Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » PREPPERS » EKOLO┼áKI I JEFTINO: Naju─Źinkovitije sredstvo protiv komaraca koje svi imamo u ku─çi!

EKOLO┼áKI I JEFTINO: Naju─Źinkovitije sredstvo protiv komaraca koje svi imamo u ku─çi!

sredstvo-komarci-mraviBudite ekolo┼íki osvije┼íteni i umjesto raznih kemijskih sredstva, za borbu protiv napornih komaraca – koristite stari talog kave!

Osim ┼íto se koristi kod kompostiranja, za gnojidbu biljaka i za piling ko┼że, stari sasu┼íeni talog kave ili pak mljevena kava je super-u─Źinkovit repelent za komarce, tvrdi ameri─Źka Agencija za za┼ítitu okoli┼ía (EPA). Komarce, kao i druge insekte, totalno odbija miris stvoren od taloga kave koji izgara! Evo kako to posti─çi.

Napomena: Talog je bolji, ali mo┼żete koristiti i obi─Źnu mljevenu kavu.

Instrukcije

1. Skupljajte talog kave i stavljajte ga na aluminijsku foliju na tanjur. Postavite na hladnom i suhom mjestu, dok postane potpuno suh.

2. Stavite tu foliju sa suhim talogom kave na tanjuru na ravnu povr┼íinu, kao ┼íto je sto, na otvorenom. Uvjerite se da ┼żivotinje ili djeca nemaju pristup tom podru─Źju.

3. Palite talog (ili mljevenu kavu) dugom ┼íibicom ili dugim upalja─Źem (kako se ne bi opekli), sve dok se ne uhvati i po─Źne dimiti.

4. Talog ─çe lagano izgarati, a dim koji se stvara ─çe tjerati komarce.

Jo┼í jedan na─Źin je da talog oblikujete po du┼żini, poput baruta kojeg ste vidjeli u crtanim filmovima. Zapalite talog na jednom kraju i on ─çe lagano gorjeti ─Źime ─çe mu se du┼żina skra─çivati.

Ovaj jednostavan trik odli─Źno funkcionira.

Evo super savjeta jednog na┼íeg ─Źitaoca: Stavite svje┼żi list lovora umjesto tablete u elektri─Źni aparat protiv komaraca. Vrijedi probati!

Osim komaraca, kavu mo┼żete iskoristiti u borbi s mravima.

Posipajte mljevenu kavu na mjesta gdje imate problema sa mravima i problem je riješen.
 
(atma.hr,webtribune/uredio:nsp)

Filed under: PREPPERS · Tags: , , , , , ,