Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Amerikanci u šoku: Procurile informacije da je zapovjednik ISIS-a, američki specijalac

Amerikanci u šoku: Procurile informacije da je zapovjednik ISIS-a, američki specijalac

isis-isil-amerikaOmar al-Shishani, zapovjednik Islamske države ISIS, obučavan je od strane specijalnih jedinica SAD-a u Gruziji, u razdoblju od 2006. do 2010. godine, a o tome piše više utjecajnih američkih medija

Naime, Business Insider navodi da “američki mediji priznaju ulogu SAD-a u rastu Islamske države”, baveći se temom ove informacije da je džihadist obučavan u američkoj vojsci koja je odjeknula u američkim medijima.

Informacija je postala glavna tema najutjecajnijih američkih političkih portala, piše Businessinsider.

Naime, otkriveno je i potvrđeno da je Omar al-Shishani, jedan od glavnih ljudi Islamske države, obučavan od strane specijalnih jedinica armije SAD-a u trening centrima u Gruziji.

Al-Shishani je poznat kao borac u Čečeniji, a zatim i u Gruziji, da bi danas ratovao u Siriji i Iraku kao jedan od zapovjednika terorističke skupine Islamska država.

On je zapravo iz Gruzije i pravo ime mu je Tarkan Batirašvili.

Portal McClatchyDC.com se poziva na izvore u vojnom vrhu Gruzije i navodi svjedočenja da je “Al-Shishani prepoznat kao zvijezda i istaknuti borac u specijalnim jedinicima SAD-a”.

On je bio zvijezda u usponu i kao takav je tretiran, navodi McClatchyDC.com riječi jednog od još uvijek aktivnih pripadnika vojske Gruzije.

“Svi smo bili trenirani od strane američkih specijalnih jedinica i on je bio jedan od najboljih vojnika.” – rekao je izvor portala McClatchyDC.com.

“Svi smo ga dobro trenirali, i imao je puno pomoći od strane Amerikanaca”, rekao je još jedan gruzijski neimenovani vojni dužnosnik.

“Shishani je nešto jedinstveno među zapovjednicima ISIS-a. Shishani se bori kao pobunjenik.”

Ova informacija nikako ne ide u prilog Bijeloj kući, jer glasno otvara pitanje da li su SAD pokrovitelj islamskih terorista, odnosno, rasvjetljava činjenicu da uloga SAD-a u razvoju Islamske države nimalo nije naivna, nego da je riječ o dugogodišnjim odnosima vojske SAD-a s različitim terorističkim grupacijama koje lako staviti pod kontrolu.
 

 
(pravda.ru,vestinet.rs/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,