Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Koji su najisplativiji strani jezici?

Koji su najisplativiji strani jezici?

strani-jezikNakon svojevrsne demonstracije relativno tekućeg kineskog jezika, Mark Zuckerberg je impresionirao je mnoge i postigao još veći ugled među utjecajnim Kinezima

Obraćanje potencijalnom poslovnom partneru na jeziku s njegovog govornog područja zasigurno će olakšati komunikaciju, ali i ostvariti bolji i zapaženiji rezultat jer će dojam biti snažniji i ostavit dojam kompetentnije osobe.

U Hrvatskoj su trenutno najisplativija dva strana jezika engleski, njemački (ogroman broj građana uči njemački zbog dobivanja EU putovnice i odlaska u inozemstvo zbog katastrofalne ekonomske situacije u zemlji – rad u Njemačkoj ili Austriji i norveški (ogromne plaće, odlazak u ovu zemlju).

Donosimo vam šest jezika koje je servis OneHourTranslation.com izdvojio kao najbrže rastuće i jezike (uz engleski, koji se gotovo podrazumijeva) koje se isplati učiti te u njih uložiti svoje vrijeme i novac.

Španjolski

Zahvaljujući novim ekonomskim i gospodarskim prilikama javila je i potreba za znanjem španjolskog jezika. Tržište Meksika, Argentine, Čilea, Perua, Kolumbije, Venezuele i Španjolske zahtijevaju poznavanje ovog indoevropskog romanskog jezika koji ima iste korijene kao i engleski pa je lakši za učenje.

Portugalski

Portugalski je već postao četvrti najprevođeniji jezik na popularnom servisu za prevođenje OneHourTranslation.com, što je značajan pokazatelj kako se radi o jeziku čija popularnost postaje sve veća. Gospodarski i ekonomski napredak Brazila otvara mnogim tvrtkama brojne mogućnosti suradnje, zato će uglednije tvrtke sigurno imati koristi od poznavanja portugalskog jezika.


Kineski

Učenje kineskog jezika posljednjih godina je u porastu. Ogromno kinesko tržište mnogima predstavlja velik izazov, bilo da se radi o uvozu ili izvozu, stoga je svakako jedan od jezika u čije učenje se isplati ulagati vrijeme i novac.

Ruski

Oko 300 milijuna govornika vrlo plodonosnog tržišta nametnulo se kao jako dobar razlog za učenje ovog jezika. Brojne poslovne prilike i veliko – dobar su razlog da se okušate u učenju ruskog jezika koji je slavenski jezik i zbog toga ne bi trebao biti toliko zahtjevan za učenje.

Arapski

Stotine milijuna ljudi diljem svijeta govori arapski. S obzirom na razvoj brojnih segmenata gospodarstva i ekonomije, otvara se tržište brojnim tvrtkama koje ondje mogu pronaći razne poslovne prilike.

Njemački

S obzirom da uspješno upravljaju jednom od najstabilnijih ekonomija na svijetu, njemački jezik s razlogom postaje sve popularniji i traženiji.

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(economy.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , ,