Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Lavrov: Sudbinu svijeta ne može krojiti jedna država

Lavrov: Sudbinu svijeta ne može krojiti jedna država

sergej-lavrovDa bi se izbjeglo ponavljanje pogrešaka u budućnosti svjetske sile ne smiju zaboraviti lekcije iz prošlosti, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Pokušaji velikih sila da falsificiraju povijest Drugog svjetskog rata vrijeđa mnoge narode i podriva osnovne svjetske temelje”, ocijenio je ruski ministar u članku “Lekcije iz povijesti i nove granice”, koji je objavila “Rosiskaja gazeta”.

Lavrov je rekao da sudbinu svijeta ne može definirati jedna država ili mala skupina zemalja jer to može dovesti do ponavljanja događaja kao što su bili rat na Balkanu, okupacija Iraka, kaos u Libiji i građanski rat u Ukrajini.

Prema njegovim riječima, Kina i Rusija, koje su pobjednice Drugog svjetskog rata i među onima koje su osnovale UN, a danas su članice Vijeća sigurnosti te organizacije, trebaju aktivno sudjeluju u formiranju multipolarnog svjetskog poretka.

Lavrov je istaknuo i da je rusko-kineska suradnja vrlo važna za održavanje regionalne i međunarodne stabilnosti.

“Rusija i Kina su odlučno protiv davanja prava nekim državama od strane jedne države, uključujući i uporabu sile, nametanja jednostranih sankcija, i primjenu prakse dvostrukih standarda”, napisao je Lavrov.

SAD su podržale i zbacivanje legitimnih vlada u nizu zemalja diljem svijeta, među kojima su Libija i Ukrajina.

Putin je najpopularniji političar na svijetu

Ruski predsjednik Vladimir Putin je najpopularniji političar na svijetu, što je posljedica neovisne politike zvanične Moskve i njenog držanja do svojih obećanja, izjavio je danas Sergej Lavrov.

“Vladimir Putin je najpopularniji lider na svijetu”.

To nisu tek proizvoljni zaključci, već rezultat anketa provedenih tijekom proteklih godina. Takav dojam se stječe i u komunikaciji sa svjetskom javnošću”, istaknuo je Lavrov na forumu mladih u Vladimirskoj oblasti u centralnoj Rusiji.

Velika popularnost Putina je rezultat poštovanja za nezavisnu politiku Rusije, a posebno toga što se službena Moskva drži principa “postigli smo sporazum i to znači da se on treba primjenjivati”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova.
 
(srna,sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,