Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Prosvjedovali za slobodu izbora: Prisilno cijepljenje je fa┼íizam! Uskoro ─çemo ih morati ─Źipirati

Prosvjedovali za slobodu izbora: Prisilno cijepljenje je fa┼íizam! Uskoro ─çemo ih morati ─Źipirati

cijepnje-djecaProsvjed se odr┼żao u svibnju 2015. u Zagrebu organizirala Gra─Ĺanska inicijativa

Ne damo svoju djecu!, poru─Źili su roditelji okupljeni u nedjelju na zagreba─Źkom Trgu Francuske republike. Pitaju se ho─çe li uskoro biti primorani djecu i ─Źipirati.

Potaknuti najavama izmjena Zakona o pravima pacijenata, pripadnici inicijative ‘Za slobodu izbora’ organizirali su mirni prosvjed s ciljem ukazivanja na problem prisilnog cijepljenja djece. Smatraju da je zakonska obveza cijepljenja u Hrvatskoj nepo┼ítivanje osnovnih prava roditelja i djece.

Uvjeravaju nas da cijepljenu djecu ugro┼żavaju djeca koja nisu cijepljena. Time sustav zapravo priznaje neu─Źinkovitost cjepiva i cijepljenja – smatraju roditelji. Zanima ih kako je mogu─çe da u zemlji u kojoj je vi┼íe od 95% djece cijepljeno do─Ĺe do epidemije. Isti─Źu da je to neutemeljeno zastra┼íivanje javnosti.

Najve─çi problem je ┼íto istra┼żivanja provode firme koje proizvode lijekove. Kako to mo┼że biti vjerodostojno ako je ta ista firma ulupala milijune u proizvodnju nekog lijeka? – pita se magistrica farmacije Nikolina Pokupec. I sama je majka djevoj─Źice.

Cijepljenje odbija i upravo iz tog razloga odlu─Źila se s obitelji odseliti na selo gdje na raspolaganju ima “baka servis”.

“Nama je zdravlje na┼íeg djeteta bilo na prvom mjestu. Tome smo prilagodili i ┼żivot” – nastavlja Nikolina. Da nema tu mogu─çnost i ona bi se borila protiv zakona koji onemogu─çuje upisivanje necijepljene djece u vrti─ç.

Najve─çi problem je, ka┼że, neinformiranost roditelja, ali i doktora o nuspojavama pojedinih cjepiva koje se mogu pojaviti i 30 godina kasnije.

Zahtijevaju da Ministarstvo zdravlja, Vlada i Sabor prepuste roditeljima odluku te da sva djeca dobiju pravo upisa u vrti─çe neovisno o cijepljenju. Okupljeni su pozvali pojedince i struku, osobito lije─Źnike, da ih podr┼że u borbi protiv totalitaristi─Źkog pristupa zdravstvu.

Istovremeno su se prosvjedi odr┼żali u Dubrovniku, ali i u Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.
 

 
(24sata.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,