Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » CIA uhva─çena na djelu: Rusi razotkrili cijelu “dru┼żinu” ┼ípijuna i ameri─Źkih agenata (VIDEO)

CIA uhva─çena na djelu: Rusi razotkrili cijelu “dru┼żinu” ┼ípijuna i ameri─Źkih agenata (VIDEO)

spijun-agent-CIARuska televizija NTV emitirala je snimku na kojoj se vidi kako operativci CIA rade u Moskvi. Posebno je zanimljivo brzo preobla─Źenje, odnosno maskiranje

Kako pi┼íe “Sputnik”, snimak, koji je napravljen od velja─Źe do o┼żujka ove godine, osim zaposlenih u ruskoj kontraobave┼ítajnoj slu┼żbi, dosad nitko nije vidio.

Ruska kontraobave┼ítajna slu┼żba je s razlogom pratila ┼íetnju dvije naizgled obi─Źne gospo─Ĺe, jer se kasnije ispostavilo da su one u stvari ameri─Źki ┼ípijuni i da je njihova ┼íetnja do restorana rezultirala pa┼żljivo izvedenim performansom, isti─Źe “Sputnik”.

I dok je rad operativaca uglavnom tajanstven, s povremenim prekidima prepiske, kao ┼íto je to bilo u slu─Źaju Ryana Foglea, uhi─çenog 2013. godine u Moskvi, i Ane Chapman, uhi─çene 2010. godine u New Yorku, slu─Źaj trojice agenata CIA privukao je pa┼żnju kada se utvrdilo da se jedan od njih, bijelac, preru┼íio u crnkinju koriste─çi masku i nekoliko slojeva garderobe.

Identitet agenata otkriven je zahvaljuju─çi kamerama koje se sve ─Źe┼í─çe ugra─Ĺuju u restoranima.

Na njemu se vidi kako su tri agenta – Robert Hines, Timothy Finnegan, i John Granos – vje┼íti u maskiranju.

Regrutacija

Najneobi─Źnija transformacija dogodila se kada je Finnegan, preru┼íen u crnkinju Janice Chisholm, suprugu svog kolege ameri─Źkog agenta Steven Chisholma, ┼íetao gradom sa suprugom Robert Hinesa, Laurom Clarson.

┼áetnju zavr┼íavaju u restoranu, nakon ┼íto Finnegan ulazi u toalet restorana, dok ga Clarsonova ─Źeka ispred.

Fenigen iz toaleta izlazi brzim korakom, ali u normalnoj garderobi. Odmah potom u toalet ulazi Clarsonova za koju se pretpostavlja da je pokupila ostatke garderobe – periku i masku.

Nakon nekoliko minuta ona se sastaje sa suprugom Robertom i njegovim kolegom Steven Chisholmom, u ─Źiju ┼żenu je Finnegan i bio preru┼íen.

Prema rije─Źima stru─Źnjaka za obavje┼ítajni rad Oleg Khlobustova, tijekom protekle godine, slu┼żbe sigurnosti sprije─Źile su aktivnosti 290 stranih agenata.

“To nu┼żno ne zna─Źi da su oni uhi─çeni. Oni mogu biti deportirani putem diplomatskih kanala ili drugih metoda koje se koriste u suzbijanju njihovih obavje┼ítajnih aktivnosti”, rekao je za NTV kanal.
 

 
(sputniknews.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , ,