Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RT TELEVIZIJA: Ovo su 8 najboljih snimki ruskih zračnih udara u Siriji (VIDEO)

RT TELEVIZIJA: Ovo su 8 najboljih snimki ruskih zračnih udara u Siriji (VIDEO)

su-34-rusija-napadRusko ministarstvo obrane gotovo svakog dana objavljuje snimke napada

Prošlo je mjesec dana od početka ruskih zračnih napada u Siriji, a gledatelji ruskih kanala imaju nevjerojatnu priliku za gledanje napada na militante Islamske države i ostalih sirijskih pobunjenika.

Rusko ministarstvo obrane gotovo svakodnevno objavljuje snimka napada iz zrakoplova, a RT je odabrao nekoliko za koje kažu da su najbolji.

Od lansiranja projektila s brodova udaljenih 1.500 kilometara od mete do ekskluzivne reportaže iz naselja pod ponovnom kontrolom ruskog predsjednika Bashara al-Assada, RT je napravio dobar presjek ruskih vojnih aktivnosti u proteklih mjesec dana.

Pogledajmo 8 najboljih snimki ruskih zračnih napada u Siriji:

 
1. Gađanje položaja Islamske države s ratnih brodova kaspijske flotile pogledano je više od milijun puta. 26 projektila ispaljeno je s četiri broda u Kaspijskom moru, a sve je popraćeno video snimkama u visokoj rezoluciji.
 

 
2. Sirijska vojska tražila je pomoć u borbi protiv pobunjenika, ruska Duma jednoglasno je odobrila. Ratno zrakoplovstvo obavijestilo je Amerikance i samo sat vremena nakon toga prve ruske bombe pale su na sirijske pobunjenike.
 

 
3. Dopisnik RT-a Murad Gazdiev napravio je ekskluzivnu reportažu iz zračne bazu u Latakiji, samo četrdesetak kilometara od najbližih pobunjenika
 

 
4. Snimka napada na položaje ISIS-a u blizini Raqqe, neslužbenog glavnog grada Islamske države, pogledana je više od pola milijuna puta
 

 
5. Zanima vas kako izgleda lansiranje četvrt tone eksploziva? RT ima i takav video. Ruski piloti postavili su kameru na krilo Su-30 koji je izbacio 250 kg teške bombe iznad Sirije.
 

 
6. Ministarstvo obrane objavilo je snimke premještanja vozila u blizini džamije. Za vozila kažu da pripadaju ISIS-u, a da ih islamisti skrivaju i premještaju u blizinu džamija i naseljenih mjesta zato što su Rusi rekli da ih neće napadati. Točnije da džamije koriste kao skloništa, a civile za živi štit.
 

 
7. Potporu sirijskom predsjedniku Al-Asadu, Rusi pokazuju i korištenjem borbenih helikoptera u operacijama usmjerenima protiv Islamske države. RT je prikazao uzlijetanje i niski prelet ruskog helikoptera.
 

 
8. Iako rusko zrakoplovstvo gotovo danonoćno bombardira sirijske pobunjenike, vojne jedinice odane predsjedniku Assadu moraju zauzeti sela i gradove. Kako izgleda naselje nakon što ga zauzme sirijska vojska, pogledajte u reportaži novinara Gazdieva.
 

 
(telegram.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,