Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » BLISKOISTO─îNI IMIGRANTI – prije i poslije dolaska u Europu! (SLIKE)

BLISKOISTO─îNI IMIGRANTI – prije i poslije dolaska u Europu! (SLIKE)

madjarska-imigrantiImigracija je proces doseljavanja stanovni┼ítva na neki prostor, uzrokovan njegovim odre─Ĺenim, za stanovni┼ítvo privla─Źnim faktorima

Kod imigracije se razlikuju legalna imigracija – doseljavanje stanovni┼ítva u skladu s pravnim propisima ili s pristankom dr┼żave na ─Źiju teritoriju imigranti dolaze; te ilegalna imigracija – doseljavanje stanovni┼ítva koje predstavlja kr┼íenje pravnih propisa, odnosno protivno volji organa dr┼żave na ─Źiju se teritoriju dolazi.

Bliskoisto─Źni ilegalni imigranti, koje u masovnim medijima la┼żno nazivaju ÔÇťizbjeglicamaÔÇŁ, odbacuju Dansku kao zemlju u kojoj bi tra┼żili azil, jer, kako sami ka┼żu, ÔÇťnaknadeÔÇŁ koje se nude ÔÇťizbjeglicamaÔÇŁ su manje nego u ostalim europskim zemljama.

Zbog toga zahtijevaju da im se omogu─çi ulazak ┼ávedsku i Finsku, jer je tamo ÔÇťpla─ça boljaÔÇŁ.

Zanimljivo je ovdje uo─Źiti te┼íki paradoks, budu─çi da su ovi mu┼íkarci, koji su vi┼íe nego ratno i radno sposobni, napustili svoje zemlje, koje su navodno ÔÇťpogo─Ĺene ratomÔÇŁ, a vlastite obitelji su ÔÇťostavili iza sebeÔÇŁ, ┼íto im eto, sada stvara emocionalne probleme.

Upravo to iskustvo koje je Hrvatska imala ÔÇô i na┼íe osobno iskustvo prognani┼ítva i primanja izbjeglica u okolnostima mnogo te┼żim od onih u kojima se danas nalaze dr┼żave poput Velike Britanije, Francuske, Nizozemske ili Njema─Źke ÔÇô omogu─çuje nam da danas jasno razlu─Źujemo ┼íto se doga─Ĺa:


1. Me─Ĺu ┼żenama, djecom i starcima koji bje┼że pred smrtnom opasno┼í─çu iz dalekih zemalja postoje i mnoge izbjeglice koje u Europsku uniju dolaze zbog ekonomskih razloga ili poslani upravo od teroristi─Źkih skupina koje u tim zemljama proizvode kaos.

2. Poznato je da Islamska dr┼żava godinama stvara ÔÇ×nekontrolirane izbjegli─Źke krizeÔÇť kako bi potencijalne d┼żihadiste, pomije┼íane sa stvarnim izbjeglicama, ubacivala u zemlje u kojima ┼żeli stvarati kaos. Poznato je da IS tim potencijalnim d┼żihadistima izdaje la┼żne sirijske putovnice.

3. O─Źito je da u ovom trenutku niti Europska Unija niti pojedine zemlje ─Źlanice nemaju kontrolu nad time tko ulazi u EU.

Ove Sirijske izbjeglice su do┼íle u Europu u nadi da ─çe prona─çi “novi ┼żivot”. Izgleda da su dobili ono ┼íto su tra┼żili, pogledajmo:

izbjeglice-slike
 
(sloboda.hr,dnevno.hr/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , ,