Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » PREPPERS » Kako se postaje ruska crvena beretka: Nekoliko savjeta za pre┼żivljavanje (VIDEO)

Kako se postaje ruska crvena beretka: Nekoliko savjeta za pre┼żivljavanje (VIDEO)

rusija-specijaci-vojska-prezivljavanje-sumaRuski vojni obavje┼ítajci ─Źesto djeluju duboko u neprijateljskoj pozadini i zato u svakoj kriti─Źnoj situaciji trebaju biti spremni primjeniti najva┼żnije metode i na─Źine pre┼żivljavanja koji ─çe im pomo─çi da se ┼żivi vrate sa zadatka

Kroz obuku “pre┼żivljavanja” prolaze i pitomci vojnih ┼íkola, i vojnici u svojim jedinicama.

Kako “obi─Źan ─Źovjek” mo┼że sam pre┼żivjeti u ekstremnim uvjetima? Objavljujemo nekoliko savjeta ruskih vojnih obavje┼ítajaca.

Voda

Kada nema izvora i ┼íumskih potoka voda se najlak┼íe mo┼że osigurati tako ┼íto se vre─çica ve┼że na dnu stabljike oko biljke. Tako se za jedan sat mo┼że sakupiti oko 50 mililitara vode.

Mo┼że se kondenzirati i vlaga sa povr┼íine zemlje, otkinutog li┼í─ça, trave ili mahovine. Potrebno je iskopati rupu i u centar postaviti ne┼íto za skupljanje vode, a sve to treba pokriti vre─çicom koja je izlo┼żena sun─Źevoj svjetlosti.

Tako se mo┼że dobiti oko 300 mililitara vode za 24 sata.

Vatra

Obi─Źna vre─çica mo┼że poslu┼żiti i u druge svrhe, i zato je ona nezamjenljiv “pribor” obavje┼ítajaca. Na primjer, mo┼że se napuniti vodom tako da skupljaju sun─Źevu svjetlost poput le─çe u jednu to─Źku, i na taj na─Źin se mo┼że upaliti vatra.

Hrana

Suvremene metodike pre┼żivljavanja vojnog obavje┼ítajca savjetuju da se za nala┼żenje hrane primjenjuju razne zamke i klopke, koje se mogu napraviti pomo─çu no┼ża i vezica.

Ne┼íto sli─Źno je koristio John Rambo za “lov” na policajce. Pomo─çu takvih sredstava mo┼że se ubiti ─Źak i vrlo oprezna ┼żivotinja kakav je divlji vepar. Me─Ĺutim, ne treba gubiti iz vida da je uspje┼ían lov mogu─ç samo ako se klopka postavi na stazu kojom prolaze ┼żivotinje.


U nu┼żdi se za hranu pored sisavaca mogu koristiti i gmazovi, kao i gljive, ┼íumski plodovi i sli─Źno.

Sklonište

─îovjeku koji je ostao sam u ┼íumi nije lako napraviti kolibu od zao┼ítrenog kolja i velikih grana. Zato postoje jednostavniji na─Źini da se napravi skloni┼íte ovisno o reljefa i vegetacije.

Mo┼że se iskoristiti drvo sa gustom kro┼ínjom koje je oborio vjetar i dodatno pokriti korom ili granjem ─Źetinara. Skloni┼íte se mo┼że brzo napraviti savijanjem i preplitanjem tanjih stabala i granja uz debela stabla.

Vremenske prilike

Za dobro planiranje daljnjih djelovanja potrebno je predvidjeti i vremenske prilike. Ako nailazi lo┼íe vrijeme treba ostati u skloni┼ítu, a po vedrom vremenu treba potra┼żiti izlaz iz ┼íume.

Vrijeme se mo┼że predvidjeti po mnogim pojavama.

U srednjem pojasu europskog dijela Rusije dan ─çe biti vedar ako su prisutne sljede─çe pojave: vedra no─ç, nebo puno zvijezda, mjesec jarko sija, zora ima zlataste ili blijede rumene nijanse; no─çu nema vjetra, a danju vjetar pu┼íe, pa se nave─Źer opet smiri; dim od vatre se podi┼że ravno uvis; no─çu ima dosta rose (a zimi dosta inja), gusta jutarnja magla koja nestane kada iza─Ĺe sunce; mravi su vrlo aktivni, u travi ima dosta pau─Źine, cvije─çe ┼íiroko otvara latice i ugljen u vatri se brzo pokriva pepelom.

Pogor┼íanje vremena najavljuju sljede─çe pojave: ja─Źe pu┼íe vjetar, nema rose, cvije─çe zatvara latice, mravi se kriju u mravinjake, ne vide se insekti u zraku i na biljkama, p─Źele se vra─çaju u ko┼ínice, a gliste izlaze iz zemlje.
 

 
(vestinet.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: PREPPERS · Tags: , , , , , , , , , ,