Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » NASA BEZ RUSIJE “IZGUBLJENA” U SVEMIRU! NASA pla─ça ogroman novac Rusiji za izlazak u orbitu

NASA BEZ RUSIJE “IZGUBLJENA” U SVEMIRU! NASA pla─ça ogroman novac Rusiji za izlazak u orbitu

ISS-medjunarodna-postajaNaravno, NASA upravo sada hoda po Marsu, a nema novaca ni za transportne tro┼íkove na ISS, malo ─Źudno, zar ne?

NASA je produ┼żila sporazum sa “Roskosmos” o transportu ameri─Źkih kosmonauta ruskim svemirskim brodovima Sojuz na Me─Ĺunarodnu svemirsku stanicu (MSS).

Kako je priop─çila ameri─Źka svemirska slu┼żba, vrijednost novog ugovora iznosi 490 milijuna dolara.

Voditelj NASA Charles Bolden objasnio je ─Źlanovima Kongresa da je produ┼żetak ugovora s Rusijom potreban agenciji zbog nedostatka sredstava za izgradnju novih ameri─Źkih svemirskih brodova. NASA ─çe vlastite aparate izgraditi najvjerojatnije nakon 2017. godine.

Novi ugovor vrijedi najmanje naredne 4 godine. Putovanje na brodu Sojuz sada košta Ameriku 76 milijuna dolara po jednom mjestu.

NASA bez Rusije “izgubljena” u svemiru

Du┼żnosnik NASA potvrdio je danas da SAD nema rezervni plan za odr┼żavanje Me─Ĺunarodne svemirske stanice, ako Rusija odlu─Źi da se povu─Źe iz zajedni─Źke operacije.

Iskreno priznanje du┼żnosnika NASA-e Charles Boldena o tome u kojoj mjeri SAD ovise od Rusije za nastavak funkcioniranja Me─Ĺunarodne svemirske postaje u skladu je s njegovim oklijevanjem da o tom pitanju govori, pi┼íe “Houston Cronicle” .

“Morali bismo se evakuirati” , rekao je Bolden, isti─Źu─çi da su obje zemlje u velikoj mjeri me─Ĺusobno zavisne, i da bi pogor┼íanje odnosa i prestanak va┼żenja njihovog sporazuma doveo do ga┼íenja ove svemirske stanice, vrijedne 140 milijardi dolara.

“Natjerali ste me da vam odgovorim i ja sam vam dao prave odgovore. Ne ┼żelim nikoga dovoditi u zabludu” , rekao je na kraju Bolden.

Pitanje kontinuirane suradnje SAD i Rusije na Me─Ĺunarodnoj svemirskoj postaji do┼ílo je u prvi plan zbog pogor┼íanja diplomatskih odnosa dvije zemlje izazvanog situacijom u Ukrajini.

NASA priznaje da je zabrinuta, jer bez Rusije nema drugu opciju.

Rusija osigurava transport za ameri─Źke astronaute do me─Ĺunarodne stanice u orbiti, dok privatne tvrtke poput “Boeing” i “Space X” rade na alternativnim metodama za prijevoz astronauta.

Me─Ĺutim njihovi planovi ne─çe uroditi plodom najranije do 2017. godine, ┼íto pove─çava zabrinutost za sudbinu ameri─Źkog svemirskog programa.

Jo┼í jednom moramo naglaisti – ISS je prijevara! Ona gore stoji, no u njoj nema ljudi, niti postoji tehnologija koja bi ljude dr┼żala tako dugo u Me─Ĺunarodnoj Svemirskoj Postaji, a ni zakoni fizike i kemije ne idu ba┼í u korist istine da gore nekoga ima. Pogledajte obavezno ovaj VIDEO. Polje bez gravitaclje je jako te┼íko simulirati na Zemlji!

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(sputniknews.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , ,