Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LEGENDA POSTALA STVARNOST: U Poljskoj nakon 70 godina prona─Ĺen nacisti─Źki vlak prepun zlata!

LEGENDA POSTALA STVARNOST: U Poljskoj nakon 70 godina prona─Ĺen nacisti─Źki vlak prepun zlata!

nacisti─Źko-blago-poljskaRadi se o nacisti─Źkom vlaku koji je do sada bio samo legenda

Njega su navodno pronašla dvojica muškaraca skrivenog u davno zaboravljenom tunelu u poljskim planinama. Vlak je nestao prije 70 godina kada su nacisti pokušavali sakriti svoje blago od sovjetske Crvene armije.

Prema lokalnoj legendi, vlak je pun dragocjenosti, zlata, dragulja i oru┼żja, a bio je poslan na jugozapad kroz planine prema granici. Sada su dvojica mu┼íkaraca svoje otkri─çe prijavili vlastima, a pripast ─çe im 10 posto od vrijednosti vlaka dugog 151 metar.

Odvjetnici, vojska, policija i vatrogasci rade na ovom slu─Źaju. Na lokaciji gdje je vlak prona─Ĺen ranije nikada nisu vr┼íena iskopavanja. Ne znamo ┼íto ─çemo sve prona─çi”, izjavila je Marika Tokarska, ─Źlan vije─ça distrikta Valb┼żih.

Lokalni mediji javljaju da je ovaj vlak nestao 1945. godine. Krenuo je iz tada isto─Źnonjema─Źkog grada Breslauu, dana┼ínjeg Vroclava, u vrijeme kada je Crvena armija napredovala krajem Drugog svjetskog rata.

Mediji tvrde da je oklopni vlak pripadao Wehrmachtu, vojsci nacisti─Źke Njema─Źke.

Radio Wroclaw objavio je da je vlak ušao u tunel u blizini dvorca Ksaz u planinskoj regiji Lover Silesian te da nikad nije izašao. Tunel je kasnije zatrpan, a njegova lokacija zaboravljena.

Isti radio je objavio da je vlak pun oru┼żja, industrijske opreme i dragocjenosti, pi┼íe Daily Mail.

“Neki ljudi su ve─ç tra┼żili vlak i o┼ítetili tra─Źnice, ali nikad ni┼íta nisu prona┼íli”, rekla je povjesni─Źarka Joana Lamparska.

U slu─Źaju “Zlatni vlak” nacisti─Źke snage su poslale 24 vagona iz Budimpe┼íte prema Njema─Źkoj, koji su bili puni obiteljskog blaga uklju─Źuju─çi zlato, srebro i slike, a ukupna vrijednost se procjenjuje na 176 milijuna eura.
 

 
(dailymail.co.uk/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , ,