Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak » OD SADA ĆE VLADA PISATI PRAVU ISTINU! Dovedu li novinari u pitanje službene vijesti, idu u zatvor ili dobivaju smrtnu kaznu!

OD SADA ĆE VLADA PISATI PRAVU ISTINU! Dovedu li novinari u pitanje službene vijesti, idu u zatvor ili dobivaju smrtnu kaznu!

dekret-zakon-novinari-eegipatNovinari će biti kažnjeni ukoliko dovode u pitanje “službeno tumačenje” napada koji vlast proglasi terorističkim. To bi značilo da svi novinari i kritičari vlasti moraju u zatvor ukoliko razotkriju pravu istinu koja se ne poklapa sa službenom verzijom

Znači, ukoliko se jedan građanin u Egiptu zapita, da li je neki događaj bio namješten ili nije, od bilo koje strane, ili se desio “false flag” napad pod lažnom zastavom, takav građanin mora šutjeti, inače će završiti u zatvoru!

Egipatski predsjednik Abdel Fatah al-Sisi je nedavno odobrio antiteroristički zakon kojim se uspostavljaju posebni sudovi i pruža posebna zaštita snagama reda za upotrebu sile u obračunu s dvogodišnjom pobunom čiji je cilj zbacivanje njegove vlasti, a novinari će biti kažnjeni ukoliko dovode u pitanje službeno tumačenje napada koji vlast proglasi terorističkim.

Zakonom se predviđaju kazne za terorizam od pet godina zatvora do smrtne kazne, a za proporcionalnu upotrebu sile policiji i vojsci pruža se zakonska pravna zaštita za obavljanje dužnosti.

Stvaranje ili vođenje skupine koju vlast proglasi terorističkom nosi smrtnu kaznu ili kaznu doživotnog zatvora, a pripadnost takvoj grupi do 10 godina zatvora.

Financiranje terorističkih skupina također povlači za sobom kaznu doživotnog zatvora (poznato je da je Hillary Clinton izjavila da američka vlada financira teroriste), a među kaznenim djelima su i poticanje na nasilje primjerice otvaranjem web stranica.

Egipat je suočen s rastućim nasiljem na sjevernom Sinaju gdje su najaktivnije militantne skupine izrazile odanost Islamskoj državi.

U nasilju je od zbacivanja Sisijeva prethodnika Mohameda Mursija 2013. ubijeno stotine vojnika i policajaca.

Tisuće islamističkih sljedbenika od tada su zatvorene i brojni su osuđeni na smrtne kazne uključujući Mursija i druge visokopozicionirane pripadnike Muslimanskog bratstva.

Sisi je u srpnju obećao da će biti donesen stroži antiteroristički zakon nakon što je u napadu ubijen glavni državni tužitelj.

Iako kritiziran od strane aktivista, zakon je dobio potporu od strane predsjednika al-Sisia koji zahtjeva čvrstu ruku da bi povratio stabilnost u zemlji od 87 miliona ljudi.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(jutarnji.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Novi Svjetski Poredak · Tags: , , , , , , , , , , ,