Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Prosvjedovali za slobodu izbora: Prisilno cijepljenje je fašizam! Uskoro ćemo ih morati čipirati

Prosvjedovali za slobodu izbora: Prisilno cijepljenje je fašizam! Uskoro ćemo ih morati čipirati

cijepnje-djecaProsvjed se održao u svibnju 2015. u Zagrebu organizirala Građanska inicijativa

Ne damo svoju djecu!, poručili su roditelji okupljeni u nedjelju na zagrebačkom Trgu Francuske republike. Pitaju se hoće li uskoro biti primorani djecu i čipirati.

Potaknuti najavama izmjena Zakona o pravima pacijenata, pripadnici inicijative ‘Za slobodu izbora’ organizirali su mirni prosvjed s ciljem ukazivanja na problem prisilnog cijepljenja djece. Smatraju da je zakonska obveza cijepljenja u Hrvatskoj nepoštivanje osnovnih prava roditelja i djece.

Uvjeravaju nas da cijepljenu djecu ugrožavaju djeca koja nisu cijepljena. Time sustav zapravo priznaje neučinkovitost cjepiva i cijepljenja – smatraju roditelji. Zanima ih kako je moguće da u zemlji u kojoj je više od 95% djece cijepljeno dođe do epidemije. Ističu da je to neutemeljeno zastrašivanje javnosti.

Najveći problem je što istraživanja provode firme koje proizvode lijekove. Kako to može biti vjerodostojno ako je ta ista firma ulupala milijune u proizvodnju nekog lijeka? – pita se magistrica farmacije Nikolina Pokupec. I sama je majka djevojčice.

Cijepljenje odbija i upravo iz tog razloga odlučila se s obitelji odseliti na selo gdje na raspolaganju ima “baka servis”.

“Nama je zdravlje našeg djeteta bilo na prvom mjestu. Tome smo prilagodili i život” – nastavlja Nikolina. Da nema tu mogućnost i ona bi se borila protiv zakona koji onemogućuje upisivanje necijepljene djece u vrtić.

Najveći problem je, kaže, neinformiranost roditelja, ali i doktora o nuspojavama pojedinih cjepiva koje se mogu pojaviti i 30 godina kasnije.

Zahtijevaju da Ministarstvo zdravlja, Vlada i Sabor prepuste roditeljima odluku te da sva djeca dobiju pravo upisa u vrtiće neovisno o cijepljenju. Okupljeni su pozvali pojedince i struku, osobito liječnike, da ih podrže u borbi protiv totalitarističkog pristupa zdravstvu.

Istovremeno su se prosvjedi održali u Dubrovniku, ali i u Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.
 

 
(24sata.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,