Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » DREVNA JAPANSKA TERAPIJA VODOM: Produ┼żava ┼żivot za 20 godina!

DREVNA JAPANSKA TERAPIJA VODOM: Produ┼żava ┼żivot za 20 godina!

japan-terapija-vodaVoda je istinski izvor ┼żivota i osnovni element svake funkcije u organizmu. Bez dovoljne hidriranosti nemogu─çe je zamisliti zdrav krvotokok, bubrege, mi┼íi─çe, i posebno pro─Źi┼í─çavanje odnosno elminaciju ┼ítetnih stvari iz organizma

Pijenje vode generalno je dobro za zdravlje i sjeti─çete se da je to prva stvar koja se daje nekome ko se ne osje─ça dobro. Na ┼żalost moderno doba preplavljeno sa raznoraznim hemikalijama i lijekovima potisnulo je u zaborav koliko je u stvari obi─Źna voda bitna za na┼í dobar, zdrav i dug ┼żivot. Ponukani ovim nai┼íli smo na interesantnu preporuku koja je poznata skoro svakom Japancu.

Radi se o japanskoj vodenoj terapiji poznatoj iz drevnih vremena a koja je aktualizirana u vrijeme poslije drugog svjetskog rata. Tada se u japanskim novinama pojavila preporuka izvu─Źena iz tradicionalne medicine koja je savjetovala po─Źetak dana sa ve─çom koli─Źinom ─Źiste vode.

Japanska tradicionalna medicina preporu─Źuje pijenje vode odmah nakon bu─Ĺenja kao najva┼żniju prirodnu zdravstvenu naviku.

Znanstvenici su zvani─Źno potvrdili efikasnost ovakve prakse. Japanska vodena terapija daje odli─Źne rezultate kao prirodno sredstvo za tretiranje menigitisa, dijabetesa, gastritisa, glavobolje, astme, bronhitia, artritisa, epilepsije, bolova, sr─Źanih problema, masno─ça u krvi, bolesti bubrega, mokra─çnih kanala, nervnog rastrojstva, hemeroida, bolesti o─Źiju, menstrualnih tegoba, op┼íte slabosti, gubitka energije i ─Źi┼í─çenje organizma.

Japanska vodena terapija obavlja se na sljede─çi na─Źin:

Ujutro odmah po bu─Ĺenju, prije pranja zuba, potrebno je popiti 4 ─Źa┼íe mlake vode odnosno oko 640 ml. Nakon ┼íto popijete vodu sljede─çih 45 minuta ne treba ni┼íta drugo piti ili jesti. Poslije toga nastavljate normalno svoje navike.

Terapija preporu─Źuje i konzumiranje mlake vode tokom sva tri obroka i do 15 minuta poslije, u a nakon toga pauzu od 2 sata od jela i dodatne vode. Terapija daje izvrsne rezultate za ve─çinu tegoba i ─Źi┼í─çenje organizma ve─ç nakon 30 dana kori┼ítenja.

Preporuka je da se ovakav na─Źin konzumiranja vode usvoji kao stalno ┼żivotno pravilo. Ne postoje nikave posljedice i opasnosti od ovakve terapije osim ┼íto mo┼że uzrokovati ne┼íto u─Źestalije mokrenje. Oni kojima je te┼íko zapo─Źeti dan sa preko pola litra vode a posebno starijima i bolesnima preporu─Źuje se postepeno dostizanje ┼żeljene koli─Źine od 4 ─Źa┼íe vode ujutro.

Na mnogobrojnim forumima na internetu mo┼żete prona─çi brojna svjedo─Źanstva od ljudi koji su zna─Źajno popravili svoje zdrvlje, energiju te fizi─Źki izgled primjenom ove jednostavne terapije.

Stanovnici Japana za razliku od zapadnog svijeta skoro nikada ne koriste ledenu vodu u ishrani i jako su skloni konzumiranju toplog ─Źaja uz hranu.

Japanci su jedna od najzdravijih i dugovje─Źnijih nacija na zemlji, a 2008. godine imali su registrirano preko 33.000 osoba starijih od 100 godina.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(zdravljebezdoktora.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,