Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » BLISKOISTOČNI IMIGRANTI – prije i poslije dolaska u Europu! (SLIKE)

BLISKOISTOČNI IMIGRANTI – prije i poslije dolaska u Europu! (SLIKE)

madjarska-imigrantiImigracija je proces doseljavanja stanovništva na neki prostor, uzrokovan njegovim određenim, za stanovništvo privlačnim faktorima

Kod imigracije se razlikuju legalna imigracija – doseljavanje stanovništva u skladu s pravnim propisima ili s pristankom države na čiju teritoriju imigranti dolaze; te ilegalna imigracija – doseljavanje stanovništva koje predstavlja kršenje pravnih propisa, odnosno protivno volji organa države na čiju se teritoriju dolazi.

Bliskoistočni ilegalni imigranti, koje u masovnim medijima lažno nazivaju “izbjeglicama”, odbacuju Dansku kao zemlju u kojoj bi tražili azil, jer, kako sami kažu, “naknade” koje se nude “izbjeglicama” su manje nego u ostalim europskim zemljama.

Zbog toga zahtijevaju da im se omogući ulazak Švedsku i Finsku, jer je tamo “plaća bolja”.

Zanimljivo je ovdje uočiti teški paradoks, budući da su ovi muškarci, koji su više nego ratno i radno sposobni, napustili svoje zemlje, koje su navodno “pogođene ratom”, a vlastite obitelji su “ostavili iza sebe”, što im eto, sada stvara emocionalne probleme.

Upravo to iskustvo koje je Hrvatska imala – i naše osobno iskustvo prognaništva i primanja izbjeglica u okolnostima mnogo težim od onih u kojima se danas nalaze države poput Velike Britanije, Francuske, Nizozemske ili Njemačke – omogućuje nam da danas jasno razlučujemo što se događa:

1. Među ženama, djecom i starcima koji bježe pred smrtnom opasnošću iz dalekih zemalja postoje i mnoge izbjeglice koje u Europsku uniju dolaze zbog ekonomskih razloga ili poslani upravo od terorističkih skupina koje u tim zemljama proizvode kaos.

2. Poznato je da Islamska država godinama stvara „nekontrolirane izbjegličke krize“ kako bi potencijalne džihadiste, pomiješane sa stvarnim izbjeglicama, ubacivala u zemlje u kojima želi stvarati kaos. Poznato je da IS tim potencijalnim džihadistima izdaje lažne sirijske putovnice.

3. Očito je da u ovom trenutku niti Europska Unija niti pojedine zemlje članice nemaju kontrolu nad time tko ulazi u EU.

Ove Sirijske izbjeglice su došle u Europu u nadi da će pronaći “novi život”. Izgleda da su dobili ono što su tražili, pogledajmo:

izbjeglice-slike
 
(sloboda.hr,dnevno.hr/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , ,