Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Tragom iperita: Mediji nas tjeraju na kemoterapiju, a oni koji to ne žele su teoretičari zavjere

Tragom iperita: Mediji nas tjeraju na kemoterapiju, a oni koji to ne žele su teoretičari zavjere

kemoterapija-ubijaMediji su podigli na noge građane sa vijestima o tome kako otac nije htio liječiti svog sina komoterapijom, jer je mislio da je kemoterapija obična i opasna prijevara i da su citostatici koji su koriste zapravo bojni otrovi koji se rabe još dan danas u ratovima… Otac je proglašen teoretičarem zavjere i krivim za smrt sina! Tko je tu u pravu?

Da pojasnimo… prije nego se upustite u kemoterapiju, što vam liječnik neće reći.

Kemoterapija, kao tretman za liječenje raka, prvi put je primijenjena iza Drugog svjetskog rata. Naime, znalo se da iperit (bojni otrov) uništava žive stanice, posebno one koje se brzo razmnožavaju.

Tada su liječnici došli na ideju da bi se iperitom mogle uništiti stanice raka, koje se razmnožavaju najbrže od svih.

U stvarnosti, mnogi citostatici, koji su danas u upotrebi, PO SASTAVU SU BLISKI IPERITU. Zbog toga su i toliko otrovni.

No, čista iluzija je da će toliko toksični lijekovi uništavati rak, a ostatak tijela neće. Sve je bazirano na bijednoj nadi da će iskorjenjivanje raka biti brže nego smrt pacijenta zbog otrovanja.

Prevedeno u praktične rezultate, REMISIJA SE MOŽE OČEKIVATI U SVEGA 3% SLUČAJEVA, prvenstveno kod Hodgkinsove bolesti, leukemije, raka jajnika i, rjeđe, kod nekih drugih oblika bolesti. Čak i kod najboljih rezultata, budućnost je posve neizvjesna.

MNOGI CITOSTATICI UZROKUJU RAK KASNIJE U ŽIVOTU. To je onda obično rak s lošijom prognozom. Djevojčice s tretiranom Hodgkinsovom bolešću imaju 3 puta veće izglede da obole od raka dojke ili kostiju kasnije u životu nego ostala populacija. Ne zaboravite, sve rečeno do sada zapravo su izvrsni rezultati.

Oni su izuzetno rijetki. Mirne duše, možemo ih zvati iznimkama. Uobičajni ishodi su sušta suprotnost. Prema registru za rak minhenskog sveučilišta, kemoterapija gotovo da nema utjecaja na ishod najčešćih oblika raka – dojke, debelog crijeva, želuca, jetre, prostate i pluća.

Dr Hoelzel s istog sveučilišta pretpostavlja da je upravo EKSPANZIJA KEMOTERAPIJE ODGOVORNA ZA SVE SLABIJE PREŽIVLJAVANJE KOD UZNAPREDOVALOG RAKA DOJKE.

Liječnici su oduševljeni kada vide da kemoterapija djeluje. NA NAČIN DA SE TUMOR SMANJUJE. To se dešava ponekad, ali «čudo» obično ne traje više od nekoliko mjeseci.

Bilo kakva početna pozitivna reakcija rijetko se pretvara u opipljivo produženje života ili poboljšanje kvalitete života.

Prema analizama jednog od najvećih proizvođača citostatika (Bristol Myers), na carboplatin i cisplatin kompletno reagira manje od 15% pacijenata. Remisija traje, u prosjeku, godinu dana, a preživljavanje 2 godine od početka terapije.

Uzmite u obzir da su to lijekovi za tretiranje raka jajnika, kod kojeg je inače reakcija na kemoterapiju jedna od najboljih. Ima još nešto. Ako se tumorska masa (pod utjecajem kemoterapije) djelomično ili (naoko) potpuno povuče, PREOSTALE STANICE RAKA ČESTO RASTU ZNATNO BRŽE. Nerijetko, PACIJENTI KOJI UOPĆE NE REAGIRAJU NA KEMOTERAPIJU ŽIVE DUŽE OD ONIH KOJI REAGIRAJU.

Po svemu sudeći, potpuni izostanak kemoterapije NE ZNAČI NIKAKVU ŠTETU ZA PACIJENTA. Užasavajuće nus-pojave samo su dodatni udar na ionako oslabljen organizam. Opadanje kose, slabost, povraćanje, propadanje kostiju i kasnija neplodnost dobro su poznati. Uz to, uništavaju se leukociti, KOJIMA JE INAČE ZADAĆA DA SE BORE PROTIV INFEKCIJA.

U situaciji kada bi opću otpornost zapravo trebalo povećati, ona praktički nestaje. KEMOTERAPIJA MOŽDA UBIJA PRIJE NEGO RAK. Usprkos svemu, trka za novim citostaticima nikada nije bila veća. Nikada toliko preparata nije stizalo na tržište.

Razlike u učinkovitosti su male, ako ih uopće ima. U kliničkim studijama, proizvođači uspoređuju stare s novim lijekovima. Efikasnost se NIKADA ne procjenjuje putem usporedbe s kontrolnom grupom, koja bi bila lišena bilo kakvog tretmana.

Rezultati bi mogli biti pogubni, pa je bolje ne istraživati. Znate, da je sa svakim novim lijekom povezan makar mali napredak, DANAS BI BOLESNIH BILO MALO. Jedini pravi novitet su sve veće cijene. Jedan onkolog s Mayo klinike je rekao:

«Pacijenti s uznapredovalim rakom i njihove obitelji imaju ogromnu potrebu za nadom. Ako im to ne ponudimo mi, nadu će potražiti kod šarlatana.»

Grubo rečeno, manje je bitno da li tretman djeluje ili ne. BITNO JE POTROŠAČA MEDICINSKIH PREPARATA ZADRŽATI PO SVAKU CIJENU. Tako će, barem za neko vrijeme, svi biti zadovoljni.

Jasnije malo? Pošaljite ovaj članak onome tko i dalje misli da je kemoterapija ljekoviti tretman koji nam daje nadu u život i koji će nas izliječiti.

 
(burza.com.hr/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , ,