Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ┼áOKANTNA STUDIJA OTKRIVA ISTINU: Mamografija je ┼ítetna i treba biti zabranjena!

ŠOKANTNA STUDIJA OTKRIVA ISTINU: Mamografija je štetna i treba biti zabranjena!

mamografijaPerfektan tajming za novo istra┼żivanje na podru─Źju mamografije u mjesecu borbe protiv raka dojke!

Nova studija o mamografiji provedena je od strane Peter C. G├Ştzschea, nordijskog Cochrane Medicinskog Centra, a objavljena u ─Źasopisu Kraljevskog dru┼ítva za medicinu.

Pokazalo se da je praksa zra─Źenja dojke u poku┼íaju da se sprije─Źi rak dojke – ┼ítetna i da treba biti zabranjena.

Studija pod nazivom “Mamografija je ┼ítetna i treba biti zabranjena” pokazuje da desetlje─ça primjene mamografije nisu u─Źinile ni┼íta kako bi se smanjila smrtnost od raka dojke, pi┼íe beforeitsnews.

Stopa smrtnosti se oboljelih pacijenata je ostala ista ili se pove─çala unato─Ź ─Źinjenici da je ovim pregledom kod milijuna pacijenata otkriven rak u “ranoj fazi” ili “nultoj fazi”.

Natural Society izvještava:

Prethodna istra┼żivanja nekih autora su pokazala da se ─Źak 52% ┼żena uvjerilo da mamografija daje la┼żne dijagnoze, kao i da im je bilo potrebno mi┼íljenje drugog lije─Źnika.

Druga studija objavljena u 2012. godini, bavila se u─Źestalo┼í─çu pojave raka dojke kod ┼żena u periodu od 32 godine. Utvr─Ĺeno je da je uvo─Ĺenje mamografije u SAD povezano s pove─çanjem broja pacijenata u ranoj fazi raka dojke. Broj pacijenata se pove─çao sa 112 na 234 oboljlih slu─Źajeva na svakih 100.000 ┼żena.

Pored toga, broj pacijenata u kasnoj fazi bolesti se smanjio za samo 8%, sa 102 slu─Źaja na svega 94 slu─Źaja na svakih 100.000 ┼żena. Autori zatim procenju da je bilo prenagla┼íenih dijagnoza kod 1,3 milijuna ┼żena od 1976. do 2008. godine.

U 2008. godini, preko 70.000 ┼żena imalo je neto─Źnu dijagnozu raka dojke, a to je oko 31% ┼żena.


Koliko od ovog broja ┼żena ─çe stvarno razviti rak zbog preporu─Źenog zra─Źenja i kemoterapije, kako ─çe se rak dalje razvijati, i ho─çe li biti drugih fizi─Źkih i mentalnih problema?

Psiholo┼íki efekti dijagnoze raka uklju─Źuju klini─Źke du┼íevne bolesti, pa ─Źak i sklonost samoubojstvu.

Na temelju uzetih podataka od 6 milijuna ljudi, dijagnosticiran rak pove─çava rizik od samoubojstva i to za 12 puta u prvom tjednu saznanja i za 3 puta u prvoj godini.

Zra─Źenje jo┼í vi┼íe razvija rak

Rizik od smrti uslijed kardiovaskularnih komplikacija je pove─çan za 5,6 puta u prvom tjednu i 3,3 puta u prve 4 tjedna. Osim toga, zra─Źenje kao “tretman” protiv raka mo┼że sprije─Źiti obnovu stanica ─Źak do 30 puta!

Me─Ĺutim, pokazalo se da ni┼ża doza zra─Źenja koja se koristi prilikom mamografije je zapravo 3-4 puta kancerogeniji od srednje doze zra─Źenja.

Da stvar bude gora, ┼żene s BRCA1 ili BRCA2 mutacijom gena su podlo┼żnije pojavi raka nakon zra─Źenja, nego ┼żene sa standardnom mutacijom gena.

Zbog svih dokaza koji ne idu u prilog zra─Źenju i mamografiji, neki ─Źlanovi ┼ívicarske lije─Źni─Źke komisije preporu─Źuju da rutinski mamografski pregled treba biti ukinut.

Na┼żalost, stavovi prema mamografiji ─Źesto su u velikoj mjeri razli─Źiti, a mnogi ─Źak i vjeruju da ovakav pregled smanjuje rizik od raka dojke za najmanje 50 %!

Dakle, kakva je alternativa koja ─çe zamijeniti zra─Źenje? Redoviti osobni pregled kombiniran s termografijom predstavlja siguran, bezbolan na─Źin da se otkrije rak u ranoj fazi bez izazivanja bolesti.

No najbolje je prona─çi kvalitetne lije─Źnike, i razviti “debelu ko┼żu” na neizbj┼żne komentare tipa “nema┼í hrabrosti pa bje┼żi┼í” umjesto da se pridru┼żi┼í hrabrima, odva┼żnima i osaka─çenima.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,