Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » NASA BEZ RUSIJE “IZGUBLJENA” U SVEMIRU! NASA plaća ogroman novac Rusiji za izlazak u orbitu

NASA BEZ RUSIJE “IZGUBLJENA” U SVEMIRU! NASA plaća ogroman novac Rusiji za izlazak u orbitu

ISS-medjunarodna-postajaNaravno, NASA upravo sada hoda po Marsu, a nema novaca ni za transportne troškove na ISS, malo čudno, zar ne?

NASA je produžila sporazum sa “Roskosmos” o transportu američkih kosmonauta ruskim svemirskim brodovima Sojuz na Međunarodnu svemirsku stanicu (MSS).

Kako je priopćila američka svemirska služba, vrijednost novog ugovora iznosi 490 milijuna dolara.

Voditelj NASA Charles Bolden objasnio je članovima Kongresa da je produžetak ugovora s Rusijom potreban agenciji zbog nedostatka sredstava za izgradnju novih američkih svemirskih brodova. NASA će vlastite aparate izgraditi najvjerojatnije nakon 2017. godine.

Novi ugovor vrijedi najmanje naredne 4 godine. Putovanje na brodu Sojuz sada košta Ameriku 76 milijuna dolara po jednom mjestu.

NASA bez Rusije “izgubljena” u svemiru

Dužnosnik NASA potvrdio je danas da SAD nema rezervni plan za održavanje Međunarodne svemirske stanice, ako Rusija odluči da se povuče iz zajedničke operacije.

Iskreno priznanje dužnosnika NASA-e Charles Boldena o tome u kojoj mjeri SAD ovise od Rusije za nastavak funkcioniranja Međunarodne svemirske postaje u skladu je s njegovim oklijevanjem da o tom pitanju govori, piše “Houston Cronicle” .

“Morali bismo se evakuirati” , rekao je Bolden, ističući da su obje zemlje u velikoj mjeri međusobno zavisne, i da bi pogoršanje odnosa i prestanak važenja njihovog sporazuma doveo do gašenja ove svemirske stanice, vrijedne 140 milijardi dolara.

“Natjerali ste me da vam odgovorim i ja sam vam dao prave odgovore. Ne želim nikoga dovoditi u zabludu” , rekao je na kraju Bolden.

Pitanje kontinuirane suradnje SAD i Rusije na Međunarodnoj svemirskoj postaji došlo je u prvi plan zbog pogoršanja diplomatskih odnosa dvije zemlje izazvanog situacijom u Ukrajini.

NASA priznaje da je zabrinuta, jer bez Rusije nema drugu opciju.

Rusija osigurava transport za američke astronaute do međunarodne stanice u orbiti, dok privatne tvrtke poput “Boeing” i “Space X” rade na alternativnim metodama za prijevoz astronauta.

Međutim njihovi planovi neće uroditi plodom najranije do 2017. godine, što povećava zabrinutost za sudbinu američkog svemirskog programa.

Još jednom moramo naglaisti – ISS je prijevara! Ona gore stoji, no u njoj nema ljudi, niti postoji tehnologija koja bi ljude držala tako dugo u Međunarodnoj Svemirskoj Postaji, a ni zakoni fizike i kemije ne idu baš u korist istine da gore nekoga ima. Pogledajte obavezno ovaj VIDEO. Polje bez gravitaclje je jako teško simulirati na Zemlji!

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(sputniknews.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , ,