Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » INDUSTRIJA AZILA: Rotschildi zarađuju na izbjeglicama

INDUSTRIJA AZILA: Rotschildi zarađuju na izbjeglicama

azil-rothchildBez obzira na sve moguće krize; financijska kriza, grčka kriza, kriza eura, ukrajinska kriza, kriza na Bliskom istoku,…itd., netko uvijek dobro zarađuje na svemu tomu. Tako i sada u slučaju izbjegličke krize. Od masa izbjeglica očito se također dobro zarađuje

Cijela EU je preplavljena izbjeglicama, a ponajviše one bogatije države članice EU. Tako i Austrija, koja je nakon Njemačke, jedna od zemalja u koju najviše navaljuju izbjeglice i azilanti. Koji su smješteni u posebne domove i razna druga utočišta za izbjeglice.

Međutim mnogi ti domovi i utočišta nisu u državnom vlasništvu, već sa njima upravljaju privatni vlasnici, odnosno privatne firme, koje zarađuju na tomu. Država plaća tim firmama da se brinu o izbjeglicama.

Tko su te firme za upravljanje utočištima i tko stoji iza njih?

Primjer iz Austrije pokazuje da iza tih firmi stoji financijska elita, odnosno najbogatiji ljudi na svijetu – obitelj Rotschild. Firma “ORS Service GmbH” sa sjedištem u Beču upravlja sa mnogim utočištima za izbjeglice u Austriji, a ova firma je u vlasništvu firme “ORS Service AG” sa sjedištem u Zürichu u Švicarskoj.

Još 2011. godine, firma ORS je od austrijske vlade, nakon formalnog natječaja, dobila nalog da upravlja utočištima za izbjeglice u Austriji.

Kakava je to firma i tko su njeni vlasnici, o tome je ponešto izvješćavao austrijski list “Der Standard” povodom prosvjeda stanovništva u austrijskom mjestašcu Traiskirchen: “…Jedan simpatizer misli da je uzrok za sve loše (što se događa) to što je izbjeglički logor u vlasništvu jednog švicarskog dioničarsko društva kojega interesira samo profit. Koliko je velik taj profit, teško je ocijeniti.

Austrijska firma ORS koja rukovodi izbjegličkim logorima pripada švicarskoj firmi “Ox Group”. Firmu “Ox Group” u ljeto 2013. kupila je britanska firma Equistone Partners Europe (EPE) . A EPE je u vlasništvu 30 institucionalnih dioničara i britanske banke Barclays Bank. Do sada je EPE osnovao 5 fondova u obujmu oko 2 milijarde eura”.

Rotschildi i industrija azila….

Austrijski mediji imenovali mogule s vrha piramide.

Austrijski tjednik “Info”, koji također pripada glavnim medijima, donosi slicne informacije, ali usuđuje se ići korak dalje i imenovati stvarne vlasnike, koji stoje na vrhu te cijele piramide vlasničkog lanca firmi. “…Firma ORS GmbH u Austriji pripada švicarskoj firmi ORS Service AG.

Tu se radi o dioničarskom društvu, koje je jasno usmjereno na profit i ono je prema vlastitoj definiciji, “politički i religijski neutralno”. ORS profitira od sve većih masa izbjeglica i zarađuje milijune na tomu: Dok je godišnji utržak firme ORS u Švicarskoj 1998. po medijskim izvješćima iznosio 20 milijuna franaka, on se u međuvremenu utrostručio.

Prema podatcima službe za gospdarske informacije Teledata, ORS je 2010. godine imao utržak od 55 milijuna franaka. Nekoliko godina kasnije on je narastao već na 70 milijuna. U Austriji je prošle godine firma obrnula 21 milijuna franaka, a ove godine, zahvaljujući, navali izbjeglica, profit se vjerojatno još masovno povećao.

Pored logora za azilante u Švicarskoj i poznatog austrijskog utočišta Traiskirchen (u kojem se nalazi trenutno preko 5000 izbjeglica) ORS upravlja, između ostalih i sa utočištima za izbjeglice u Voralbergu, Ingolstadtu i Münchenu u Njemačkoj. Iza dioničarskog društva ORS stoji britanski ›Equistone Partners Europe‹ (EPE).

Ali tko su 30 dioničara i tko je Barclays Bank, koja kontrolira EPE? Radi se o globalnim igračima iz visokih financijskih krugova, a konce vuče bankarska obitelj Rotschild….”
 
VIDEO: Azilanti u austrijskom autobusu, snimljeno u kolovozu 2015.

 
(croative.net/uredio:nsp)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , , ,