Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » POTVRĐUJE PLAN ZA UNIŠTENJEM EUROPE: Amerika ne žele dopustiti da u zemlju uđu militanti ISIS-a predstavljajući se kao izbjeglice

POTVRĐUJE PLAN ZA UNIŠTENJEM EUROPE: Amerika ne žele dopustiti da u zemlju uđu militanti ISIS-a predstavljajući se kao izbjeglice

obama-izbjegliceGlasnogovornik State Departmenta odgovorio europskim političarima koji sve jače pokušavaju pritisnuti Ameriku da pomogne s prihvatom izbjeglica

Sjedinjene Države izložene su sve većem pritisku da pomognu Europi u zbrinjavanju velikog broja imigranata koje bježe pred ratom i kaosom na Bliskom istoku i u Africi, no za sada nema naznaka da Washington planira primiti znači veći broj ljudi.

David Miliband, bivši britanski ministar vanjskih poslova koji je sada na čelu Međunarodnog odbora za spašavanje, pozvao je SAD da pokažu “vodstvo kakvo je Amerika pokazivala u takvim slučajevima” u prošlosti.

Doista malen doprinos

SAD je uvijek bio lider u zbrinjavanju izbjeglica, ali 1500 ljudi kroz četiri godine doista je malen doprinos rješavanju humane strane ovog problema”, rekao je za ABC.

Glasnogovornik State Departmenta John Kirby za sada nije rekao ništa što bi upućivalo na to da će SAD značajno povećati broj imigranata koje će primiti.

Istaknuo je da je SAD dao 4 milijarde dolara humanitarne pomoći za izbjeglice te stajalište vlade u pogledu sigurnosti.

Američke vlasti ne žele dopustiti da u zemlju uđu militanti Islamske države ili al Qaede predstavljajući se kao izbjeglice.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(telegram.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,