Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » DOVIĐENJA PRAVO NA IZBOR: “Bez cijepljenja, bez naknada!” Australija ukida socijalna davanja roditeljima koji ne cijepe djecu

DOVIĐENJA PRAVO NA IZBOR: “Bez cijepljenja, bez naknada!” Australija ukida socijalna davanja roditeljima koji ne cijepe djecu

cijepljenjeAustralska vlada uskoro napokon najavljuje uvođenje zakona koji će uskratiti zajamčene socijalne naknade i druge dohotke obiteljima koje ne cijepe djecu

Zakonski paket “Bez cijepljenja, bez naknada” također uklanja kategoriju “prigovora savjesti” koja je roditeljima omogućavala da nastave primati naknade bez imunizacije djece.

“Izbor pojedinih obitelji da ne cijepe svoju djecu ne podržavaju javne političke smjernice ili medicinska istraživanja, niti bi takve akcije trebale biti podržane novcem poreznih obveznika u obliku obiteljskih naknada,” rekao je ministar socijalne skrbi Scott Morrison zastupnicima u parlamentu.

Zakon, koji će prema pisanju philstar.com zastupnici najvjerojatnije usvojiti bez amandmana, roditeljima koji ne cijepe djecu uskraćuje do 15,000 australskih dolara godišnje, a na snagu bi trebao stupiti 1. siječnja 2016. godine.

Vladina mjera pritom uživa široku podršku javnosti jer je 97 posto obitelji koje primaju naknade cijepilo djecu, ipak, jasan je trend ljudi koji odbijaju imunizaciju pa je njihov broj u posljednjem desetljeću porastao s 24 na 39 tisuća.

Sve je gore i gore. Ucjene od strane korporacija i vlada se nastavljaju, a farmaceutske kuće mogu stavljati u cjepiva što god hoće i opravdavati svoje namjere širenjem epidemija.

 
(index.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,