Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak » OD SADA ─ćE VLADA PISATI PRAVU ISTINU! Dovedu li novinari u pitanje slu┼żbene vijesti, idu u zatvor ili dobivaju smrtnu kaznu!

OD SADA ─ćE VLADA PISATI PRAVU ISTINU! Dovedu li novinari u pitanje slu┼żbene vijesti, idu u zatvor ili dobivaju smrtnu kaznu!

dekret-zakon-novinari-eegipatNovinari ─çe biti ka┼żnjeni ukoliko dovode u pitanje “slu┼żbeno tuma─Źenje” napada koji vlast proglasi teroristi─Źkim. To bi zna─Źilo da svi novinari i kriti─Źari vlasti moraju u zatvor ukoliko razotkriju pravu istinu koja se ne poklapa sa slu┼żbenom verzijom

Zna─Źi, ukoliko se jedan gra─Ĺanin u Egiptu zapita, da li je neki doga─Ĺaj bio namje┼íten ili nije, od bilo koje strane, ili se desio “false flag” napad pod la┼żnom zastavom, takav gra─Ĺanin mora ┼íutjeti, ina─Źe ─çe zavr┼íiti u zatvoru!

Egipatski predsjednik Abdel Fatah al-Sisi je nedavno odobrio antiteroristi─Źki zakon kojim se uspostavljaju posebni sudovi i pru┼ża posebna za┼ítita snagama reda za upotrebu sile u obra─Źunu s dvogodi┼ínjom pobunom ─Źiji je cilj zbacivanje njegove vlasti, a novinari ─çe biti ka┼żnjeni ukoliko dovode u pitanje slu┼żbeno tuma─Źenje napada koji vlast proglasi teroristi─Źkim.

Zakonom se predvi─Ĺaju kazne za terorizam od pet godina zatvora do smrtne kazne, a za proporcionalnu upotrebu sile policiji i vojsci pru┼ża se zakonska pravna za┼ítita za obavljanje du┼żnosti.

Stvaranje ili vo─Ĺenje skupine koju vlast proglasi teroristi─Źkom nosi smrtnu kaznu ili kaznu do┼żivotnog zatvora, a pripadnost takvoj grupi do 10 godina zatvora.


Financiranje teroristi─Źkih skupina tako─Ĺer povla─Źi za sobom kaznu do┼żivotnog zatvora (poznato je da je Hillary Clinton izjavila da ameri─Źka vlada financira teroriste), a me─Ĺu kaznenim djelima su i poticanje na nasilje primjerice otvaranjem web stranica.

Egipat je suo─Źen s rastu─çim nasiljem na sjevernom Sinaju gdje su najaktivnije militantne skupine izrazile odanost Islamskoj dr┼żavi.

U nasilju je od zbacivanja Sisijeva prethodnika Mohameda Mursija 2013. ubijeno stotine vojnika i policajaca.

Tisu─çe islamisti─Źkih sljedbenika od tada su zatvorene i brojni su osu─Ĺeni na smrtne kazne uklju─Źuju─çi Mursija i druge visokopozicionirane pripadnike Muslimanskog bratstva.

Sisi je u srpnju obe─çao da ─çe biti donesen stro┼żi antiteroristi─Źki zakon nakon ┼íto je u napadu ubijen glavni dr┼żavni tu┼żitelj.

Iako kritiziran od strane aktivista, zakon je dobio potporu od strane predsjednika al-Sisia koji zahtjeva ─Źvrstu ruku da bi povratio stabilnost u zemlji od 87 miliona ljudi.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(jutarnji.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , ,