Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Rusi su zatvorili šest žena u lažni svemirski brod koji će simulirati let do Mjeseca i natrag (i otkrili zašto)

Rusi su zatvorili šest žena u lažni svemirski brod koji će simulirati let do Mjeseca i natrag (i otkrili zašto)

mjesec-misija-rusijaŠest Ruskinja danas je započelo jedinstveni psihološki eksperiment. Da li je ovo deja vu iz 60-tih godina iz doba Hladnog rata?

Šest Ruskinja u srijedu je ušlo u lažni svemirski brod i tako počelo jedinstven eksperiment kojem je cilj ustanoviti kako bi se isključivo ženska posada ponašala na putu do Mjeseca i nazad.

Osam dana, volonterke će živjeti unutar drvene sobe na Moskovskom institutu biomedicinskih problema, poznatog po svojim neobičnim istraživanjima psiholoških i fizičkih učinaka svemirskih putovanja, piše AFP.

Ovaj institut je 2010. zatvorio šest muških volontera u eksperiment izolacije koji je trajao 520 dana u kojem je bio simuliran let do Marsa i natrag.

“Takva ekipa po prvi puta sudjeluje u simulaciji pokusa. Zanimljivo će za nas biti vidjeti što je posebno u načinu na koji ženska ekipa komunicira”, rekao je Sergej Ponomarjov, nadzornik eksperimenta.

10 eksperimenata

“To će biti posebno zanimljivo u kontekstu psihologije”, kaže direktor instituta Igor Ušakov. “Želim vam nedostatak sukoba, iako kažu da dvije domaćice teško žive u jednoj kuhinji”, dodao je. Među volonterkama nalaze se znanstvene istraživačice, liječnice i psihologinje.

Test period simulira let do Mjeseca i nazad, a na ženama će se obavljati 10 eksperimenata koji pokrivaju područja psihologije i ljudske biologije.

Prvi let 1963.

Rusija je poslala prvu ženu u svemir. Valentina Terješkova odletjela je u svemir 1963., a prošle godine Rusija je u svemir poslala svoju četvrtu ženu astronautkinju Jelenu Serovu. Ona je prigovarala velikom medijskom interesu na to kako je prala kosu na Međunarodnoj svemirskoj postaji, ističući da muški kozmonauti nisu bili izloženi istim pitanjima.


Ponomarjov kaže da je najnoviji eksperiment nastojanje da se nadoknadi izgubljeno vrijeme. “Nikada isključivo ženska posada nije bila na Međunarodnoj svemirskoj postaji. Smatramo da budućnost svemira pripada jednako muškarcima i ženama, ali nažalost moramo nadoknaditi vrijeme kada nije bilo previše žena u svemiru.

Unatoč tome što se misija predstavlja kao velik korak za ravnopravnost spolova, žene su na novinarskoj konferenciji, ispitivali kako će izdržati bez muškaraca i šminke osam dana.

Misle da neće biti sukoba

“Mi smo vrlo lijepe bez šminke”, odvratila je sudionica Darja Komisarova. Njena kolegica Ana Kusmaula bila je nešto izravnija: “Mi radimo svoj posao. Kada vi radite svoj, ne razmišljate o muškarcima i ženama”.

Žene se neće moći tuširati, te će se umjesto toga prati vlažnim maramicama. (zar ovo nije stvarna simulacija svemira u kojem Američki astronauti se tuširaju? Ili je to sve samo laž?). Planiraju provesti jedan i pol sat slobodnog vremena dnevno u gledanju filmova, čitanju i igranju društvenih igara.

Voditeljica tima Jelena Luchnitskaja kaže da očekuje da neće biti sukoba. “Sigurna sam da sve imamo obrazovanje, osobne kvalitete i odgoj”, rekla je i dodala kako ne može zamisliti što bi ih moglo pogoditi.

Ovo je još jedan dokaz da niti jedan čovjak nikada nije bio na Mjesecu, jer države koje su bile u svemirskoj utrci ponavljaju iste pokuse kao i prije skoro 50 godina.
 

 
(telegram.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , ,