Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LEGENDA POSTALA STVARNOST: U Poljskoj nakon 70 godina pronađen nacistički vlak prepun zlata!

LEGENDA POSTALA STVARNOST: U Poljskoj nakon 70 godina pronađen nacistički vlak prepun zlata!

nacističko-blago-poljskaRadi se o nacističkom vlaku koji je do sada bio samo legenda

Njega su navodno pronašla dvojica muškaraca skrivenog u davno zaboravljenom tunelu u poljskim planinama. Vlak je nestao prije 70 godina kada su nacisti pokušavali sakriti svoje blago od sovjetske Crvene armije.

Prema lokalnoj legendi, vlak je pun dragocjenosti, zlata, dragulja i oružja, a bio je poslan na jugozapad kroz planine prema granici. Sada su dvojica muškaraca svoje otkriće prijavili vlastima, a pripast će im 10 posto od vrijednosti vlaka dugog 151 metar.

Odvjetnici, vojska, policija i vatrogasci rade na ovom slučaju. Na lokaciji gdje je vlak pronađen ranije nikada nisu vršena iskopavanja. Ne znamo što ćemo sve pronaći”, izjavila je Marika Tokarska, član vijeća distrikta Valbžih.

Lokalni mediji javljaju da je ovaj vlak nestao 1945. godine. Krenuo je iz tada istočnonjemačkog grada Breslauu, današnjeg Vroclava, u vrijeme kada je Crvena armija napredovala krajem Drugog svjetskog rata.

Mediji tvrde da je oklopni vlak pripadao Wehrmachtu, vojsci nacističke Njemačke.

Radio Wroclaw objavio je da je vlak ušao u tunel u blizini dvorca Ksaz u planinskoj regiji Lover Silesian te da nikad nije izašao. Tunel je kasnije zatrpan, a njegova lokacija zaboravljena.

Isti radio je objavio da je vlak pun oružja, industrijske opreme i dragocjenosti, piše Daily Mail.

“Neki ljudi su već tražili vlak i oštetili tračnice, ali nikad ništa nisu pronašli”, rekla je povjesničarka Joana Lamparska.

U slučaju “Zlatni vlak” nacističke snage su poslale 24 vagona iz Budimpešte prema Njemačkoj, koji su bili puni obiteljskog blaga uključujući zlato, srebro i slike, a ukupna vrijednost se procjenjuje na 176 milijuna eura.
 

 
(dailymail.co.uk/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , ,