Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, GLOBALNA KRIZA » Čovjeku na rubu samoubojstva dječak spasio život najobičnijim pitanjem

Čovjeku na rubu samoubojstva dječak spasio život najobičnijim pitanjem

samoubistvo-most-skok-policija-spasavanjeIrski tinejdžer Jamie Harrington jednim običnim pitanjem je odvratio muškarca od ideje da počini samoubojstvo

“Krenuo sam u trgovinu kada sam vidio muškaraca od tridesetak godina kako sjedi na rubu mosta.

Zastao sam i pitao ga je li dobro i shvatio iz njegovog pogleda da nije.

Nije ništa rekao, ali sam vidio kako mu kreću suze. Stajao sam kraj njega neko vrijeme, a onda sam mu prišao i sjeo na stepenice i na kraju je on to isto učinio”, počinje priču ovaj mladić.

Kako kaže, započeli su razgovor od 45 minuta o tome što mu se događa i zašto se tako osjećao.

“Nisam ga mogao ostaviti samog, ali morao sam krenuti, pa sam htio pozvati hitnu. Rekao sam mu da će mu oni pomoći da se osjeća bolje.”

Ipak, on mu nije dao da pozove hitnu već je rekao da je dobro i da će samo malo prošetati. No, mladić je ipak pozvao Hitnu, koja ga je odvezla u bolnicu, a uzeo je i broj njegovog telefona kako bi ostali u kontaktu. A onda se dogodilo nešto doista divno.

“Prije tri mjeseca mi je javio da mu je žena trudna, dobit će dječaka i dat će mu ime po meni. Možete li vjerovati? Dati će djetetu ime po meni.”

Kasnije mu je ovaj čovjek ispričao da je u trenutku kada mu je mladić prišao želio skočiti, a nekoliko riječi je bilo dovoljno da mu spase život. I dalje mu svakodnevno odzvanjaju u glavi riječi – “Jesi li dobro?”

“Ne razumijem baš kako su mu te riječi spasile život, ali rekao mi je: ‘Zamisli kako bi bilo kada nitko to nikada ne bi pitao’”, zaključuje Jamie.
 
(b92/uredio:nsp)

Filed under: Featured, GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , ,