Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Recept za lijek za srce star 800 godina

Recept za lijek za srce star 800 godina

vino-persin-srceNapravite prirodni napitak zdravije srce na jednostavan i brz način

Tvorac ovog čuvenog recepta je opatica Hildegard von Bingen, koja je živjela prije 800 godina. Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori i objavljivali u svojim pisanim djelima.

Opatica savjetuje da svako domaćinstvo treba imati ovaj recept kojim se postižu neobični uspjesi. Ovaj recept prenijela je čuvena travarka Marija Trebem, autorica knjige “Zdravlje iz božje ljekarne”.

Ovaj prirodan lijek za srce se pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usljed stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pectoris.

Potrebno je:

  • 10 svježih stabljika peršina (bez korijena)
  • litra domaćeg crnog ili bijelog vina
  • dvije žlice vinskog octa
  • 300 g prirodnog meda

Priprema:

Deset svježih stabljika peršina zajedno s listovima stavite u litru čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike žlice čistog vinskog octa.

Kuhajte 10 minuta na tihoj vatri, vodite računa, može se pjeniti. Poslije dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuha još 4 minute.

Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.

Uporaba:

Napitak se koristi svakodnevno, po jušna žlica do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.
 
(nezavisne.com/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,