Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » HODGES: Mogućnosti Rusije za vođenje elektronskog rata su nevjerojatne, priznali Amerikanci

HODGES: Mogućnosti Rusije za vođenje elektronskog rata su nevjerojatne, priznali Amerikanci

rusija-elektronicki-ratFOREIGN POLICY: AMERIČKI OFICIRI PRIZNAJU DA SAD NA TOM PLANU NEĆE SKORO DOSTIĆI RUSE

Sposobnosti Rusije za vođenje elektronskog rata već su na vojsku SAD napravile otrežnjujući efekt.

Suočivši se u Siriji i u Ukrajini s ruskim sustavima za radioelektronsku borbu “Krasuha-4″, koji guše i radare i elektroniku borbenih zrakoplova, američki časnici su bili prinuđeni priznati da SAD na tom planu neće skoro dostići Rusiju – objavio je Foreign Policy.

Američki list je citirao i ove riječi zapovjednika trupa SAD u Europi Ben Hodgesa: “Mogućnosti Rusije za vođenje elektronskog rata su nevjerojatne”.

Naveo je i upozorenje zamjenika načelnika cyber-zapovjedništva američke vojske, Ronald Potius, da napredak SAD na tom području “ne odgovara postojećim prijetnjama”.

FP piše i da su se ukrajinski časnici žalili da njihovi radio-odašiljači i telefoni nisu mogli funkcionirati po nekoliko sati.

Voditelj uprave za radioelektronsku borbu vojske SAD, Jeffrey Church, izjavio je da u Rusiji postoje cijele borbene jedinice za vođenje eletronskog rata koje raspolažu specijalnom tehnikom.

Prema njegovim riječima, u američkoj vojsci se takvim zadacima obično bave po dva vojnika unutar bataljona.

Foreign Policy tekst zaključuje riječima: “SAD radi na modernizaciji i poboljšanju svojih sredstava za radioelektronsku borbu, ali ni jedan od tih programa neće biti realiziran u skorije vrijeme”.
 

 
(fakti.org,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , ,