Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » DOVI─ÉENJA PRAVO NA IZBOR: “Bez cijepljenja, bez naknada!” Australija ukida socijalna davanja roditeljima koji ne cijepe djecu

DOVI─ÉENJA PRAVO NA IZBOR: “Bez cijepljenja, bez naknada!” Australija ukida socijalna davanja roditeljima koji ne cijepe djecu

cijepljenjeAustralska vlada uskoro napokon najavljuje uvo─Ĺenje zakona koji ─çe uskratiti zajam─Źene socijalne naknade i druge dohotke obiteljima koje ne cijepe djecu

Zakonski paket “Bez cijepljenja, bez naknada” tako─Ĺer uklanja kategoriju “prigovora savjesti” koja je roditeljima omogu─çavala da nastave primati naknade bez imunizacije djece.

“Izbor pojedinih obitelji da ne cijepe svoju djecu ne podr┼żavaju javne politi─Źke smjernice ili medicinska istra┼żivanja, niti bi takve akcije trebale biti podr┼żane novcem poreznih obveznika u obliku obiteljskih naknada,” rekao je ministar socijalne skrbi Scott Morrison zastupnicima u parlamentu.

Zakon, koji ─çe prema pisanju philstar.com zastupnici najvjerojatnije usvojiti bez amandmana, roditeljima koji ne cijepe djecu uskra─çuje do 15,000 australskih dolara godi┼ínje, a na snagu bi trebao stupiti 1. sije─Źnja 2016. godine.

Vladina mjera pritom u┼żiva ┼íiroku podr┼íku javnosti jer je 97 posto obitelji koje primaju naknade cijepilo djecu, ipak, jasan je trend ljudi koji odbijaju imunizaciju pa je njihov broj u posljednjem desetlje─çu porastao s 24 na 39 tisu─ça.

Sve je gore i gore. Ucjene od strane korporacija i vlada se nastavljaju, a farmaceutske kuće mogu stavljati u cjepiva što god hoće i opravdavati svoje namjere širenjem epidemija.

 
(index.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,