Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Nerazja┼ínjena tajna: Avetinjske letjelice iznad ┼ávedske

Nerazjašnjena tajna: Avetinjske letjelice iznad Švedske

raketa-duhPo─Źetkom 1946. godine, nepunih godinu dana nakon Drugog svjetskog rata, gra─Ĺani skandinavskih zemalja ÔÇô osobito ┼ávedske ÔÇô na svome su nebu zapazili nepoznate objekte nalik na rakete ─Źije se porijeklo ili namjena nije moglo utvrditi

Intenzitet pojavljivanja nepoznatih objekata brzo je rastao dolaskom ljeta, pa se za pri─Źu ubrzo zainteresiralo i ┼ívedsko ratno zrakoplovstvo, a odmah potom i ameri─Źka vojska.

Njihova prvotna pretpostavka bila je kako je za lansiranja odgovorna Crvena Armija, koja ispaljuje zarobljene njema─Źke rakete V-1 i V-2 iz mjesta Peenem├╝nde, biv┼íeg nacisti─Źkog raketnog centra.

Teorija je ubrzo odba─Źena, jer nikad nisu prona─Ĺeni nikakvi materijalni dokazi u vidu dijelova rakete, a manevri nepoznatih objekata na skandinavskom nebu uvelike su odstupali od na─Źina kretanja V-1 i V-2.

Isto tako, sli─Źne su pojave uo─Źene na nebu iznad Gr─Źke, Italije, Belgije i Portugala (premda u znatno manjem broju), ┼íto je definitivno isklju─Źilo Crvenu Armiju iz ove pri─Źe.

Istraga je bila vrlo temeljita, a obuhva─çala je i pretragu tla ÔÇô to─Źnije, nekolicine jezera ÔÇô u koja se navodno sru┼íilo nekoliko raketa.

I ta potraga nije donijela nikakvih materijalnih dokaza, premda su na dnu takvih jezera prona─Ĺeni duboki krateri izazvani ÔÇô naga─Ĺalo se ÔÇô eksplozijama.

U listopadu 1946. sva su pojavljivanja raketa na skandinavskom nebu prestala. Prema iskazima o─Źevidaca, nabrojano je preko dvije tisu─çe raketa na nebu, dok ih je vojnim radarom ÔÇô ┼íto je ipak relevantniji izvor informacija ÔÇô registrirano deset puta manje.

Prema zaklju─Źku tajnog izvje┼í─ça Zra─Źnih snaga SAD-a (USAF) iz 1948., a kojem je oznaka vojne tajne ukinuta tek 1997. godine, nepoznate rakete iznad ┼ávedske rezultat su tehni─Źkih vje┼ítina koje ne posjeduje niti jedna nacija na Zemlji. Do danas nije rasvijetljeno tko se ili ┼íto pojavljivalo na skandinavskome nebu.
 

 
(znanost.geek.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , ,