo:A.B./uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,