Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ŠOKANTNA STUDIJA OTKRIVA ISTINU: Mamografija je štetna i treba biti zabranjena!

ŠOKANTNA STUDIJA OTKRIVA ISTINU: Mamografija je štetna i treba biti zabranjena!

mamografijaPerfektan tajming za novo istraživanje na području mamografije u mjesecu borbe protiv raka dojke!

Nova studija o mamografiji provedena je od strane Peter C. Gøtzschea, nordijskog Cochrane Medicinskog Centra, a objavljena u časopisu Kraljevskog društva za medicinu.

Pokazalo se da je praksa zračenja dojke u pokušaju da se spriječi rak dojke – štetna i da treba biti zabranjena.

Studija pod nazivom “Mamografija je štetna i treba biti zabranjena” pokazuje da desetljeća primjene mamografije nisu učinile ništa kako bi se smanjila smrtnost od raka dojke, piše beforeitsnews.

Stopa smrtnosti se oboljelih pacijenata je ostala ista ili se povećala unatoč činjenici da je ovim pregledom kod milijuna pacijenata otkriven rak u “ranoj fazi” ili “nultoj fazi”.

Natural Society izvještava:

Prethodna istraživanja nekih autora su pokazala da se čak 52% žena uvjerilo da mamografija daje lažne dijagnoze, kao i da im je bilo potrebno mišljenje drugog liječnika.

Druga studija objavljena u 2012. godini, bavila se učestalošću pojave raka dojke kod žena u periodu od 32 godine. Utvrđeno je da je uvođenje mamografije u SAD povezano s povećanjem broja pacijenata u ranoj fazi raka dojke. Broj pacijenata se povećao sa 112 na 234 oboljlih slučajeva na svakih 100.000 žena.

Pored toga, broj pacijenata u kasnoj fazi bolesti se smanjio za samo 8%, sa 102 slučaja na svega 94 slučaja na svakih 100.000 žena. Autori zatim procenju da je bilo prenaglašenih dijagnoza kod 1,3 milijuna žena od 1976. do 2008. godine.

U 2008. godini, preko 70.000 žena imalo je netočnu dijagnozu raka dojke, a to je oko 31% žena.

Koliko od ovog broja žena će stvarno razviti rak zbog preporučenog zračenja i kemoterapije, kako će se rak dalje razvijati, i hoće li biti drugih fizičkih i mentalnih problema?

Psihološki efekti dijagnoze raka uključuju kliničke duševne bolesti, pa čak i sklonost samoubojstvu.

Na temelju uzetih podataka od 6 milijuna ljudi, dijagnosticiran rak povećava rizik od samoubojstva i to za 12 puta u prvom tjednu saznanja i za 3 puta u prvoj godini.

Zračenje još više razvija rak

Rizik od smrti uslijed kardiovaskularnih komplikacija je povećan za 5,6 puta u prvom tjednu i 3,3 puta u prve 4 tjedna. Osim toga, zračenje kao “tretman” protiv raka može spriječiti obnovu stanica čak do 30 puta!

Međutim, pokazalo se da niža doza zračenja koja se koristi prilikom mamografije je zapravo 3-4 puta kancerogeniji od srednje doze zračenja.

Da stvar bude gora, žene s BRCA1 ili BRCA2 mutacijom gena su podložnije pojavi raka nakon zračenja, nego žene sa standardnom mutacijom gena.

Zbog svih dokaza koji ne idu u prilog zračenju i mamografiji, neki članovi švicarske liječničke komisije preporučuju da rutinski mamografski pregled treba biti ukinut.

Nažalost, stavovi prema mamografiji često su u velikoj mjeri različiti, a mnogi čak i vjeruju da ovakav pregled smanjuje rizik od raka dojke za najmanje 50 %!

Dakle, kakva je alternativa koja će zamijeniti zračenje? Redoviti osobni pregled kombiniran s termografijom predstavlja siguran, bezbolan način da se otkrije rak u ranoj fazi bez izazivanja bolesti.

No najbolje je pronaći kvalitetne liječnike, i razviti “debelu kožu” na neizbjžne komentare tipa “nemaš hrabrosti pa bježiš” umjesto da se pridružiš hrabrima, odvažnima i osakaćenima.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,