Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Amerikanci u ┼íoku: Procurile informacije da je zapovjednik ISIS-a, ameri─Źki specijalac

Amerikanci u ┼íoku: Procurile informacije da je zapovjednik ISIS-a, ameri─Źki specijalac

isis-isil-amerikaOmar al-Shishani, zapovjednik Islamske dr┼żave ISIS, obu─Źavan je od strane specijalnih jedinica SAD-a u Gruziji, u razdoblju od 2006. do 2010. godine, a o tome pi┼íe vi┼íe utjecajnih ameri─Źkih medija

Naime, Business Insider navodi da “ameri─Źki mediji priznaju ulogu SAD-a u rastu Islamske dr┼żave”, bave─çi se temom ove informacije da je d┼żihadist obu─Źavan u ameri─Źkoj vojsci koja je odjeknula u ameri─Źkim medijima.

Informacija je postala glavna tema najutjecajnijih ameri─Źkih politi─Źkih portala, pi┼íe Businessinsider.

Naime, otkriveno je i potvr─Ĺeno da je Omar al-Shishani, jedan od glavnih ljudi Islamske dr┼żave, obu─Źavan od strane specijalnih jedinica armije SAD-a u trening centrima u Gruziji.

Al-Shishani je poznat kao borac u ─îe─Źeniji, a zatim i u Gruziji, da bi danas ratovao u Siriji i Iraku kao jedan od zapovjednika teroristi─Źke skupine Islamska dr┼żava.

On je zapravo iz Gruzije i pravo ime mu je Tarkan Batirašvili.


Portal McClatchyDC.com se poziva na izvore u vojnom vrhu Gruzije i navodi svjedo─Źenja da je “Al-Shishani prepoznat kao zvijezda i istaknuti borac u specijalnim jedinicima SAD-a”.

On je bio zvijezda u usponu i kao takav je tretiran, navodi McClatchyDC.com rije─Źi jednog od jo┼í uvijek aktivnih pripadnika vojske Gruzije.

“Svi smo bili trenirani od strane ameri─Źkih specijalnih jedinica i on je bio jedan od najboljih vojnika.” – rekao je izvor portala McClatchyDC.com.

“Svi smo ga dobro trenirali, i imao je puno pomo─çi od strane Amerikanaca”, rekao je jo┼í jedan gruzijski neimenovani vojni du┼żnosnik.

“Shishani je ne┼íto jedinstveno me─Ĺu zapovjednicima ISIS-a. Shishani se bori kao pobunjenik.”

Ova informacija nikako ne ide u prilog Bijeloj ku─çi, jer glasno otvara pitanje da li su SAD pokrovitelj islamskih terorista, odnosno, rasvjetljava ─Źinjenicu da uloga SAD-a u razvoju Islamske dr┼żave nimalo nije naivna, nego da je rije─Ź o dugogodi┼ínjim odnosima vojske SAD-a s razli─Źitim teroristi─Źkim grupacijama koje lako staviti pod kontrolu.
 

 
(pravda.ru,vestinet.rs/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,